Άρχισε το τριήμερο για τα 10χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ

Με την διεξαγωγή πανελλαδικής συνέλευσης αλληλέγγυων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, άρχισε το τριήμερο για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεκάδες συμμετείχαν στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, τονίζοντας τη συνέχιση του αγώνα προς υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις και συναυλίες στο χώρο του εργοστασίου.

Στη συνέλευση των αλληλέγγυων στη ΒΙΟΜΕ, αρχικά έγινε μία εκτενής αναφορά στο ιστορικό του 10χρονου αγώνα, την εκκίνηση της αυτοδιαχείρισης, την παραγωγή και διανομή των προϊόντων, τις εσωτερικές διεργασίες, τη σχέση με το ευρύτερο κίνημα, τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, τη λειτουργία του εργατικού ιατρείου, τη διεθνή αλληλεγγύη και δικτύωση, την ευρωμεσογειακή συνάντηση, το άνοιγμα του εργοστασίου στην κοινωνία, τον αγώνα για την παραμονή στο εργοστάσιο, τον πλειστηριασμό και την πώληση του οικοπέδου, το παρόν και το μέλλον της ΒΙΟΜΕ, μέρος του ευρύτερου κινήματος και σε σύνδεση με την κοινωνία.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί, τόσο για την κατάσταση στη ΒΙΟΜΕ όσο γενικότερα στο κοινωνικό πεδίο με την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Όπως για το τι πρέπει να γίνει προς υπεράσπιση του μοναδικού αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου. Την αναγκαιότητα σύνδεσης των αγώνων και στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά του καπιταλισμού, με την ανάδειξη του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών και υπηρεσιών έναντι του κρατικού και ιδιωτικού. Ο αγώνας είναι επίμονος και μαχητικός, εδώ και τώρα…

10 χρόνια ΒΙΟ.ΜΕ, γενέθλια – πρόγραμμα του τριημέρου 28-29-30 Απριλίου

Μοιραστείτε το άρθρο