Βιβλιοπαρουσίαση: Επιβαλλόμενη μητρότητα, Δευτέρα 24/7 στις 20:30 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο αλτάι

Δευτέρα 24/7: «Επιβαλλόμενη Μητρότητα. Ο σύγχρονος περιορισμός των εκτρώσεων στις ΗΠΑ, τα όρια των κινημάτων υπέρ της επιλογής και οι αρνήσεις αναπαραγωγικής εργασίας» Παρουσίαση: Υποομάδα εκτρώσεων της Φάμπρικα Υφανέτ, Ελιάνα Καναβέλη (Συντάκτης του περιοδικού Βαβυλωνία)

Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης:
Διανύουμε μια ιστορική περίοδο που ζητήματα που αφορούν το φύλο και τη σεξουαλικότητα, καθώς και τις ταξικές και φυλετικές προεκτάσεις τους, αποτελούν όλο και πιο έντονα αντικείμενα διαβούλευσης και σύγκρουσης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όπως φαίνεται και από τον σύγχρονο περιορισμό της έκτρωσης στις ΗΠΑ. Αυτή η διαπίστωση δεν αφορά συγκεκριμένους τόπους αλλά αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Αν στρέφουμε το βλέμμα προς τις ΗΠΑ, είναι γιατί γνωρίζουμε καλά ότι τα ζητήματα της επίθεσης απέναντι στις έμφυλες και σεξουαλικές ανυποταξίες που έχουν εξαπλωθεί εκεί, ήδη έχουν αρχίσει να κυοφορούνται κοινωνικά εδώ και χρόνια στους τόπους που ζούμε.

Στην έκδοση συμπεριλαμβάνονται οι μεταφράσεις των κειμένων «Ελεύθερη ανθρωγένεση: Έκτρωση ενάντια στην εργασία» της Sophie Lewis και «Κούφιες επιλογές» της Marian Jones.

Μοιραστείτε το άρθρο