Προβολή βίντεο για την εξέγερση στη Γαλλία, Σάββατο 20/5 στις 20:00 στο θεατράκι της πλατείας Πρωτομαγιάς

(μονταρισμένα και υποτιτλισμένα στιγμιότυπα)

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΑΦΕΝΤΕΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Είναι Σάββατο βράδυ, αναρωτιέστε τι να φορέσετε, δεν έχετε ακόμη αποφασίσει αν και τι θα ψηφίσετε; Μη κουράζεστε. Εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν σκεφτεί πριν από εσάς. Δέκα χιλιάδες χρόνια καταστροφής και βαρβαρότητας δεν είναι αρκετά; Αριστοκρατία, δημοκρατία, ολιγαρχία, ιμπεριαλισμός, μοναρχία, απολυταρχία και τόσα άλλα ψοφίμια. Τι περιμένετε από κυβερνήσεις ξεπουλημένες στις χρηματοοικονομικές μαφίες, αρπακτικά του πλούτου που κατέκτησαν οι εργατικοί αγώνες του παρελθόντος;

Δεν αλλάζει η ζωή με ένα χαρτάκι κάθε τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια, ψηφίζοντας το διπλανό ανταγωνιστικό μαγαζί. Η Γαλλία, με την εξέγερσή της, ανοίγει φρεσκοσκαμμένα μονοπάτια με πάθος και αποφασιστικότητα, καλώντας μας να τα πολλαπλασιάσουμε, να τα ενώσουμε, να βάλουμε τέλος στους τεχνητούς διαχωρισμούς πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας. Έχουμε την ικανότητα να χτυπήσουμε, να εξαφανιστούμε και να επανεμφανιστούμε εκεί όπου είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μας περιμένουν.

Να ανακτήσουμε τους δρόμους, τις πλατείες, τις κοινότητές μας, με αγώνες που διεξάγονται στη βάση. Δεν πρόκειται για κάποια αποστολή ή εσχατολογική πρόθεση. Είναι η συνείδηση και η βούληση να ορίσουμε εμείς τις ζωές μας, να ακυρώσουμε κάθε μορφή εξουσίας, χωρίς αρχηγούς και αυτοανακηρυγμένους αντιπροσώπους των πολιτικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών. Η δική μας επανάσταση είναι αυτή της συλλογικής χρήσης ενάντια στην ιδιοκτησία, της αλληλοβοήθειας ενάντια στη λεηλασία, της δημιουργίας ενάντια στη μισθωτή δουλεία. Δε θέλουμε τίποτε άλλο από το να «καλλιεργήσουμε το δικό μας κήπο», τη γη, με αυτοοργάνωση και ελευθερία.

συντρόφισσες/οι του Σερζ, αλληλέγγυες/οι σε εξεγερμένες/ους, τραυματισμένες/ους, φυλακισμένες/ους

Προηγούμενη ανάρτηση: https://www.athens.indymedia.org/post/1625211…

Μοιραστείτε το άρθρο