Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου του 2020, Τετάρτη 26/4 στις 10:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ 2023, 10πμ

Την Τετάρτη 26/4 καλούνται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στην 3η εξ΄ αναβολής δίκη, 62 αγωνιστές που είχαν συλληφθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στις 6 Δεκέμβρη του 2020. Τη μέρα που η κυβέρνηση επέβαλε, με υποκριτικό πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων «άνω των 3 ατόμων», για να καταστείλει, στη γέννηση τους, τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως είχε κάνει και με τη 17η Νοέμβρη και με τη γενική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Ανάμεσα τους δικάζονται και 11 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) (μετά τον χαμό του συντρόφου μας, Ανδρέα Βογιατζόγλου, Γραμματέα της Οργάνωσης, τον περασμένο Οκτώβρη, που είχε επίσης συλληφθεί), που προσήχθησαν στην οδό Γραβιάς, όπου είχαν ανοίξει πανό. Για να κρατηθούν για 15 σχεδόν ώρες στη ΓΑΔΑ και να συλληφθούν με την κατηγορία για «παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ», περί «διασποράς μολυσματικής νόσου».

  • Μια κατηγορία υποκριτική και προσχηματική, όταν οι συνθήκες μεταφοράς και κράτησης όλων των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ κάθε άλλο παρά «προστάτευαν» απ’ τη διασπορά μολυσματικής νόσου.
  • Υποκριτική και προσχηματική, γιατί την ίδια ακριβώς στιγμή, ο λαός κι η νεολαία καταδικάζονταν να ζουν και να δουλεύουν σε χώρους πραγματικές «υγειονομικές βόμβες».
  • Υποκριτική και προσχηματική, γιατί οι αγωνιστές αυτοί έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, για άνοιγμα ΜΕΘ και για πραγματικά μέσα προστασίας από την πανδημία.
  • Υποκριτική και προσχηματική, γιατί η στόχευση της κυβέρνησης, των μηχανισμών της και του συστήματος, συνολικά, είναι πολιτική και αφορά την επιδίωξη ποινικοποίησης των αγώνων και των αντιστάσεων με διάφορα προσχήματα!
  • Υποκριτική και προσχηματική γιατί πάει πολύ να κόπτονται για την υγεία και τη ζωή του λαού αυτοί που στηρίζουν τις σφαγές των λαών στους πολέμους των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, αυτοί που το σύστημά τους γεννά εγκλήματα σαν κι αυτό στα Τέμπη, που γεννά εργατικά «ατυχήματα» – δολοφονίες, που πυροδοτεί φονικές κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, που καταδικάζει μαζικά το λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, κάθε λαϊκό και δημοκρατικό άνθρωπο, σωματεία και συλλογικότητες, να σταθούν αλληλέγγυοι στους δικαζόμενους αγωνιστές και να απαιτήσουν την πλήρη αθώωσή τους! Όλοι στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων Τετάρτη 26/4 στις 10 πμ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο