Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, Δευτέρα 30/1 στις 12:30 στη DoValue

[Καλούμε – στηρίζουμε τη συγκέντρωση Αύριο 30/1 και ώρα 12.30 στη DoValue (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους – Μοσχάτο)]

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την εξυγίανση των τραπεζών, αυτή την φορά με το σπίτι μας.

Μέσα στην περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η ολομέτωπη ταξική επίθεση εκδηλώνεται με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα), με “εργατικά ατυχήματα” στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δίνει εντολή στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Με την ίδια ρητορική περί “διάσωσης των τραπεζών”, έχοντας ήδη “φάει” τα δισεκατομμύρια της “ανακεφαλαιοποίησης” που εισέπραξαν με τα μνημόνια στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τώρα η κερδοφορία των τραπεζών “καταβροχθίζει” και τη λαϊκή κατοικία. Συνυπεύθυνες για τους πλειστηριασμούς είναι και οι πολυεθνικές “εταιρείες διαχείρισης ακινήτων” που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς για μικρο-ποσά, όπως η “DoValue”, και τα πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων, που διαφημίζουν το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής”. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, καθώς ο στόχος των εταιρειών διαχείρισης είναι 50.000 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι περισσότεροι αφορούν πρώτες κατοικίες.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη και η οργανωμένη ταξική σύγκρουση με τους “κερδισμένους” από αυτές τις επιλογές είναι ο τρόπος και ο δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτό το κύμα των πλειστηριασμών. Όπως με το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού στου Ζωγράφου τον περασμένο Νοέμβρη, έτσι και με την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα στα Άνω Πατήσια στις 13/1, αποδεικνύεται ότι οι οργανωμένοι δυναμικοί ταξικοί αγώνες μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας για την λαϊκή κατοικία.

Η αυριανή κινητοποίηση έχει ως στόχο αφενός να διεκδικηθεί η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των δύο ανθρώπων και αφετέρου να γίνει ένας διακανονισμός των οφειλών τους. Και τα δύο σπίτια (Κυψέλη και Κ. Πατήσια) είναι πρώτες κατοικίες, το ένα μιας υπερήλικης συνταξιούχου που ζει με 360 ευρώ το μήνα και το άλλο ενός πωλητή του περιοδικού “ΣΧΕΔΙΑ”.

Να στήσουμε αναχώματα ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής επαγρύπνησης ώστε να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Όλες και όλοι αύριο Δευτέρα στη DoValue (Κύπρου 27 και Αρχιμήδους -Μοσχάτο, ώρα 12.30.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ

ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

«Διαρκής Αγώνας» για την ταξική απελευθέρωση

 

Επικοινωνία: diarkis-agonas@riseup.net

Αθήνα: Μεθώνης 48. Email: da-athens@riseup.net

Θεσσαλονίκη: Γκαρμπολά 12. Email: da-thess@riseup.net

Μοιραστείτε το άρθρο