Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των 4 προφυλακισμένων με την κατηγορία της επίθεσης στην τροχαία Πειραιά, Πέμπτη 1/6 στις 8:30 στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού

Ανέκαθεν το κράτος προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του σ’αυτούς που το απειλούν ή που θεωρεί πως εν δυνάμει θα μπορούσαν να το απειλήσουν. Στα μάτια των εξουσιαστών κάθε μορφή αντίστασης από τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με φόβο, επιστρατεύοντας έτσι οποιαδήποτε δόλια και τρομολαγνική τακτική διαθέτει.

Στην περίπτωση των τεσσάρων συντρόφων Φώτη Δ.,Ιάσονα Ρ., Λάμπρου Β., Παναγιώτη Β. έχει ήδη διαρθρωθεί από την μπατσοδικαστική συμμορία μια εξοντωτική τακτική, όπου η τελευταία της πράξη είναι η στοχευμένη αλλαγή της δίκης απο τα δικαστήρια της Σκουζέ στον Πειραιά, στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο έχουν λάβει χώρα δίκες όπως της 17Ν, του Ε.Α, της Σ.Π.Φ στο πλαίσιο ενός καθεστώτος εξαίρεσης.

Η σπασμοδική κίνηση αυτή του κράτους δεν είναι τίποτα άλλο από μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατήσει περαιτέρω τους συντρόφους μας, οδηγώντας τους σε μια δίκη εντός παρόμοιων τοιχών με αυτών που βρίσκονται αιχμάλωτοι για 18 και 7 μήνες αντίστοιχα. Αποτελεί, επίσης, μια μάταιη κίνηση να εμποδίσει το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί με τη παρουσία του στο πλάι των συντρόφων. Ορίζοντας ως αίθουσα δίκης, ένα μικρό και ελεγχόμενο χώρο, οπού μπορείς να μπεις μόνο αφού δείξεις τη ταυτότητα σου, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που έχουν σκοπό γιατί ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται ούτε καταστέλλεται.

Άλλωστε, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Kαλούμε την Πέμπτη 1/6 και ώρα 8.30 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους


Ημέρα/Ώρα: 01/06/2023 στις 08:30

Τοποθεσία: Κορυδαλλός / Δικαστήρια Γυναικείων Φυλακών

Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Οι σύντροφοί μας προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα οι μπάτσοι εισβάλουν και στα σπίτια τους. Με τα ΜΜΕ να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία περί κατασκευής ενόχων, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί τελικώς στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 1,5 χρόνο. Η δικογραφία της υπόθεσης, ωστόσο, με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους αναρχικούς συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β.. Γίνεται εισβολή των μπάτσων συνοδεία εισαγγελέα στο σπίτι τους και οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στην ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα, και κατ’ επέκταση χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο της κράτησής τους. Την επόμενη ημέρα, παιρνούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και αφήνονται ελεύθεροι. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, μετά από πολύωρη ανάκρισή τους από την ανακρίτρια Πειραιά, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται εδώ και 6 μήνες. Η στοχοποίηση των συντρόφων μας λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο έγινε εμφανής από την εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης των Π. Β. και Λ. Β., με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη. Το αίτημα δε που κατέθεσαν οι δικηγόροι για εξαίρεσή της απορρίφθηκε μέσα σε μερικές ώρες, ενώ η συνήθης διαδικασία απαιτεί μέρες.

Από την αρχή της, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός στημένου κατηγορητηρίου. Απλά, καθημερινά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και έντυπο υλικό συλλογικοτήτων παρουσιάζονται ως επικίνδυνα και τελικώς, ενοχοποιητικά. Οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, οι κοινωνικοί κύκλοι, οι συντροφικές σχέσεις, ακόμη κι η απλή παρουσία σε επισκεπτήρια και η αλληλέγγυα στάση τους στους συντρόφους τους, αποτέλεσαν αιτία στοχοποίησης. Στοχοποίηση που έγινε ξεκάθαρη μέσω των γνώριμων τακτικών παρακολουθήσεων και “ανώνυμων” τηλεφωνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Από τη στιγμή εκείνη, δεν άργησε να εμφανιστεί και το “απαραίτητο” δείγμα DNA σε αντικείμενο που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τροχαία Πειραιά και το οποίο ταυτοποιεί, με τον συνήθη αυθαίρετο τρόπο που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, τον Π. Β. Το ίδιο το γεγονός ότι η δικογραφία παρέμεινε ανοιχτή για πολύ μεγάλο διάστημα μετά την προφυλάκιση και των 4 συντρόφων, όπως εξάλλου βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά και με άλλες υποθέσεις που κατηγορούνται σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο στόχος του κράτους να εκφοβίσει τον κόσμο που επιλέγει να αγωνίζεται είναι προφανής. Μιας και οι ανοιχτές δικογραφίες συγκροτούν μια διαρκή απειλή για διώξεις περισσότερων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Τα παραπάνω συντείνουν στο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τόσο πριν την φυλάκισή τους, όσο και μετά από αυτήν. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ευκολία με την οποία προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα μέσω εσκεμμένα γρήγορων διαδικασιών είναι εξοργιστική. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη στοιχείων, ικανών να καταδικάσουν με τους δικούς τους νόμους, οδηγεί στη στέρηση της ελευθερίας συντρόφων με στόχο την εξόντωσή τους λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η επίθεση που δέχονται τα συντρόφια μας προφανώς δεν είναι αποκομμένη από την ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, εν μέσω μιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομαδοποιήσεων. Με την αυστηροποίηση του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, το κράτος έχει δώσει στον εαυτό του ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία ποινικής μεταχείρισης αγωνιστών και αγωνιστριών, επιχειρώντας να τους απομονώσει πολιτικά, καθώς και να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά. Με τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων και την κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας σφαίρας. Η επίθεση του κράτους γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής με τον φόβο της συνεχούς παρακολούθησης που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ και στοχεύει στην αποτροπή αγωνιστικών επιλογών καταδικάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικούς κύκλους μέχρι να επιτύχει την άρση διακίνησης αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β. την Πέμπτη 1/6 στις 8:30 πμ. στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Μοιραστείτε το άρθρο