Βιβλιοπαρουσίαση: “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967- 1974, Δευτέρα 3/4 στις 19:00 στο ΠΟΕΤΑ

Αυτή τη Δευτέρα στο ΠΟΕΤΑ στις 7μμ παρουσιάζεται το ιστορικό βιβλίο του καθηγητή ιστορίας Πολυμέρη Βόγλη, Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΒΟΓΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967-1974 βιβλίου 2b Δευτέρα 3.4.2023 ώρα 7 μ.μ. Βιβλιοπωλείο-Καφέ noeTa Αριστοτέλους34, Θεσσαλονίκη ΤοκαφέΠΟΕΤΑ και οι εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ σάςπροσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πολυμέρη Βόγλη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967 1967-1974 συγγραφέας Πολυμέρης θα απαρουσιάσει το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό. αλεξάνδρεια www.alcuandnia-publgr"“ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967- 1974” απ’ τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. Το βιβλίο που παρουσιάζει ο ίδιος ο συγγραφέας πραγματεύεται τις πιο δυναμικές ενέργειες των αντιστασιακών οργανώσεων μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα. Μιας ελληνικής Αντίστασης που είχε όμως συμβολικό χαρακτήρα χωρίς να κατορθώσει ποτέ να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού αντιφασιστικού αντάρτικου.
Μέσα στο βιβλίο γίνονται σαφείς αναφορές στο Πανελλήνιο Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ) του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Χαλκίδη, στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα ( ΠΑΚ) του Ανδρέα Παπανδρέου και του Σήφη Βαλυράκη, στην Ελληνική Αντίσταση (ΕΑ) του Αλέκου Παναγούλη και του Λευτέρη Βερυβακη, στη Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση (ΛΕΑ) του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, στην 20 Οκτώβρη του Χρήστου Κασίμη, Νίκου Μανιου, Γιάννη Σερίφη και πόλων άλλων. Στη Δημοκρατική Άμυνα (ΔΑ) των Σάκη Καράγιωργα, Βασίλη Φίλια και των Θεσσαλονικέων αντιστασιακών Στέλιο Νέστορα και Παύλο Ζάννα. Στο Ρήγα Φεραίο, στη Λαϊκή Πάλη (ΛΠ) του Στέργιου Κατσαρού και του Τριαντάφυλλου Μηταφιδη.
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται πρώην πολιτικοί κρατούμενοι της περιόδου της επτάχρονης δικτατορίας.
Μοιραστείτε το άρθρο