Διήμερο για την ενίσχυση των σεισμοπαθών, Σάββατο – Κυριακή 25-26/2 στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών στοχεύει με αυτό το διήμερο να συνεχίσει την υποστήριξη στους πληγέντες λαούς της Τουρκίας, Συρίας και Κουρδιστάν. Από τις 8/2 μέχρι και τις 12/2 συλλέξαμε είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και το κατεχόμενο Κουρδιστάν https://www.athens.indymedia.org/post/1623516… .

Τα αγαθά συσκευάστηκαν ανά είδος μέσα σε πλαστικές σακούλες για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και έφτασαν ασφαλή στον προορισμό τους. Κάποια λίγα αγαθά τα οποία δεν χωρούσαν στο «μέσο μεταφοράς» και ήταν δευτερευούσης σημασίας όπως χρησιμοποιημένα ρούχα επιλέξαμε να τα διαθέσουμε για ένα Μπαζάρ οικονομικής ενίσχυσης τα έσοδα του οποίου θα σταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου Κουρδιστάν www.heyvasor.com .

Από την πρώτη στιγμή ήμασταν γνώστες ότι η μετακίνηση αγαθών προς τους σεισμοπαθείς θα βρει εμπόδια από την φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν ενώ θα ήταν αδύνατο να περάσουν στη Συρία λόγω του εμπάργκο. Η συλλογή των ειδών έγινε μόνο εφόσον είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος κατάκλεψε όλα τα χρήματα από τις φοροεισφορές που είχε επιβάλει μετά τον σεισμό του 1999 για να τα χρησιμοποιήσει στην πολεμική του μηχανή. Τα χρήματα αυτά προοριζόταν για την πρόνοια σε περίπτωση σεισμού. Το ίδιο κάνει και με τα χρήματα και αγαθά που έρχονται από επίσημα αναγνωρισμένους φορείς. Το φασιστικό καθεστώς όχι μόνο έχει αφήσει στη μοίρα τους τους σεισμοπαθείς, που κυρίως είναι σε κουρδικές περιοχές, αλλά έχει ενισχύσει την καταστολή και τον μιντιακό έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής του Ερντογάν είναι η σύλληψη και απέλαση των τριών διεθνιστών αλληλέγγυων της εργατικής ομάδας T34 και η απαγωγή άλλων τριών, δύο εκ των οποίων είναι μέλη της συλλογικότητας “Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση”.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο των λαών ενάντια στην παγκόσμια ηγεμονία του καπιταλισμού. Το διήμερο αυτό εκτός από την πρακτική οικονομική ενίσχυση έχει στόχο να συνεχίσει την καμπάνια για διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους λαούς που υποφέρουν από τη φασιστική πολιτική του Ερντογάν.

Καλούμε όσες, όσα, όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτές τις 2 μέρες και θέλουν να στηρίξουν οικονομικά τις/τους σεισμοπαθείς, να καταθέσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της Ερυθράς Ημισελήνου Κουρδιστάν τον οποίο μπορείτε να τον βρείτε στην ιστοσελίδα που παραθέσαμε παραπάνω ή να επισκεφθείτε το Πολιτιστικό Δημοκρατικό Κέντρο των Κούρδων στη Λιοσίων 30. Επίσης σας καλούμε να στηρίξετε όποια οργανωμένη επαναστατική κινηματική δύναμη και να μην επιλέξετε κρατικούς ή διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και οργανισμούς.

Ευχαριστούμε θερμά τις ατομικότητες, συνδέσμους φιλάθλων και συλλογικότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Μοιραστείτε το άρθρο