Παρέμβαση στη γειτονιά του Σκαγιοπουλείου για την 25χρονη Σ. η οποία μαχαιρώθηκε από το σύντροφο της

Το βράδυ της Τρίτης 18/7 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη γειτονιά του Σκαγιοπουλείου, τη γειτονιά της Σ. που μαχαιρώηκε αλλεπάλληλα από τον σύντροφό της. Μοιράστηκαν κείμενα στη γειτονιά, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα στη γειτονιά σε αλληλεγγύη με την 25χρονη Σ.

Σ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Το κείμενο της παρέμβασης:

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Πριν 2 μέρες στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου, η Στεφανία μαχαιρώνεται αλλεπάλληλα από τον σύντροφό της μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης της. Αφού την ξυλοφόρτωσε, έπειτα τη μαχαίρωσε, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει, συνέχισε να την κυνηγά και να τη μαχαιρώνει με μανία και έξω στο δρόμο, στοχεύοντάς την στην καρωτίδα. Γείτονες και περαστικοί δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, έσπευσαν για βοήθεια και ευτυχώς αυτή τη στιγμή έπειτα από τη νοσηλεία της και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σώθηκε η ζωή της.

Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε για ακόμη μία κακοποίηση, για ακόμη μία δολοφονία. Από την πρόσφατη δολοφονία της Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα, τις δολοφονίες τόσων γυναικών στα διάφορα μέρη της χώρας, το βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό, τον εγκλεισμό και την εκπόρνευση γυναίκας από αστυνομικό στην Ηλιούπολη, τα κυκλώματα trafficking που συγκαλύπτονται, συντονίζονται και πριμοδοτούνται από το κράτος και τους θεσμούς του, έως και την πόλη μας, που ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά έμφυλη βίας και κακοποίησης στο κέντρο και στις γειτονιές ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε καμία γυναίκα μόνη απέναντι στα τέρατα της έμφυλης βίας και της γυναικείας καταπίεσης. Από την Αγυιά μέχρι και το Σκαγιοπούλειο, από το Πανεπιστήμιο μέχρι την Αχαγιά και ακόμη παραπέρα, κανίβαλοι κακοποιητές σας ψάχνουμε. Θα περάσουμε από πάνω σας.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη, πρώτες εμείς οι γυναίκες, αυτές που βιώνουμε στο πετσί μας την πατριαρχική βία και καταπίεση, να βρούμε η μία την άλλη και να μετατρέψουμε τον πόνο και την αδικία σε συλλογικό αγώνα απέναντι στην έμφυλη βία, απέναντι στην πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Γιατί όποιος ακόμη αναρωτιέται γιατί ο κακοποιητής της Στεφανίας αγνοείται σε μια τόσο μικρή πόλη, γιατί ο Αγγελής διδάσκει ακόμη στο Πα.Πα., γιατί οι σωματέμπορες και οι βιαστές πέφτουν στα μαλακά, γιατί τα κυκλώματα trafficking διανθούν, γιατί η μία μετά την άλλη από εμάς συνεχίζει να δολοφονείται, να βιάζεται, να κακοποιείται, να υποφέρει στη δουλειά, στο δρόμο και αλλού, μπορεί να αναζητήσει τις απαντήσεις του στο ίδιο το σύστημα, στο ίδιο το κράτος και τους θεσμούς του, στον ίδιο τον καπιταλισμό που μας διδάσκει κανιβαλισμό και υποδούλωση, στην ίδια την πατριαρχία που έρχεται και κουμπώνει γάντι στα μαρτύρια των γυναικών σήμερα.

Προχωράμε λοιπόν όλες μαζί και χωρίς να αφήνουμε καμία πίσω, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα πιάνοντας τα χέρια όλων όσων υποφέρουν σήμερα στα χέρια αυτού του κόσμου. Μέχρι το γκρέμισμα αυτού του σάπιου συστήματος εξουσίας. Μέχρι τη δημιουργία του κόσμου που θα είμαστε όλες και όλοι ασφαλείς μακριά από την πατριαρχική βία και την καπιταλιστική υποδούλωση. Του κόσμους της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερία για όλους.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Μοιραστείτε το άρθρο