Αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες/ριες, Παρασκευή 25/8 στις 20:00 στην Καμάρα

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Ενάντια σε όλους όσους τα βάζουν με τους πιο περιθωριοποιημένους, για να καλύψουν τα εγκλήματα των αφεντικών και τη δική τους ξεφτίλας!
Ενάντια στον διάχυτο φασισμό, τα πογκρόμ και τις κρατικές δολοφονίες στα σύνορα!
Αλληλεγγύη στους μετανάστες που κλειδώθηκαν από φασίστα σε τρέιλερ και που τώρα, στο πλαίσιο του κρατικού πογκρόμ που συμπληρώνει τις ομάδες κρούσης των φασιστοειδών στον Έβρο, παρουσιάζονται ως «ύποπτοι απόπειρας εμπρησμού»!
Αλληλεγγύη στις συντρόφισσες και στους συντρόφους της κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου και όλες/ους όσοι/ες ορθώνουν αναχώματα στη σαπίλα του ντουνιά!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ!
Συγκέντρωση: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 20:00, ΚΑΜΑΡΑ

FOR ALL THE REASONS IN THE WORLD!
Against the scums that attack the most marginalized people, in order to cover the crimes of the bosses (and their own disgrace)!
Against widespread fascism, pogroms and state murders at the borders!
Solidarity with the migrants who were locked in a trailer by fascists and who are now (in the context of the state pogrom that complements the fascist vigilante groups at Evros) presented as “suspects for attempted arson”!
Solidarity with the comrades of the “Palio Nekrotomeio” squat (Alexandroypolous) and with all those who are erecting barriers to stop the scum of the earth!
STOP THE WAR ON MIGRANTS!
PROTEST: FRIDAY, AUGUST 25, 20:00, KAMARA (THESSALONIKI)

Stop War on Migrants


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/08 20:00, ΚΑΜΑΡΑ

Τις τελευταίες ημέρες μια πύρινη λαίλαπα έχει ζώσει για άλλη μια φορά την χώρα, κατακαίγοντας τα δάση και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Η έλλειψη μέσων πυρόσβεσης, ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού είναι προφανής, όπως και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για τις τεράστιες κατεστραμμένες εκτάσεις, τα καμμένα σπίτια μα πάνω απ ‘όλα για τους νεκρούς ανθρώπους που χάνονται για μια ακόμα φορά πληρώνοντας με τις ζωές τους την αισχροκέρδεια των αφεντικών.

Μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα δεκάδες άνθρωποι – πυροσβέστες, διασώστες, υγειονομικοί και εθελοντές δίνουν σκληρές μάχες με τη φωτιά και παράλληλα εκκενώνουν νοσοκομεία, καταφύγια, στήνουν πρόχειρα μαγειρεία, διοργανώνουν συλλογές ειδών πρώτης ανάγκης και είναι εκεί για να βοηθήσουν κάθε καταπιεσμένο, αφού ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει.

Και ενώ ο αλληλέγγυος κόσμος συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην κατάσβεση της φωτιάς το κράτος και ο φασισμός είναι εδώ για να πανηγυρίσουν με τον θάνατο και να ζητήσουν και άλλο αίμα. Συγκεκριμένα στις 22/8 μετά την υποχώρηση της φωτιάς, που κατέκαιγε για τρεις ημέρες την δασική έκταση στη Δαδιά, βρέθηκαν 26 απανθρακωμένα κορμιά-ανάμεσα τους και δύο παιδιά-που ανήκουν σε πρόσφυγες και μετανάστριες που παρέμειναν κρυμμένοι ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους στο εσωτερικό της χώρας και βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Παράλληλα υπάρχουν ενημερώσεις για εκατοντάδες μετανάστες που κρύβονται στο δέλτα του Έβρου,στις νησίδες του και στις γύρω περιοχές, ώστε να αποφύγουν τη επαναπροώθηση, βρισκόμενοι σε κίνδυνο καθώς η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει την περιοχή.

