ΜΑΤ, ξύλο, κράνη και ασπίδες στον αέρα, ορφανό όπλο στο… δρόμο και αναβολή της δίκης στο Βόλο

Την Τετάρτη 15/3, στη δίκη- ξέπλυμα των 3 αστυνομικών που ξυλοκόπησαν άγρια τον Βασίλειο Μάγγο στις 14/6/2020, η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να δείξει στο τοπικό κίνημα ότι η βαρβαρότητα θα έχει και συνέχεια. Η ζωή του Βασίλη δεν φτάνει για να ξεδιψάσει το μίσος τους απέναντι στους πολίτες που υπερασπίζονται κοινά και ελευθερία. Απέκλεισαν την κυκλοφορία στους γύρω από τα δικαστήρια δρόμους, σκόρπισαν παντού δεκάδες ασφαλίτες και ματατζήδες, απαγόρευσαν την είσοδο στο κτήριο ακόμη και στους γονείς του Μάγγου, επιτέθηκαν παντελώς αναίτια στους συγκεντρωμένους στον προαύλιο χώρο, ακόμη και στον Γιάννη Μάγγο τον οποίο χτύπησαν, προκαλώντας την οργή τους.

Για ένα εικοσάλεπτο η αναπόφευκτη σύγκρουση πήρε διατάσεις. Ξύλο, χημικά, κράνη και ασπίδες στον αέρα και το πιο κωμικοτραγικό και επικίνδυνο, ένα όπλο καταμεσής του δρόμου. Η ψυχραιμία των πολιτών απέτρεψε τα χειρότερα για κάμποσα λεπτά μέχρι να καταφτάσει ένας ασφαλίτης για να το απομακρύνει! Η συμπλοκή τέλειωσε με τους μπλε ματατζήδες σε άτακτη υποχώρηση και ανασυγκρότηση στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, απογοητευμένους και αποκαμωμένους.

Σε ερώτηση της δικηγόρου της οικογένειας του Βασίλειου, ποιος και γιατί διέταξε την απαγόρευση της παρουσίας πολιτών στην αίθουσα της δίκης και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η αρμόδια εισαγγελέας απάντησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο συγκεντρωμένος όχλος!

Όσο για τη δίκη, αναβλήθηκε για τις 24/1/2024 λόγω απουσίας ενός από τους κατηγορούμενους. Ουσιαστικά, η αναβολή ήταν επιβεβλημένη λόγω της διάταξης της εισαγγελέως του Εφετείου Λάρισας που επιβάλλει την αναψηλάφηση και αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργηματικές. Η αναβολή συνιστά μια νίκη των γονιών του Βασίλειου και του κινήματος που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση. Η πολυπληθής παρουσία πολιτών και η δυναμική αντιμετώπιση της αστυνομικής επιθετικότητας στη χτεσινή δίκη, ανέβασαν τον πήχη της αποφασιστικότητας και της αισιοδοξίας ότι τελική ο στόχος θα επιτευχθεί.

Με τρεις δικαστικές νίκες του κινήματος εξασφαλισμένους ήδη, αύριο πάμε για την τέταρτη και τελευταία του μήνα. Δικάζονται τρεις πολίτες μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών, μετά από μήνυση της ΑΓΕΤ.

Βαγγέλης Γαλανόπουλος, ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ

Μοιραστείτε το άρθρο