Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ και ενάντια στον έλεγχο της σίτισης, Πέμπτη 27/4 στις 6:30 στη λέσχη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζομένους της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ και ενάντια στον έλεγχο σίτισης, 06:30 στην λέσχη ΑΠΘ.

Από τη Δευτέρα 24/4 οι εργαζόμενοι της λέσχης βρίσκονται σε στάση εργασίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη 6 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δεν ανανεώθηκαν. Σήμερα στις 26/4, όσοι δεν συμμετείχαν στη στάση εργασίας, πήραν εντολή να μοιράσουν μερίδες. Συγχρόνως, με την έναρξη της μεσημεριανής διανομής φαγητού, επιχειρήθηκε ο έλεγχος καρτών σίτισης με ηλεκτρονικά μέσα, τον οποίο διακόψαμε άμεσα. Οι φοιτητές/ιες/α κλείσαμε τις διανομές φαγητού, σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ – ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΈΝΑΣ ΈΛΕΓΧΟΣ – ΚΑΜΊΑ ΚΆΡΤΑ ΣΊΤΙΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση αγώνα υπεράσπισης της λέσχης ΑΠΘ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ και ενάντια στον έλεγχο της σίτισης

Αύριο ΠΕΜΠΤΗ 27/4 στις 06:30 στην ΛΕΣΧΗ ΑΠΘ

Από το πρωί της 24/4 οι εργαζόμενοι/ες της λέσχης ΑΠΘ έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας με βάση τη νέα συνθήκη που επικρατεί στη σίτιση. Με την παραχώρηση της λέσχης σε εργολαβικές εταιρείες, ήδη από το 2013, η φοιτητική μέριμνα μετατρέπεται σε ένα καλοπληρωμένο εμπόρευμα. Οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της εργολαβίας αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες εργασίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να είναι βέβαιο αν θα ανανεωθούν.

Αυτό έγινε και την τωρινή περίοδο με την εργολαβία να μην προσλαμβάνει 6 συναδέλφους/ισσες τους. Βασική κατεύθυνση των εργολαβικών, των πρυτανικών αρχών και του υπουργείου είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της μέριμνας στα πρότυπα εταιρείας που μετράει κέρδη και ζημιές.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που προσπαθούν να εφαρμόσουν είναι η λεγόμενη “κάρτα σίτισης”.

Το νέο μέτρο έρχεται να κάνει πραγματικότητα τις επιδιώξεις των διοικήσεων και της εργολαβίας για περαιτέρω έλεγχο στην πρόσβαση στη δωρεάν σίτιση, αφού πλέον μόνο οι έχοντες πάσο θα έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η αρχή για να περιοριστεί εντελώς η σίτιση ή να λειτουργεί στα πρότυπα του ΠΑΜΑΚ, του ΔΙΠΑΕ και άλλων σχολών με αντίτιμο.

Στις συνθήκες της γενικευμένης ακρίβειας, με ανατιμήσεις βασικών αγαθών, «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, την αύξηση της ανεργίας και των ελαστικών μορφών εργασίας η πολιτική του κράτους και του κεφαλαίου θέλει να μετακυλήσει την κρίση στις πλάτες της κοινωνικής βάσης.

Όμως, η σίτιση δεν αποτελεί το αλισβερίσι καμίας φιλανθρωπικής εταιρίας, που το μόνο που θέλει είναι να βγάλει φράγκα, αλλά αποτελεί αναπόσπαστη κοινωνική ανάγκη, πόσο μάλλον για τους καταπιεσμένους.

Αν δεν νοιαστούμε εμείς οι ίδιοι/ες για τις ανάγκες μας, και δεν οργανωθούμε, τότε πως περιμένουμε να τις λύσει κάποιος άλλος για μας.

Καμία εταιρεία, κανένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

Μόνος δρόμος η αυτοοργάνωση κι η αλληλεγγύη. Να οργανώσουμε την κοινωνική & ταξική αντεπίθεση, οι ανάγκες μας μπροστά

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΤΡΟΦΗ – ΥΓΕΙΑ – ΣΤΕΓΑΣΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ – ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Κανένας έλεγχος και αποκλεισμός, αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων

Μοιραστείτε το άρθρο