Η είδηση για τον θάνατο 26 ανθρώπων λοιπόν ήταν αυτή που πυροδότησε ένα κύμα μίσους και οργής όχι βέβαια για τους ιθύνοντες αυτής της δολοφονίας, αλλά για τα ίδια τα θύματα. Το Υπουργείο Ασύλου και Μετανάστευσης δήλωσε πως «αυτά έχει η παράνομη μετανάστευση» και η γραμμή αυτή συνεχίστηκε άριστα από τα πιστά σκυλιά του κράτους, τους κάθε λογής φασίστες και νεοναζί. Τη ώρα που δεκάδες άνθρωποι λοιπόν πάλευαν να σβήσουν τις φλόγες που ζώνουν την πόλη,ομάδες νεοναζί βγήκαν να κυνηγήσουν μετανάστες,έχοντας μαζί τους όπλα και φτάνοντας στο σημείο να ανεβάζουν εικόνες και βίντεο με ομήρους ανθρώπους φορτωμένους σε τρέιλερ και καρότσες! Ένα πρωτοφανές πογκρόμ το οποίο υποστηρίζεται και τροφοδοτείται από το κράτος με τους επίσημους εκπροσώπους του και τις εμετικές τους δηλώσεις,από τα αποβράσματα των φασιστικών ομάδων και κομμάτων,αλλά πρωτίστως από ένα κομμάτι της κοινωνίας που η μόνη απάντηση που βρίσκει στην καταστροφή είναι το «για όλα φταίνε οι ξένοι» και η μόνη προτροπή για δράση που ακολουθεί είναι το κυνήγι και ο εξευτελισμός ανθρώπων.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο χώρο του Αναγνωστηριου και στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος για την καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση. Σε συνέχεια όλων των φασιστικών πογκρόμ σώμα περίπου 30 ατόμων προσπάθησε να προκαλέσει συμπλοκή με τον κόσμο της περιφρούρησης να κρατάει αμυντική στάση προσπαθώντας να περιορίσει τα άτομα. Τη τελευταία βδομάδα το Αναγνωστήριο αποτελεί το κεντρικό δίκτυο αλληλεγγύης που υποστηρίζει τους πυρόπληκτους και τους πυροσβέστες τόσο με τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης όσο και με την συνεισφορά της κοινωνικής κουζίνας “ο άλλος άνθρωπος” προσφέροντας εκατοντάδες μερίδες στον κόσμο που επιχειρεί.

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και τα πογκρόμ μεταναστών από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., δύο μήνες μόλις μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και μια εβδομάδα μετά την δολοφονία ενός ακόμα μετανάστη στον Περισσό,είμαστε εδώ για να ξαναπούμε πως κράτος και φασίστες δολοφονούν ανθρώπους και πως κάθε θάνατος στις μέρες μας είναι μια κρατική δολοφονία.

Οι «αντισυστημικοί» ναζί δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το μακρύ χέρι του κράτους,που χρησιμεύει για να κάνει την βρώμικη δουλειά και να φέρει εις πέρας την εκτέλεση αυτών που ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός έχει καταδικάσει σε θάνατο.Οι δολοφόνοι έχουν βγει ξανά στους δρόμους και ζητάνε και πάλι να πιόυνε αίμα. Να έχουν στο νου τους πως θα μας βρουν μπροστά τους!Κάθε φασιστικό κατακάθι που μιλάει για πογκρόμ,κάθε νεοναζιστικό μόρφωμα που στηρίζει και σιγοντάρει αυτές τις δράσεις και κάθε θιασώτης δολοφόνων,θα πρέπει να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους.Ο φασισμός τσακίζεται και θα τσακιστεί για άλλη μια φορά στους δρόμους.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να σταθεί για άλλη μιά φορά στο πλευρό των καταπιεσμενων και των κολασμένων αυτού του κόσμου,να στήσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και να δώσουμε μια μαχητική και δυναμική απάντηση στους φασίστες ανταποδίδοντας στα πογκρόμ τους και στέλνοντάς την ιδεολογία τους στα σκουπίδια της ιστορίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Α.Π.Ο. – Ο.Σ.


ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 25/08, 20.00, ΚΑΜΑΡΑ.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ

Όχι άλλες (παρα) κρατικές δολοφονίες μεταναστών

Οι ζωές των μεταναστών μετράνε

Φασίστες στις τρύπες σας

Οι θάνατοι μεταναστών στον Έβρο ως αποτέλεσμα της μη διάσωσής τους από τις πυρκαγιές είναι δολοφονία. Οι είκονες που ήρθαν στη δημοσιότητα όπου κυνηγοί κεφαλών είτε απαγάγουν μετανάστες είτε συμμετέχουν σε πογκρόμ εναντίον τους, μας υπενθυμίζουν την πραγματικότητα των συνόρων και της σχέσης φασιστών-κράτους. Η συνωμοσιολογική ενοχοποίηση των μεταναστών ως εμπρηστών, είναι σενάριο που θυμίζει τη στοχοποίησή τους ως φορείς του covid19, την ενοχοποίησή τους για την ανεργία, ως βιαστές και συνολικά όλων των δεινών του ντόπιου πληθυσμού της ελλάδας. Η απλούστευση της πραγματικότητας που προσφέρει το εθνικιστικό αφήγημα αποπροσανατολίζει από τους πραγματικούς υπαιτίους της εκμετάλλευσης και της αφαίμαξης του προλεταριάτου, των ελλήνων αφεντικών (μικρών ή μεγάλων) και του κράτους τους.Η δημιουργία αυτού του μισανθρωπικού αφηγήματος εποφελεί μεγάλη μερίδα κρατικοδίαιτων ρουφιάνων, όπως στρατιωτικών, αστυνομίας, φασιστών, συνοριοφυλάκων, ιδιοκτητών και τσιφλικάδων, οι οποίοι βγάζουν το ψωμί τους από τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες και από την “καταπολέμηση” του εσωτερικού εχθρού. Η προσπάθεια φίμωσης και τραμπουκισμού των αντιφασιστικών φωνών στην Αλεξανδρούπολη σε συνδυασμό με τα πογκρόμ και τα στημένα κατηγορητήρια εναντίον μεταναστών, πρέπει να θορυβήσει την κοινωνική βάση και να ωθήσει σε μια πολυεθνική-ταξική αντίσταση απέναντι στο ρατσισμό και τη φασιστικοποίηση.

Για όλους τους λόγους του κόσμου λέμε:

Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Σκατά στους φασίστες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες, Παρασκευή 25/8, Καμάρα 20:00

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


Θεσσαλονίκη Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 20.00 στην Καμάρα:

Ενάντια στην μαύρο μέτωπο κράτους-ΜΜΕ-φασιστών, την εγκληματική διαχείριση των πυρκαγιών, τη στοχοποίηση μεταναστών/ μεταναστριών και συντρόφων/ συντροφισσών στην Αλεξανδρούπολη

Μετά την τραγωδία του Ιουλίου, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έγιναν στάχτη, οικιστικές ζώνες υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, άγνωστος αριθμός άγριων και οικόσιτων ζώων χάθηκαν στις φλόγες σε όλη τη χώρα, η εγκληματική κρατική διαχείριση συνεχίζεται και τον Αύγουστο, με δεκάδες ανθρώπους να γίνονται θύματα της.

Συγκεκριμένα, νεκρός βρέθηκε 80χρονος κτηνοτρόφος που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις στη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, ενώ έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 19 μετανάστες στο δάσος Δαδιάς, με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη να καίει μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα τις τελευταίες ημέρες η φωτιά απλώνεται στην Πάρνηθα, σε βαθμό που κινδυνεύει να κάψει μεγάλη έκταση του Εθνικού Δρυμού, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί 2 οικισμοί.

Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε κραυγαλέα αναντίστοιχος να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι διαχρονικές δικαιολογίες για ασύμμετρες απειλές, κακές στιγμές, «στρατηγούς άνεμους» κ.α. δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές του ευθύνες.

