Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 26/4 στις 8:30 στο Εφετείο Αθηνών

Στο πλευρό των Αιγύπτιων αλιεργατών, για να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες. Διεκδικούμε χαρτιά στους μετανάστες και ανοιχτά σύνορα!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό μας αφορά όλους και ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες που διεξάγεται. Η ΝΔ στη κρίση της τροφοδοτεί τη φασιστική απειλή ξανά.

Στις 26 Απρίλη, συνεχίζεται δίκη των ναζί, στο Εφετείο, με την εξέταση της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Το δικαστήριο έχει καλέσει τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, σε βάρος του οποίου έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και τον Σαάντ Αμπού Χαμέντ, στο σπίτι του οποίου έγινε η επίθεση. Στις 12 Ιούνη 2012, στο Πέραμα, μετά την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, τάγμα εφόδου της ΧΑ προχώρησε σε εισβολή μέσα στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες με στόχο να τους εξοντώσει, στέλνοντας τον Αμπουζίντ Εμπάρακ να χαροπαλεύει στην εντατική, με χτυπήματα από ρόπαλο στο κεφάλι. Τότε, ο Λαγός, στην «προεκλογική εκστρατεία» των ναζί στο Πέραμα δήλωνε ότι ΧΑ θα κάνει κουμάντο στη Ζώνη και την περιοχή.

Οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος της ΧΑ (Θ. Μαρίας, Μ. Ευγενικός, Δ. Αγριογιάννης, Κ. Παπαδόπουλος), καθώς και ο πυρηνάρχης Περάματος, Α. Πανταζής. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 έτη φυλακή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο πυρηνάρχης έχει καταδικαστεί σε 10 έτη και 24 μήνες για τα ίδια αδικήματα και επιπλέον για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην εκδίκαση της έφεσης, οι χρυσαυγίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ποινές από τις πρωτόδικες, με βάση της άσκηση έφεσης από τον αναπληρωτή εισαγγελέα, ο οποίος είχε κρατήσει αποστάσεις από την φιλοχρυσαυγίτικη στάση της εισαγγελέως Α. Οικονόμου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το θράσος να διεκδικεί τις δάφνες της διάλυσης της Χρυσής Αυγής και την ίδια στιγμή, με την συνολική πολιτική της και με τις πρόσφατες μεθοδεύσεις του Μ. Βορίδη, ανοίγει το δρόμο της αναβίωσης των ορφανών της καταδικασμένης συμμορίας. Η κυβέρνηση προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μέγγενη του ξεσηκωμού των εργαζόμενων και της νεολαίας παίζει ξεδιάντροπα το χαρτί του ρατσισμού. Δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες ως «εισβολείς και απειλή» για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις δικές της ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις, που κόστισαν την ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη, την ακρίβεια και την φτώχεια, τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.

Το αντιφασιστικό κίνημα είναι εκείνο που επέβαλε την δίωξη των χρυσαυγιτών το 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ξεδιπλώσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση σκούπα, τον «Ξένιο Δία» όπως την ονόμασε(!) τότε, τροφοδοτώντας την άνοδο της ΧΑ. Τώρα, η ΝΔ ξερνά δηλητήριο, με φιέστες μίσους στον Έβρο για την επέκταση του φράχτη, με τις επαναπροωθήσεις που οργανώνουν οι μασκοφόροι του Λιμενικού, τις δολοφονίες και τους πνιγμούς στον Έβρο και το Αιγαίο. Είναι το λίπασμα για να φυτρώσουν ξανά τα ζιζάνια του φασισμού, των Κασιδιάρηδων, που βρήκαν πρόθυμο στέλεχος του δικαστικού μηχανισμού να τους συνδράμει ως αχυράνθρωπος για να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Στις 26 Απρίλη, με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες να βρίσκονται ξανά στο δικαστήριο, έχουμε μια ευκαιρία να προβάλουμε ξανά το αίτημα της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών, της άμεσης αποφυλάκισης όσων δεν έχουν χαρτιά και βρίσκονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως της Αμυγδαλέζας.

Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και να πέσουν οι φράχτες του αίσχους που οδηγούν σε πνιγμούς των προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν από πιο επικίνδυνα σημεία στην Ευρώπη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Αιγύπτιων αλιεργατών. Απαιτούμε την αύξηση των ποινών τους και όχι να πέσουν στα μαλακά με μείωση.

Δεν θα αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης στους φασίστες, στους κάθε Κασιδιάρηδες να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας.

Στην προεκλογική περίοδο στήνουμε μπλόκο αντιφασιστικό σε κάθε γειτονιά.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο