Κινητοποιήσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για το εργοδοτικό έγκλημα

Άλλη μία εργοδοτική δολοφονία με το θάνατο του 47χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα εξαιτίας της ανυπαρξίας ελέγχων, των άθλιων συνθηκών εργασίας και της υποστελέχωσης σε ιδιαίτερα επικίνδυνα επαγγέλματα στο βωμό της ελαχιστοποίησης των εξόδων για τους εφοπλιστές και όσους κερδοσκοπούν θυσιάζοντας εργάτες. Σε απεργία και συγκεντρώσεις καλούν οι εργαζόμενοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με θύμα εναν συνάδελφο μας 47 χρονών και άλλους 2 συναδέλφους μας τραυματίες συνέβη σήμερα στη δεξαμενή στη ζώνη Περάματος. Ο συνάδελφος μας δεν είναι πια κοντά μας εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφαλείας, των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, και των ανύπαρκτων ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Μεσα σε 6 μηνες το Συνδικάτο Μεταλλου εχει κανει 4 απεργιες, δεκάδες στάσεις εργασίας, δεκαδες καταγγελίες ζητωντας ολα τα παραπάνω.
Πριν 1,5 χρόνο ήταν ο Δημήτρης σε εμας σήμερα ο Γιάννης.Δεν είμαστε μαντες και προειδοποιουμε οτι σύντομα θσ έχουμε ξανά και νεο Δημήτρη και νέο Γιαννη αν δεν αλλαξουν ριζικα τα μέτρα υγιεινής κι ασφαλειας. Μέχρι πότε δεν θα ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπιτι μας να αγκαλιάσουμε τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας?
Οι υπεύθυνοι εχουν ονοματεπώνυμο και είναι αυτοι που δινουν γη και ουρανο σε εφοπλιστες και εργοδότες!
Αυτη ειναι η ανάπτυξη που ευαγγελιζονται οι κυβερνοντες, οι εφοπλιστες, η Cosco και τα υπολοιπα παράσιτα που αυγατιζουν τα κερδη τους με το αιμα μας.
Αύριο όλοι στο πλευρό των συναδέλφων μας στις 8:00 η ώρα στη κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος
Καμμια ανοχή στα εργοδοτικα εγκλήματα!
Άμεση εφαρμογή ολων των μετρων υγιεινης κι ασφαλείας σε ολους τους χώρους δουλειάς



Οι τρεις εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.
Μοιραστείτε το άρθρο