Η κοινωνία να απαντήσει μαζικά και δυναμικά στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις

Του Θάνου Λεύκου

Τις τελευταίες ημέρες οι εξώσεις σε λαϊκές κατοικίες έχουν εντατικοποιηθεί σε όλη τη χώρα με τις βίαιες παρεμβάσεις αστυνομίας και δικαστικών λειτουργών να επισφραγίζουν και πρακτικά την σκανδαλώδη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

H έγκυρη κινητοποίηση αλληλέγγυων σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες έχει καταφέρει να αναχαιτίσει τις συνεχείς επιθέσεις τραπεζών, funds και κυβέρνησης σε λαϊκές κατοικίες. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις η σημερινή (Παρασκευή 24/2) όπου πολίτες, αλληλέγγυοι/ες και φορείς πέτυχαν την αποτροπή έξωσης σε ηλικιωμένη γυναίκα με αναπηρία στον Άγιο Παντελεήμονα και αυτή στην Καλαμαριά πριν από δύο ημέρες.

Χιλιάδες λαϊκές κατοικίες μπαίνουν σε πλειστηριασμό και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την αγωνία της έξωσης και την τρομοκρατία της επέμβασης της αστυνομίας η οποία λειτουργεί σαν ιδιωτικός στρατός των τραπεζών, των funds και των ιδιωτών που αρπάζουν σαν όρνια και κερδοσκοπούν στις πλάτες των ασθενέστερων στρωμάτων. Η συνολική επίθεση που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από τις πολιτικές της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και του κέρδους για τους λίγους, απαιτεί μία οργανωμένη και μαζική απάντηση από την κοινωνία. Απέναντι στους αδηφάγους κερδοσκόπους να στηθούν άμυνες αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Στην Καστοριά μέσα σε ένα όργιο κατασταλτικής βίας η αστυνομία προχώρησε σε έξωση του ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου, όπου στη συνέχεια τον πέταξαν κάτω και τον συνέλλαβαν.

Επιβολή του “νόμου” και της “τάξης”, πλειστηριασμοί, εξώσεις και καταστολή…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Thursday, February 23, 2023

Αποτράπηκε έξωση σε ηλικιωμένη γυναίκα με αναπηρία στον Άγιο Παντελεήμονα.

📢Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Με την…

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Friday, February 24, 2023

 

🗣️ «Κάνω από εκεί και βλέπω κάποιον να δρασκελίζει. Πίσω από το μπαλκόνι. Μου λέει “άνοιξε” και απαντώ “δεν μπορώ είμαι ανάπηρη”.

Τέλος πάντων, μπήκαν μέσα και μου λένε “ετοιμάσου σε πέντε λεπτά φεύγεις”. Λέω πώς; Ρωτήστε πέντε λεπτά αν είναι δυνατόν. Πάρε λέει “ότι είναι” και τελείωνε.

[…] Και λέει δεν θα βραδιάσουμε εδώ. Φέρνει το αμαξίδιο και λέει “έλα σήκω”. Μα δεν μπορώ να σηκωθώ. Λέει “θα σε σηκώσουμε”. Μα δε γίνεται λέω θα σπάσω τίποτα. Και είπα θα φωνάξω κάποιον.

‘Όχι θα φωνάξουμε το ασθενοφόρο θα πας στο γηροκομείο”. Εγώ λέω τη μάνα σου σε γηροκομείο θα την πήγαινες; Πενήντα χρονών είμαι, δεν είμαι γριά. Επειδή αρρώστησα; Από αυτούς αρρώστησα».

📌 Δικαστικός επιμελητής, με την συνοδεία αστυνομίας, επιχείρησε να πετάξει έξω από το σπίτι της μια 50χρονη ανάπηρη γυναίκα, στον Άγιο Παντελεήμονα

#StopEvictions

Posted by ROSA on Friday, February 24, 2023 

Μοιραστείτε το άρθρο