Οι δυναμικές δράσεις στην αντιδικτατορική αντίσταση – βιβλιοπαρουσίαση στο ΠΟΕΤΑ

Δευτέρα βράδυ στο ΠΟΕΤΑ έγινε η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Πολυμέρη Βόγλη “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967-1974”.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε επιγραμματικά στις αιτίες και στο ιστορικό υπόβαθρο που οδήγησαν τους νεολαίους -κυρίως- εκείνης της ταραγμένης εποχής, να συμμετέχουν δυναμικά με τα πενιχρά μέσα που είχαν στην αντιδικτατορική αντίσταση. Μια αντίσταση που δεν κατόρθωσε να γίνει ένα μαζικό αντιφασιστικό αντάρτικο πόλης, αλλά χρησιμοποίησε κυρίως συμβολικές ένοπλες ενέργειες, με σκοπό να κινητοποιήσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Οι παραπάνω αυτές οργανώσεις δεν προέρχονταν αποκλειστικά απ’ την αριστερά και την επαναστατική αριστερά, όπως πολλοί μπορούσαν να φανταστούν, αλλά κι από δυνάμεις του Κέντρου που στόχευαν σε μια κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία.

Στο τέλος, αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική κουβέντα για το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την πρώτη δεκαετία της μεταπολίτευσης.

Βιβλιοπαρουσίαση: “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967- 1974, Δευτέρα 3/4 στις 19:00 στο ΠΟΕΤΑ

Μοιραστείτε το άρθρο