Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους, Τρίτη 6/6 στις 10:30

Σε συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους και έπειτα πορεία στα διοικητικά δικαστήρια καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων η “Συσπείρωση” και άλλα σωματεία και ενώσεις, διεκδικώντας αυξήσεις, τα αναδρομικά από την απόφαση του ΣτΕ, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την επαναφορά του Ε.Κ.Α.Σ., δωρεάν υγεία ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

https://www.facebook.com/groups/359549997714633/permalink/1974615036208113/


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Σ.Ε.Θ.) ΈΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 6/6 και ώρα 10.30 στον ΕΦΚΑ της Αριστοτέλους
Όχι στα προεκλογικά ψίχουλα και στις υποσχέσεις!
Απαιτούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας!
Οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αλλά και τα 3,4 εκατομμύρια του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας μας, αποτελούν προφανώς κρίσιμο πολιτικό μέγεθος ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών.
Ας μην παίζουν με την νοημοσύνη μας. Μας οφείλουν σεβασμό και αξιοπρέπεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων έχουμε υποστεί δραματικές μειώσεις στο εισόδημά μας, που αγγίζουν το ύψος μιας περιουσίας από τις περικοπές του 50% του εφάπαξ, την πλήρη κατάργηση της 13ης – 14ης σύνταξης, τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κύριας σύνταξης, των μερισμάτων, της επικουρικής, των συντάξεων χηρείας, τις πολύχρονες καθυστερήσεις κ.ο.κ. Αναγκαζόμαστε να εξαντλήσουμε τα σωματικά και ψυχικά μας αποθέματα στην πολύχρονη εργασία λόγω της τεράστιας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Βιώνουμε με δραματικό τρόπο – πρώτα εμείς οι συνταξιούχοι- την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας!
Γι’ αυτό δεν αρκούμαστε σ’ αυτά που μας δίνουν ή μας υπόσχονται αλλά διεκδικούμε όλα όσα αξίζουμε και μας ανήκουν. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι παρεμβαίνουμε αγωνιστικά και στις εκλογές όχι ως άβουλοι- παθητικοί, καταναλωτές ψηφοφόροι και χειροκροτητές των επαγγελματιών της πολιτικής αλλά ως πρωταγωνιστές της πραγματικής ζωής και της κοινωνίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Άμεση απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της κύριας σύνταξης, του μερίσματος (ΜΤΠΥ), της επικουρικής (ΤΕΑΔΥ) και του «εφάπαξ» (ΤΠΔΥ) χωρίς καταστρατήγηση της σειράς, χωρίς λάθη και περικοπές.
-Να ακυρωθεί η φορολόγηση των αναδρομικών για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που φτάνει μέχρι και το 50% καθώς και τα υπέρογκα πρόστιμα για μη κατάθεση τροποποιητικής δήλωσης. Κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4172/13, (άρθρο 60). Να επιστρέφονται με τόκο όλα τα παρακρατημένα εισοδήματα.
-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις κύριες και επικουρικές για άμεση αποκατάσταση των απωλειών των προηγούμενων 13 ετών και κάλυψης του πραγματικού πληθωρισμού στα βασικά είδη ανάγκης.
-Ενσωμάτωση στην σύνταξη της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς».
-Επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης.
-Όχι στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της περιουσίας των ασφαλιστικών μας φορέων.
Τα αποθεματικά των ταμείων να αξιοποιούνται υπέρ των ασφαλισμένων χωρίς κανένα ρίσκο και μεσάζοντες, έξω από τον τζόγο των χρηματιστηριακών και παραχρηματιστηριακών αγορών.
-Όχι στις περικοπές των συντάξεων χηρείας.
-Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντεργατικών ασφαλιστικών νόμων και
ρυθμίσεων.
-Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις στα ταμεία με τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό
προϋπολογισμό τώρα!
-Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους/όλες τους
εκπαιδευτικούς. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.
-Καθολικό, Υποχρεωτικό, Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον ΕΦΚΑ. Άμεση και πλήρη εξυπηρέτηση- ενημέρωση των συνταξιούχων από τις υπηρεσίες του, ώστε να αρθούν η άγνοια, αγωνία και σύγχυση για τους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ή για την πορεία συνταξιοδότησης μέσα από την χαώδη και συνεχώς μεταβαλλόμενη νομοθεσία. Επαναφορά του τμήματος του Γ.Λ.Κ στην Θεσσαλονίκη. Ενίσχυση των τμημάτων σύνταξης των διευθύνσεων εκπαίδευσης.
-Επιστροφή όλων των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία (65 δις ευρώ) που λεηλάτησαν οι
κυβερνήσεις, οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
-Επαναχορήγηση από τα ασφαλιστικά Ταμεία χαμηλοτόκων (4%) δανείων.
-Αναστολή των δόσεων μέχρι την έκδοση των συντάξεων των δανειοληπτών από το Τ.Τ. (EUROBANK) και μάλιστα χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Μείωση του κόστους των δανείων ανάλογη των μειώσεων των μισθών και συντάξεων.
-Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων, Γενναία χρηματοδότηση της υγείας . Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία. Δωρεάν φάρμακα, οδοντιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπείες, γυαλιά, ακουστικά, ορθοπεδικά βοηθήματα, ιαματικά λουτρά για όλους και όλες τους/τις συνταξιούχους.
Δωρεάν δημόσιες δομές για την φροντίδα και νοσηλεία ηλικιωμένων με ανίατες ασθένειες ενάντια στην ντροπή και την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών γηροκομείων.
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Αγαπητός Θανάσης Τσιντίκη Γωγώ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι που βρίσκεστε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 6/6 και ώρα 10.30 βρισκόμαστε στον ΕΦΚΑ της Αριστοτέλους – και από κει πορεία μέχρι τα δικαστήρια, για να διαμαρτυρηθούμε:

  • Για τον πληθωρισμό που δεν καλύπτεται με τις αυξήσεις στις συντάξεις μας
  • Για τη λεηλασία των δώρων {13ος και 14ος μισθός} εδώ και 13 χρόνια
  • Για την κωλυσιεργία του ΕΦΚΑ να δώσει τα στοιχεία που απαιτεί η δικαιοσύνη για την εκδίκαση χιλιάδων αγωγών 
  • Για την κωλυσιεργία των διοικητικών δικαστηρίων στην έκδοση αποφάσεων δεκάδων χιλιάδων αγωγών

Να είμαστε εκεί…

Κίνημα Συνταξιούχων
Μοιραστείτε το άρθρο