Cantina Solidaridad 10-11 Ιουνίου 2023

Ιδέες, τέχνες, μουσικές, γεύσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο:
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:
-Χριστίνα & Αθηνά Κυριακίδου και Μάριος Μακρής (έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια) το Σάββατο βράδυ
-Βάσω Βασιλειάδου (Ρεμπετοσμυρνέικα) την Κυριακή μεσημέρι και
ΈΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ με το Εικονοπλαστέιο του Γιώργου Κωνσταντίνου – εγκαίνια το Σάββατο 10/6 στις 20:00

CANTINA SOLIDARIDAD
ιδεών, τεχνών & γεύσεων

Ανταποκρινόμενοι/ες στο κάλεσμα της συνεργατικής ΒΙΟΜΕ ένα συνεργατικό βιοποριστικό εγχείρημα, με νέο δυναμικό σε μια κρίσιμη συγκυρία. Στην άκρη της πόλης, εκεί που το βιομηχανικό τοπίο συναντά την ολοζώντανη φύση, στην άκρη του κόσμου, εκεί που οι άνθρωποι παίρνουν την εργασία τους, τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία τους στα χέρια τους.

Ωράριο αυτήν την εβδομάδα:  Σάββατο 6μμ-1πμ, Κυριακή 1μμ-8μμ
Διεύθυνση: ΒΙΟΜΕ, Λαέρτου 21-25
Επικοινωνία: Email: [email protected], Facebook: Cantina Solidaridad, Instagram: cantina_solidaridad

Σάββατο 10/6/23

8.00μμ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Το εικονοπλαστείο του Yorgos

9.30μμ – ΜΟΥΣΙΚΗ
Χριστίνα & Αθηνά Κυριακίδου και Μάριος Μακρής (έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια)

Κυριακή 11/6/23

2.30μμ – ΜΟΥΣΙΚΗ
Βάσω Βασιλειάδου (Ρεμπετοσμυρνέικα)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Νοστιμιές της κουζίνας, ποτά του bar & κέφι από τις παρέες

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ (Έκθεση)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6/23, 8.00μμ

ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ του Yorgos

Το Εικονοπλαστείο είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη δημιουργική οπτική ρητορική που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κωνσταντίνου το 1996 στη Θεσσαλονίκη και από τότε μετακινείται μαζί με τον δημιουργό του ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη- Καταλωνία –Βερολίνο- Σαμαρίνα.

 O Γιώργος Κωνσταντίνου, (ΥorgosËΡΓΟC) γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1967 είναι Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου και πρωτοπόρος στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας, την ανάπτυξη ιδεών και την εκπαίδευση. Εργάζεται ως εικονογράφος, σχεδιαστής κόμικς και σκίτσου, οπτικός διαμεσολαβητής, και δημιουργός κινούμενου σκίτσου. Τα σκίτσα του και οι καινοτόμες δράσεις που δημιουργεί έχουν ως επίκεντρο την ειρήνη, τη διαπολιτισμικότητα, την καταγγελία φαινομένων ρατσισμού, φασισμού και ανισότητας σχολιάζοντας παράλληλα τις σύγχρονες καπιταλιστικές σχέσεις και αυταρχικές πολιτικές. Έχει ιδρύσει την αυτόνομη τάξη comics στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου, της πρωτοβουλίας πολιτών «Stop Mare Mortum» και της ομάδας ΣΑΡΜΑΝΙΑΤΑ για τη φύση και τον πολιτισμό στη Σαμαρίνα. Επίσης, συντονίζει τη συμμετοχική καλλιτεχνική πλατφόρμα #MEDfaces, που συγκεντρώνει τα έργα εκατοντάδων καλλιτεχνών και καταγγέλλει μέσα από εκθέσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δραματικές συνέπειες των συνοριακών πολιτικών στη Μεσόγειο. Συνεργάζεται με κοινωνικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο (ΕachOneTeachOne, ECCHR, SCI, Mπουλούκι, PCFF, Parents Circle, Festival of Mediterranean Citizenship Catania, WirPacken’sAn, Urbane Praxis, BerlinMondiale, KickFair e.V. κ.ά) και είναι ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Irenia, στην Καταλωνία.

ΜΟΥΣΙΚΗ (Έντεχνα και Παραδοσιακά)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6/23, 9.30μμ

Χριστίνα & Αθηνά Κυριακίδου και Μάριος Μακρής

Η Χριστίνα Κυριακίδου (κεμανές, ποντιακή λύρα, φωνή), η Αθηνά Κυριακίδου (νταούλι, φωνή) και ο Μάριος Μακρής ( κιθάρα) είναι ένα μουσικό σχήμα, που το ρεπερτόριό του ξεκινά από τον χώρο του «έντεχνου» τραγουδιού και εκτείνεται στην παράδοση και το λαϊκό τραγούδι.

Ο πειραματισμός και ο αυτοσχεδιασμός κυριαρχούν, χωρίς ωστόσο να αναιρούν τις αρχικές συνθέσεις. Το ζητούμενο είναι μέσα από την επεξεργασία του παλαιού να προκύπτει μια νέα, μουσική κατάθεση με το δικό της στίγμα.

ΜΟΥΣΙΚΗ (Ρεμπετοσμυρνέικα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6/23, 2.30μμ
Βάσω Βασιλειάδου

Η Βάσω Βασιλειάδου θα μας μεταδώσει την διάθεση της για το γλέντι, όπως πραγματικά ξέρει, παίζοντας παραδοσιακά και σμυρναίικα τραγούδια, γίνοντας ένα με όλους όσους την εμπιστεύονται και την ακολουθούν!
Μαζί της παίζουν και τραγουδούν οι Γιάννης Τσίπος (μπουζούκι), Κώστας Φωστηρόπουλος (ακορντεόν), Άκης Παπαεμμανουήλ (βιολί) και Γιώργος Νερατζάκης (κιθάρα).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Όταν τραγουδάει φαίνεται να τραγουδάει η ίδια της η ψυχή!
Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου ξεκινάει την μουσική της πορεία παίζοντας κρουστά σε σχήματα της Θεσσαλονίκης. Το 2010 αρχίζει να εξερευνά τη φωνή της και την κερδίζει το τραγούδι. Στις ζωντανές εμφανίσεις της αρχίζει να δημιουργείται γύρω της μια διάθεση όσων την ακούν να θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν ξανά και ξανά!
Η Βάσω Βασιλειάδου γράφει στίχους και μουσική και κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο “βάλσαμο”, ένα CD ποιητική συλλογή, στο οποίο συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη και η Μαρία Κώττη καθώς και πλήθος μουσικών με κανονάκι, βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, μπάντζο, κοντραμπάσο γκάιντα, πλήκτρα, ντραμς και τσέλο. Το κοινό δεν αργεί να την αγκαλιάσει αφού γίνεται γνωστή σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός πόλης αλλά και με τις συμμετοχές της σε μικρά ή μεγάλα φεστιβάλ. Χαίρεται με την χαρά του κόσμου και τους αγκαλιάζει και η ίδια σαν να τους καλεί στο σπίτι της, σαν να γίνεται μια γιορτή με φίλους που τους προτρέπει να τραγουδάνε μαζί της, γιατί αυτό κάνει την καρδιά της να χτυπάει δυνατά!

Μοιραστείτε το άρθρο