Νέα συγκέντρωση για την υπόθεση του κακοποιητή καθηγητή Γεωργίου Αγγελή, Παρασκευή 17/3 στις 11:00 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Γεώργιος Αγγελής, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Βιολογίας, επιστημονικός επιβλέποντας της διδακτορικής διατριβής, καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών έργων, παρενοχλεί σεξουαλικά υποψήφια διδάκτορα. Άμεσα, γίνεται καταγγελία προς την Πρυτανεία, το τμήμα Βιολογίας και την Επιτροπή Ισότητας του Πανεπιστημίου και διεξάγεται ΕΔΕ. Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της επιχείρησης συγκάλυψης και ξεπλύματος κακοποιητών, μιας και το πόρισμα της ΕΔΕ αρκέστηκε σε μια έγγραφη επίπληξη. Μια ΕΔΕ που όχι μόνο δεν απομάκρυνε τον εν λόγω κακοποιητή από το χώρο του πανεπιστημίου επιτρέποντάς του έτσι να συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητα, αλλά του έδωσε το θάρρος και το θράσος αφήνοντας έκθετους όλους όσους εργάζονται στα συγκεκριμένα ερευνητικά εργαστήρια, να αποτελούν βορρά στις ορέξεις του. Έτσι, και μιας και ήταν ενήμερος για όσα κατατέθηκαν στην ΕΔΕ, ο εργασιακός εκφοβισμός και οι απειλές σε άλλη συνάδελφο της καταγγέλλουσας που εργαζόταν στο αντίστοιχο τμήμα ξεκίνησαν, με αποτέλεσμα την εξώθησή της σε παραίτηση από το διδακτορικό της. O κακοποιητής καθηγητής, παρά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των φοιτηριών και των φοιτητών, παραμένει στη θέση του.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις 2 αυτές γυναίκες, που βρήκαν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον κακοποιητή τους. Στην εποχή της ολοένα και αυξανόμενης έντασης, αλλά και συχνότερης δημοσιοποίησης των περιστατικών βιασμών και μαστροπείας παιδιών και γυναικών, των γυναικοκτονιών, των αλλεπάλληλων κακοποιήσεων και των παρενοχλήσεων στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στο δρόμο και στο σπίτι, τίποτε να μην μείνει αναπάντητο. Η συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης και ξεπλύματος κακοποιητών από το κράτος και τους θεσμούς του, από το πανεπιστήμιο Πατρών και τα παραρτήματα των συμβουλευτικών υπηρεσιών των υπουργείων στην Πάτρα, το μόνο που κάνει είναι να οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου κανίβαλου, να συντηρεί και αναπαράγει τα φαινόμενα πατριαρχικής βίας.

Χαιρετίζουμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Βιολογικού που έχουν καταλάβει τη σχολή τους από 3/3 μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους μέχρι την απομάκρυνση του κακοποιητή καθηγητή.

Την Τετάρτη το πρωί λοιπόν, ημέρα αγώνα των γυναικών, θα βρισκόμαστε στη κινητοποίηση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και το απόγευμα διαδηλώνουμε όλες και όλοι μαζί στο κέντρο της πόλης ενάντια στο σύστημα που γεννά, θρέφει και αναπαράγει την έμφυλη βία.

ΚΑΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΜΟΝΗ – ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΣΛΙΜΟΣ

ΠAΡΑΣΚEYH 17 ΜΑΡΤΗ:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00 π.μ., Πρυτανεία Πανεπιστημίου Πατρών

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Μοιραστείτε το άρθρο