Και την ίδια στιγμή που τα πύρινα μέτωπα πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται (Φυλή, Έβρος, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνος, Βοιωτία, Σαμοθράκη) και με το άγχος των ημερών για το πόσα ακόμα δάση, σπίτια, και πόσες ακόμα ζωές θα χαθούν, φασιστοειδή από την πόλη και τα χωριά της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου διαχέουν το ρατσιστικό μίσος τους κατηγορώντας τους μετανάστες για τη φωτιά και προχωρώντας σε περιπολίες- όχι για να σβήσουν τα μέτωπα, να βοηθήσουν όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές, να διεκδικήσουν ενισχύσεις σε πυροσβεστικά μέσα – αλλα κυνηγιού εναντίον τους. Μία πολιτική που πέρα από σκοταδιστική και απάνθρωπη, πάει χέρι χέρι με τις επιταγές του κεφαλαίου, συγκαλύπτοντας πλήρως τους υπαίτιους της χρόνιας καταστροφής και εκμετάλλευσης της χώρας. Πόσο μάλλον σε μία περιοχή όπως η Θράκη για την οποία βρέθηκαν και βρίσκονται συνεχώς νέα κονδύλια για φράχτες απέναντι στους μετανάστες και στις μετανάστριες αλλά και για κάθε λογής υποδομή που θα βοηθήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ η πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών είναι μία διαδικασία που περιορίζεται μέχρι την εκκένωση ακόμα και ολόκληρου νοσοκομείου.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των δομών δασικής προστασίας, η υποστελέχωση των πυροσβεστικών μονάδων σε αντίθεση με τις αθρόες προσλήψεις αστυνομικών, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η αδυναμία συντήρησης και διεύρυνσης των εναέριων μέσων, η έλλειψη εκπαίδευσης, η αδιαφορία για σωστή και έγκαιρη χάραξη/εφαρμογή αντιπυρικού σχεδιασμού είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο καταστροφής.

Οι πολιτικές ευθύνες όμως δεν σταματούν εδώ.

Η συστηματική διάλυση των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων στις πληττόμενες περιοχές.

Της εξυπηρέτησης της αναπαραγωγής της κερδοφορίας του Κεφαλαίου.

Δεν κρύβεται άλλωστε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία αυτών των περιοχών υπήρχαν καταρτισμένα επιχειρηματικά πλάνα,(Ανεμογεννήτριες, ξενοδοχειακές-τουριστικές μονάδες, επέκταση του σχεδίου πόλεων κ.α) τα οποία εμποδίζονταν από τις δασικές εκτάσεις και άρχισαν να πραγματοποιούνται μόλις αυτές εξαλείφθηκαν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2020, για την παραχώρηση σε επιχειρηματικό όμιλο δασικών εκτάσεων πάνω από την παραλία «Ερημίτης» στην Κέρκυρα, «Αφού κάποια στιγμή θα καεί έτσι κ αλλιώς..», όπως και οι δηλώσεις του για ανάγκη αλλαγής χρήσης και παραγωγικού μοντέλου των καμένων δασικών εκτάσεων στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2022.

Ακόμη μια πτυχή του ζητήματος είναι και η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση της αποφυγής ,με κάθε κόστος για το περιβάλλον και τις οικιστικες ζώνες, οποιασδήποτε ανθρώπινης απώλειας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να επιλέγει να κινητοποιεί τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων αντί των πυροσβεστικών και να πραγματοποιεί τεράστιας κλίμακας προληπτικές εκκενώσεις απαγορεύοντας σε κλιμάκια κατοίκων και εθελοντών να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους.

Αποτέλεσμα είναι μια στρατιά αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούν τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα και τις ελάχιστες δυνάμεις των πυροσβεστών να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την καταστροφή, με τις φλόγες εν τέλει να σβήνουν μόνες τους ή στην θάλασσα.

Αυτή η τακτική δεν εφαρμόζεται λόγω του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή αλλά λόγω του επικοινωνιακού «αβανταρίσματος» που επιδιώκει η ΝΔ έναντι των προκατόχων της όταν συγκρίνεται με την διαχείριση προηγούμενων καταστροφών.

Μετά την τραγωδία και την εγκληματική διαχείριση στο Μάτι, ένα χαρτί που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να συνεχίσει να κρατάει στα χέρια της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των μελλούμενων ενδοαστικών αντιπαραθέσεων, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Ρόδο στην Κορινθία, στην Ηλεία, σε όλες τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται.

