Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να αποφυλακιστεί, κι εμείς πρέπει… να σκεφτόμαστε πολιτικά

Επιτροπή για την Αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα

Παρά τη θετική εισαγγελική εισήγηση για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έκρινε πριν από λίγες μέρες ορθή την απόφαση της Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές στις φυλακές Δομοκού, τον Δεκέμβρη του 2020.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα ήταν σαν το δικαστήριο να αναγνώριζε μία αλήθεια ιδιαιτέρως επιβαρυντική για κράτος και κυβέρνηση και προφανώς και για την ίδια τη Νικολάου, ότι δηλαδή φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη σοβαρή βλάβη που υπέστη η υγεία του επαναστάτη εξαιτίας της απεργίας πείνας από 8/1 ως 14/3 του 2021.

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός πως είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν έπρεπε να παρασυρθούμε σε πανηγυρισμούς περί υποτιθέμενης «δικαίωσης» – που ούτως ή άλλως ο πολιτικός κρατούμενος έχει κερδίσει στις συνειδήσεις των έντιμων και εξεγερμένων ανθρώπων και σίγουρα δεν περιμένει και από το κράτος- όταν, στις 7/12/22, ανακοινώθηκε πως το «ανώτατο ειδικό δικαστήριο» έκρινε μη σύννομη την απόρριψη της προσφυγής του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά της μεταγωγής του στον Δομοκό με την αιτιολογία της μη αρμοδιότητας του δικαστηρίου. Ήταν αυτονόητο πως η αιτιολογία της μη αρμοδιότητας ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα κατέρρεε. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να το αντιληφθεί αυτό. Κι έτσι, τώρα, το… αρμόδιο δικαστήριο κρίνει πως ορθώς έγινε η μεταγωγή. Και το καφκικό βασανιστήριο στο οποίο κράτος και κυβέρνηση υποβάλλουν τον αντάρτη συνεχίζεται. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι καλό είναι να σκεφτόμαστε πολιτικά και να μην παρασυρόμαστε από λεκτικά τεχνάσματα που κρύβουν παγίδες, ειδικά όταν τα διαβάζουμε και στον αστικό τύπο…

Θα σταθούμε σε ένα πράγμα μόνο, και αυτή είναι η ουσία: ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει θεμελιώσει και τυπικά δικαίωμα αποφυλάκισης. Δεν θα έπρεπε να τίθεται καν ζήτημα σχετικά με το σε ποια φυλακή θα παραμείνει έγκλειστος.

Για εμάς, η μεταγωγή στον Κορυδαλλό ναι μεν θα ήταν μία θετική έκβαση διότι θα βελτίωνε κάπως τις συνθήκες ζωής του από τη στιγμή που η υγεία του είναι τόσο επιβαρυμένη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελούσε «νίκη».

Σκοπός μας ήταν, είναι και παραμένει η απελευθέρωση του αντάρτη.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

18/4/23

Μοιραστείτε το άρθρο