Αλληλεγγύη στις διωκόμενες/ους για παρέμβαση στην Turkish Airlines, Δευτέρα 20/2 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, 9:00 (κτίριο 2 / αίθουσα 4)

Στην Τουρκία, απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων (βαριές ποινές κάθειρξης, συνεχής επιβολή πειθαρχικών, απαγορεύσεις βιβλίων και επισκεπτηρίων) με αιχμή τις αρνήσεις αποφυλακίσεων σε εκατοντάδες άρρωστους κρατούμενους (κυρίως καρκινοπαθών), η Sibel Balaç και ο Gökhan Yıldırım ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2021 απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Απεργία πείνας μέχρι θανάτου είχε ξεκίνησει κι ο επαναστάτης κρατούμενος Ileri Kızılaltun, τον Αύγουστο του 2022, με τα ίδια αιτήματα και παρότι απελευθερώθηκε τέλη Σεπτέμβρη, συνέχιζε και εκτός φυλακής την απεργία μέχρι την απελευθέρωση της Sibel Balaç. Η Sibel Balaç, δικαιώθηκε στα μέσα Οκτώβρη (ο Gökhan Yıldırım είχε δικαιωθεί και σταματήσει νωρίτερα), στις 298 ημέρες απεργίας πείνας, με την υγεία της να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Στην Ελλάδα, 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που κρατούνταν μέχρι πριν λίγο καιρό στις ελληνικές φυλακές, αριθμώντας συνολικά 333 έτη κάθειρξης μετά από μία δίκη παρωδία. Εν όψει του Εφετείου της υπόθεσής τους που θα ξεκινούσε στις 16/11 και στο οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκισή τους, 9 εξ αυτών είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας στις 7/10 με αίτημα τη δίκαιη διεξαγωγή της δίκης τους. Απ’ τις πρώτες κιόλας ημέρες της απεργίας, στις γυναικείες φυλακές Θήβας, οι 2 τουρκάλες κρατούμενες απειλούνταν καθημερινά με πειθαρχικές ποινές και υπόκεινταν σε εξευτελιστικούς τιμωρητικούς σωματικούς ελέγχους που καθιστούν βασανιστήριο. Οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες τελικώς δικαιώθηκαν, αφέθηκαν (πλην ενός) μέχρι και την διεξαγωγή του εφετείου τους, και διέκοψαν την απεργία πείνας τους.

Ως “Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές”, αποφασίσαμε να αναδείξουμε τον αγώνα τόσο των απεργών πείνας στην Τουρκία όσο και των Τούρκων κρατουμένων στην Ελλάδα. Την Τετάρτη 5/10/2022 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου που στεγάζεται η Τurkish Airlines, εταιρεία της οποίας τα 3/4 ανήκουν στο τουρκικό κράτος, με spray και τρικάκια. Μετά το πέρας της παρέμβασης, τέσσερις συντρόφισσες και ένας σύντροφος συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής στην Άνω Γλυφάδα.

Η δίκη των συντροφισσών και του συντρόφου μας, που κατηγορούνται για απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας, έχει οριστεί για την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, με αριθμό πινακίου 6. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 2 / αίθουσα 4) στις 9:00.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ 5 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Μοιραστείτε το άρθρο