Παρέμβαση για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Αλληλέγγυοι/ες, δημοτικές κινήσεις, σωματεία, οργανώσεις πολιτών βρέθηκαν στο πλευρό οικογένειας που προσπαθεί να γλιτώσει την πρώτη κατοικία της στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από τον τρίτο κατά σειρά πλειστηριασμό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι συνταξιούχων με σοβαρά ζητήματα υγείας, των οποίων η  οικογενειακή επιχείρηση κατέρρευσε την εποχή της κρίσης και των μνημονίων και έκτοτε επήλθε πλήρης χρεοκοπία. Θα μείνουν στο δρόμο αν ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός. Μόνη ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους η δύναμη της αλληλεγγύης “μόνο ο λαός μπορεί” τονίζει η ιδιοκτήτρια στο infolibre, “οι κυβερνήσεις δε μπορούν. Αφήνουν  να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου. Το μόνο που έχουν.”, τονίζει, σημειώνοντας ότι η τιμή  για το σπίτι της, σε αυτόν τον τρίτο κατά σειρά πλειστηριασμό έχει πέσει στις 32 χιλιάδες ευρώ!

Καμία λαϊκή κατοικία στα χέρια τραπεζών,”, “Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας”, έγραφαν τα πανό διαμαρτυρίας των αλληλέγγυων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός μέχρι να βγει η απόφαση για την αίτηση που έχει καταθέσει η οικογένεια που διεκδικεί την άρση του πλειστηριασμού ως ευάλωτο νοικοκυριό, πραγματοποιήθηκε έξω από το fund Dovalue, στη Λέοντος Σοφού, Το fund που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει αγοράσει τα δάνεια της Eurobank, η οποία ωστόσο παραμένει βασικός μέτοχος της Dovalue . ” Τα golden boys της εταιρείας που συναντήσαμε στα γραφεία της δεν έδειξαν διατεθειμένοι να το δεχτούν παραπέμποντας το θέμα στην κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Αθήνα. Δεκάδες ασφαλίτες είχαν από νωρίς περικυκλώσει την περιοχή προφανώς κατ απαίτηση της εταιρείας παρακολουθώντας συνεχώς τις κινήσεις των αλληλέγγυων”, αναφέρει η “Πόλη αλλιώς” που είχε καλέσει στην παρέμβαση

 

Το κάλεσμα από την Πόλη Αλλιώς, Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στο δήμο Νεάπολης – Συκεών:

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας !
Η αλληλεγγύη το όπλο του κόσμου της δουλειάς.
Γείτονες και γειτόνισσες,
To σπίτι συμπολιτών μας ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι τα κοράκια των τραπεζών και των fund.
Αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα στα Τέμπη, αυτοί που ετοιμάζουν το νομοθετικό πλαίσιο για να χαρίσουν το ΝΕΡΟ στους «επενδυτές ιδιώτες» όπως διέλυσαν και χάρισαν τον ΟΣΕ, αυτοί που «μας κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι», με την ακρίβεια στα είδη διατροφής, τους λογαριασμούς ρεύματος, τις «ρήτρες αναπροσαρμογής» στο κόστος θέρμανσης και της βενζίνης, αυτοί που μετατρέπουν τα μεροκάματά μας σε φιλοδωρήματα, δε διστάζουν μπροστά σε τίποτε κι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και τα σπίτια μας.
Είναι πια ξεκάθαρο και στον/στην πιο δύσπιστο/η ότι δεν υπάρχουν σωτήρες!
Δεν αρκεί να οργιζόμαστε και να τους βρίζουμε και να περιμένουμε την ώρα της κάλπης γιατί «δεν ιδρώνει τ΄ αυτί τους»! Αυτή η κυβέρνηση των πλουσίων, των ολιγαρχών εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των εμπόρων υγείας και του τραπεζιτικού κεφαλαίου στοχεύουν στην απόλυτη φτωχοποίησή μας για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ο τρόπος να τους πολεμήσουμε είναι να οργανωθούμε στα σωματεία μας στους χώρους δουλειάς, να στηρίζουμε τους γειτόνους μας στις καθημερινές ανάγκες, να βγαίνουμε χωρίς δισταγμό στον δρόμο του αγώνα.
Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με τους γειτόνους και τις γειτόνισσές μας απέναντι στην τοπική δημοτική εξουσία αλλά και σε κάθε κυβέρνηση. Είμαστε δίπλα σε κάθε γείτονα και γειτόνισσα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Έτσι και αύριο Τρίτη, στις 11 πμ, συγκεντρωνόμαστε έξω από τα γραφεία του fund, Λέοντος Σοφού 18, για να πιέσουμε προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός μέχρι να βγει η απόφαση για την αίτηση που έχει κάνει η οικογένεια που διεκδικεί την άρση του πλειστηριασμού ως ευάλωτο νοικοκυριό.
ΣΤΕΓΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

 



 

Μοιραστείτε το άρθρο