Καταγγελία για άγριους ξυλοδαρμούς στη Φιλίππου από άνδρες των ΜΑΤ στην απογευματινή πορεία της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8/3

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ημέρα όπου δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν στους δρόμους πρωί και απόγευμα στο πλαίσιο των πανεργατικών απεργιών και κινητοποιήσεων, των αντιπατριαρχικών συγκεντρώσεων και πορειών και σε διαμαρτυρία για το έγκλημα στα Τέμπη από κράτος και κεφάλαιο, η απογευματινή πορεία της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών και κρότου λάμψης αρχικά και στη συνέχεια με κυνηγητό σε δρόμους του κέντρου και ξυλοδαρμούς διαδηλωτών.

Σε μία καταγγελία που μας στάλθηκε φαίνεται η μανία των χτυπημάτων των δυνάμεων των ΜΑΤ σε όποιον/α/ο έβρισκαν μπροστά τους. Μέρος της πορείας που διαλύθηκε από τα δακρυγόνα και τις κρότου λάμψης και προσπαθούσε να φύγει από το σημείο εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αλλά και της κατεύθυνσης των ΜΑΤ με απειλητικές διαθέσεις προς το πλήθος, καθώς έστριψε προς τη Φιλίππου εγκλωβίστηκε από την αστυνομία. Εκεί ξεκίνησαν να χτυπούν ανελέητα όσους/ες βρίσκονταν στο σημείο, από νεαρούς/ες που συμμετείχαν στη μαζική πορεία μέχρι και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού τελείωσαν με τους ξυλοδαρμούς των νεότερων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το άτομο που μας επικοινώνησε την καταγγελία, άρχισε να δέχεται συνεχή χτυπήματα από 4-5 ΜΑΤατζήδες στην πλάτη και στη συνέχεια χτυπήθηκε στο γόνατο για να πέσει. Όταν γονάτισε δέχθηκε χτύπημα με λαβή του γκλοπ μέσα στο μάτι. Στη συνέχεια του προσφέρθηκε βοήθεια από άτομα που είδαν τα περιστατικά από το μπαλκόνι τους. Οι εγκληματικές πρακτικές της αστυνομίας συνεχίστηκαν με άγριους ξυλοδαρμούς φοιτητριών με παρόμοια χτυπήματα. Παράλληλα συνέχιζαν τη ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή και στα πόδια, χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο που μας είχε σταλθεί με άνδρα τον ΜΑΤ να εκτοξεύει δακρυγόνο σε μπαλκόνι όπου κάτοικος βιντεοσκοπούσε την αστυνομοκρατία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. 

Τα περιστατικά με την αγριότητα της καταστολής και τις εγκληματικές πρακτικές της αστυνομίας πληθαίνουν διαρκώς, με διαδηλώσεις να χτυπιούνται βάναυσα και μέλη της αστυνομίας να κυνηγούν και να ξυλοκοπούν όποιον/α/ο βρουν μπροστά τους.

Όπως ανέφερε το άτομο που επικοινώνησε μαζί μας: δεν σας φοβόμαστε όσο και να μας βαράτε. Δεν θα φοβηθούμε θα είμαστε εκεί κάθε φορά… κανένας εκφοβισμός των νέων γενεών από τα όργανα του “νόμου.”

Παρακάτω φωτογραφίες των τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό που υπέστη

Μοιραστείτε το άρθρο