Απέναντι σε αυτή τη τακτική αντιπαρατέθηκε η λαϊκή οργάνωση, η λαική αλληλεγγύη. Όταν η οργή του κόσμου παραμέρισε τους – εκτός των άλλων – παντελώς άχρηστους σερίφηδες που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τα πιο αντικοινωνικά πλάνα των αφεντικών τους, δεκάδες άνθρωποι με φτυάρια και αξίνες στα χέρια, με μάνικες, με λάστιχα, στήνοντας πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες, κατάφεραν να σώσουν, προσωρινά τουλάχιστον, σπίτια, ζώα και δέντρα.

Ξέρουμε πως η λαϊκή αυτενέργεια και αυτοοργάνωση αποτελεί αυτές τις ημέρες, ότι πιο ελπιδοφόρο μέσα στην απέραντη έρημο που αφήνουν πίσω τους οι αστικές πολιτικές. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως αυτή δεν αρκεί, χωρίς την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.

Γιατί θα είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τα ίδια κάθε χρόνο, όσο δεν ανατρέπουμε τις πολιτικές εκείνες που υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ειδικά τώρα που, καθεστωτικοί κύκλοι που ψαρεύουν στα θολά νερά της συνωμοσιολογίας για να στρέψουν, μέσω των μηχανισμών τους (ΜΜΕ, εκκλησία, παραστρατιωτικές οργανώσεις, σύλλογοι εφέδρων και μπάτσων, κυβερνητικά και ακροδεξιά non paper), την κοινωνική οργή απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες για τις φωτιές στον Έβρο ενώ ταυτόχρονα καίγεται η μισή χώρα, πρέπει οι οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις να βγουν μπροστά και να αναδείξουν με τον λόγο και τη δράση τους, τους πραγματικούς υπαίτιους όσων διαδραματίζονται (και) αυτές τις ημέρες.

Να λογαριαστούμε με τους καπιταλιστές και το κράτος τους, την αντιμεταναστευτική πολιτική των

φραχτών και των κλειστών συνόρων, την κυρίαρχη ρατσιστική προπαγάνδα που οδήγησαν δεκάδες μετανάστες στον θάνατο στο δάσος της Δαδιάς, που λεηλατούν το περιβάλλον, που προτεραιοποιούν το καπιταλιστικό κέρδος, την πολεμική προετοιμασία, τα ΝΑΤΟϊκά αλισβερίσια, την ενίσχυση της καταστολής απέναντι απέναντι στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών και των δομών κοινωνικής πρόνοιας (Υγεία, Παιδεία, Στέγαση, Μετακινήσεις, Δασική προστασία).

Να λογαριαστούμε με τα δουλικά τους, τους φασίστες που, την ώρα που ο λαός παλεύει στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, διαδίδουν ψευδή νέα και οργανώνουν περιπολίες για να συλλάβουν, να κυνηγήσουν, να χτυπήσουν μετανάστες και μετανάστριες για λογαριασμό της κυβέρνησης και κατ΄ εντολήν του βαθέως κράτους, έτσι ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο τα αφεντικά τους. Με αυτούς που σήμερα τόλμησαν, δίπλα δίπλα με τους μπάτσους, να βρεθούν απέναντι από τη συγκέντρωση που είχε καλεστεί στο Αναγνωστήριο στην Αλεξανδρούπολη, από συντρόφους και συντρόφισσες που τόσες μέρες οργανώνουν την αλληλεγγύη στους πληγέντες και στις πληγείσες από την πυρκαγιά. Κι όλα αυτά σε μια πόλη που αφού καεί ολοσχερώς θα παραδοθεί στα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να ξεχάσουμε.

Η μάχη στην πρώτη γραμμή των μετώπων είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα. Κάθε τετραγωνικό μέτρο δάσους ή γεωργικής έκτασης, κάθε ζώο και κάθε άνθρωπος που θα σωθεί είναι πολύτιμα αλλά και κύρια προϋπόθεση για το επόμενο βήμα.

Για την οργανωμένη ταξική πάλη ενάντια σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και τα συμφέροντα που λεηλατούν τον λαό, τη φύση, τις ζωές μας.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους και στις συντρόφισσες στην Αλεξανδρούπολη!

Φασίστες τσιράκια των καπιταλιστών, θα σας τσακίσουμε!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Μοιραστείτε το άρθρο