Πορεία γειτονιάς ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας & τη λεηλασία της φύσης, Παρασκευή 7/4 18:00 πάνω από άγαλμα Βενιζέλου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τον τελευταίο καιρό ο δήμος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια άνευ προηγουμένου μαζική κοπή υγιών και μη δέντρων σε πολλές γειτονιές της πόλης μας. Τις επιπτώσεις αυτής της μεθόδευσης (που οι μόνοι τους οποίους ωφελεί είναι οι εργολάβοι ,που ανέλαβαν το έργο με την αστρονομική αμοιβή των 7 εκατομμυρίων για τις κοπές 4000 δέντρων, και όσοι/όσες θέλουν έναν αποστειρωμένο δημόσιο χώρο) τις δεχόμαστε τόσο εμείς ,που στερούμαστε ολοένα και περισσότερες νησίδες αστικού πρασίνου, όσο και τα μικρά οικοσυστήματα πουλιών και τρωκτικών ,που κατοικούσαν σε αυτά τα ώριμα, μεγάλα δέντρα.

Προκειμένου να υλοποιηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός επιστρατεύτηκε και η ΕΛ.ΑΣ. μετά από κάλεσμα των δημοτικών αρχών για να συλλάβει και να μαζέψει κυριολεκτικά σηκωτούς ανθρώπους που αντιστάθηκαν σε αυτήν την αυθαίρετη απόφαση κοπής των δέντρων της πλατείας δικαστηρίων, στις 14/3.

Για εμάς, είναι δεδομένο ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κράτος, μέσω της τοπικής «αυτοδιοίκησης», προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη αντιμετωπίζουν την υγεία, την ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον, ως αναλώσιμα και τα λεηλατούν συστηματικά.

Έτσι, υποβαθμίζουν της ζωή και τις γειτονιές μας, φιμώνουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης και χτυπάνε κάθε προσπάθεια αυτοδιαχείρισης του δημόσιου χώρου πέρα από τους όρους που θέτουν οι κυρίαρχοι.

Απέναντι σε όλα αυτά, προτάσσουμε την αυτοοργάνωση και την συλλογικοποίηση, την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων και την αντίσταση απέναντι σε κάθε εξουσία που καταδυναστεύει τον άνθρωπο και την φύση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ 14ης/3

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/4, 18:00 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Πλατεία Δικαστηρίων)

Ελευθεριακός χώρος Sabot

el_sabot@riseup.net


Η κοπή των δέντρων είναι κομμάτι της συνολικής λεηλασίας της φύσης όπου η κυριαρχία του κεφαλαίου είναι καταστροφική για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, οι εργολάβοι θα τσεπώσουν κοντά στα 7.500.000 ευρώ για το κόψιμο των δέντρων. Για εμάς αυτή η αντιμετώπιση των δέντρων είναι αντανάκλαση της αντιμετώπισης του κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία. Αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι η απόφαση κοπής των δέντρων πάρθηκε χωρίς την ισότιμη συμμετοχή της κοινωνίας, καθώς και στην καταστολή και δίωξη των κατοίκων που αντιστάθηκαν σε αυτήν στις 14/3. Έτσι, βλέπουμε την συνεργασία μπάτσων, κράτους και δήμου ώστε να αξιοποιηθεί ο δημόσιος χώρος με όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας.

·ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

·ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

·ΚΟΒΕΤΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ 14/3.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/4 18:00

Ομάδα Πεζοπορίας Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου

 

Μοιραστείτε το άρθρο