Οργή για μία ακόμα δολοφονία Αφροαμερικανού στις Η.Π.Α.

Αναβρασμός και συσσωρευμένη οργή επικρατεί στο Μέμφις των Η.Π.Α. μετά από μία ακόμα δολοφονία Αφροαμερικανού με ευθύνη της αστυνομίας στις αρχές του μήνα. Οι πέντε εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι απολύθηκαν μετά το περιστατικό, προφυλακίστηκαν την Πέμπτη και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, επίθεση και για απαγωγή.

Στις 7 Ιανουαρίου αστυνομικοί κατευθύνθηκαν για να συλλάβουν τον 29χρονο Τάιρ Νίκολς, καθώς παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψης προκλήθηκε ο θάνατος του. Πραγματοποιούνται έρευνες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να πέσει φως στα αίτια του φόνου του 29χρονου από την αστυνομία. Έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις απηύθυνε ο Μπάιντεν και να επικρατήσει ηρεμία παρότι δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται την οργή που επικρατεί.

«Ενώ καθένα από τα πέντε άτομα έπαιξε διαφορετικό ρόλο στο εν λόγω περιστατικό, οι ενέργειες όλων τους οδήγησαν στο θάνατο του Τάιρ Νίκολς και είναι όλοι υπεύθυνοι» δήλωσε χθες ο εισαγγελέας της κομητείας Σέλμπι, Στιβ Μάλροι, στον Τύπο.

Στα χέρια της οικογένειας και των δικηγόρων του θύματος αναφέρεται ότι υπάρχει βίντεο το οποίο έχουν δει μόνο αυτοί.

Θ.Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο