Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων υπεράσπισης του πάρκου Δρακοπούλου ως κοινόχρηστου χώρου – Ανοιχτή συνέλευση Πέμπτη 3/8

Σε ανοιχτή ενημέρωση και σχεδιασμό των ενεργειών και δράσεων προς υπεράσπιση του πάρκου Δρακοπούλου από τη συμπαιγνία και τα αρπακτικά των εργολάβων, του δήμου Αθηναίων και του Ερυθρου Σταυρού, προχώρησαν κάτοικοι, αλληλέγγυοι και μέλη της Ανοιχτής συνέλευσης υπεράσπισης. 

Η παρουσία τους μέσα στο πάρκο πραγματοποιήθηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων, τόσο μέσα στο χώρο όσο πέριξ αυτού – συνοδία των λαρινών με τις οποίες περιφράχθηκε ένα μεγάλο μέρος του πάρκου, προς αξιοποίηση από εργολάβους και μετά τη σύμβαση του δήμου Αθηναίων με τον Ερυθρό Σταυρό.

Και στην Αθήνα δεν είναι μόνο το πάρκο Δρακοπούλου που κινδυνεύει, αλλά πολλοί ελεύθεροι δημόσιοι χώροι (όπως λόφος Στρέφη, Εξάρχεια, Ακαδημία Πλάτωνος κ.α.), από τα αδηφάγα σχέδια της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τους εποφθαλιούν.

Σήμερα το πάρκο Δρακοπούλου είναι λαμαρινόφραχτο και επιτηρείται από αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται πέριξ αυτού και μάλιστα με κλούβες ΜΑΤ – όπως δείχνουν και οι σημερινές φωτογραφίες την ώρα της συνέλευσης στην οποία παραβρεθήκαμε.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΑΡΙΝΟΦΡΑΧΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ INFOLIBRE:

Το Πάρκο Δρακόπουλου υπό κατοχή!

Αυτές οι λαμαρίνες δεν πρόκειται να μείνουν, συγκέντρωση την Τρίτη στις 8:00 στο Πάρκο Δρακόπουλου

Συγκέντρωση και πορεία γειτονιάς στο Πάρκο Δρακόπουλου μετά την πρωινή εισβολή αστυνομίας και εργολάβων, Δευτέρα 17/7 στις 19:30

Με την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ μπήκε περίφραξη στο πάρκο Δρακόπουλου

Μοιραστείτε το άρθρο