Το Παρατηρητήριο Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο για τη χρήση χημικών από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής

Το Παρατηρητήριο Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αστυνομική επιδρομή στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης ΑΠΘ, χαράματα Κυριακής 28-5-2023, και τη διάλυση, με χρήση χημικών όπλων, πάρτυ του Αυτοοργανωμένου Pride, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και κινούμενοι-ες με αναπηρικά αμαξίδια.

Πρόκειται για επανάληψη της δολοφονικής επίθεσης κατά των συμμετεχόντων στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου, την 16-9-2022, για την οποία μάλιστα το Παρατηρητήριο Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο κατέθεσε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

Φαίνεται πως έχουμε πια συγκροτημένο αστυνομικό modus operandi πρόκλησης ταραχών στην περίμετρο της πανεπιστημιούπολης, διάδοσής τους στο εσωτερικό της και επίκλησή τους για τη βάναυση επίθεση κατά κοινωνικών και πολιτικών συλλογικών εκδηλώσεων, όπως η προχθεσινή, που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Η μονιμοποιηθείσα παρουσία των ΜΑΤ και του οχήματός τους επί της Αγ. Δημητρίου, σε φυσική επαφή με το ΑΠΘ, είναι προφανές ότι επιτελεί γκροτέσκο έργο agent provocateur.

Πρέπει να φύγουν, για να πάψει η δημιουργία κινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα ή και τη ζωή ακόμα, όσων ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν ή απλά κινούνται στην πανεπιστημιούπολη.

Η (μεταβατική) πρυτανική αρχή πρέπει να τοποθετηθεί και για την αστυνομική επιδρομή και επίθεση στο Πολυτεχνείο και για το αν προτίθεται να υποστηρίξει την απαίτηση απαλλαγής του ΑΠΘ από την μόνιμη αστυνομική παρουσία και απειλή!

Παρατηρητήριο Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο

Μοιραστείτε το άρθρο