Έκτακτα καλέσματα για τους/τις συλληφθέντες/ίσες από τη βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας σε βάρος διαμαρτυρόμενων για την κοπή δέντρων στην Αριστοτέλους

Για τις 11:30 και μετά έχουν βγει καλέσματα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στο Δημαρχείο από τις 17:00, καθότι είναι προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι πρωινές προσαγωγές με τη χρήση βίας από την αστυνομία, έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 11.30πμ ,όπου περνάνε αυτόφωρο τα 14 άτομα (μεταξύ των οποίων και 2 σύντροφ@ μας) που συνελήφθησαν στην πλατεία δικαστηρίων και αντιμετωπίζουν κατηγορίες γιατί παραβρέθηκαν σε συγκέντρωση ενάντια σε κοπές δέντρων

Ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

στα 14 άτομα που συνελήφθησαν σήμερα (μεταξύ αυτών και 3 συντρόφια μας) και αντιμετωπίζουν κατηγορίες λόγω της παρέμβασής τους ενάντια στην κοπή δέντρων στην πλατεία Δικαστηρίων.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακός χώρος Sabot


Συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών/ριών που διαμαρτυρήθηκαν για το ξήλωμα των δεκάδων δέντρων που βρίσκονται πάνω από το Άγαλμα Βενιζέλου.
🪓Η εμμονή της διοίκησης Ζέρβας να ξεριζώσει εκατοντάδες δέντρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη με το πρόσχημα ότι δήθεν είναι σάπια δεν πείθει σχεδόν κανέναν και οι διαμαρτυρίες πολιτών αυξάνονται. Και αφού δεν έπεισε με τα γελοία επιχειρήματά της, αποφάσισε να επιβληθεί με τη βία.
🔴Καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή και τη σύλληψη πολιτών, μέλη της Πρωτοβουλίας SOSε τα δέντρα και του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου.
🔴Να αποσυρθούν οι γελοίες καταγγελίες περί παράνομης βίας των διαμαρτυρομένων και να αφεθούν ελεύθεροι/ες.
🔴Να ζητήσει συγγνώμη ο δήμαρχος Ζέρβας και να σταματήσει την καταστροφή εκατοντάδων δέντρων που προσπαθεί να επιβάλλει με τη βία.
📍Κάλεσμα διαμαρτυρία σήμερα στις 5μμ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου!

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη πολιτών, μέλη της Πρωτοβουλίας «SOSε τα δέντρα»

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή τις βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών/διαδηλωτριών που διαμαρτυρήθηκαν με καθιστική παρέμβαση ενάντια στο απαράδεκτο κόψιμο δεκάδων δέντρων που βρίσκονται πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου.

Η εμμονή της διοίκησης Ζέρβα στο δήμο Θεσσαλονίκης να ξεριζώσει εκατοντάδες δέντρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη ενώ επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για την απαράδεκτη κατάσταση της καθαριότητας της πόλης, έχει εγκαταλείψει τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και αδιαφορεί για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, κλπ,  είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής της δημαρχιακής αρχής.

Το πρόσχημα ότι δήθεν τα δέντρα είναι σάπια δεν πείθει σχεδόν καμία/κανέναν.Η καρατόμηση των δέντρων έγινε  χωρίς να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση, ούτε ολοκληρωμένη αναφορά για την κατάσταση του κάθε δέντρου.Και αφού δεν έπεισε με τα γελοία επιχειρήματά τηςκαι ενώ οι διαμαρτυρίες σε βάρος της τακτικής της δημαρχιακής αρχής αυξάνονται καθημερινά, αποφάσισε να επιβληθεί με αστυνομική βία σε βάρος συμπολιτών/ισσών μας.

  • Καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή και τη σύλληψη πολιτών, μέλη της Πρωτοβουλίας «SOSε τα δέντρα» και του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου.
  • Να αποσυρθούν οι γελοίες καταγγελίες περί παράνομης βίας των διαμαρτυρομένων και να αφεθούν ελεύθεροι/ες.
  • Να σταματήσει η καταστροφή εκατοντάδων δέντρων σε μια πόλη με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη.
  • Τέτοιες λογικές των τοπικών αρχών ισοδυναμούν με έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα διαμαρτυρίας σήμερα στις 5μμ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου!

«Η  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ», Ενωτική, Ανατρεπτική Παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης – Συκεών



Βαρβαρότητα δήμου Θεσσαλονίκης: Αστυνομική βία και προσαγωγές 14 ατόμων σε διαμαρτυρία για την κοπή δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς! ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το άρθρο