Οριακή η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ

Κρίσιμη για την υγεία και ζωή του κρίνει σήμερα την κατάσταση του απεργού πείνας και δίψας από 19/12 Θάνου Χατζηαγγέλου, ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει επηρεασμός της νεφρικής λειτουργίας, όπως δείχνει η επιδείνωση των σχετικών δεικτών, κάτι που ενέχει κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

Όπως σημειώνει στο «ιατρικό πληροφοριακό σημείωμα» για τον Θάνο Χατζηαγγέλου ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών Θεόφιλος Καλλινικίδης:

Ο ασθενής έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασής του, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε ιατρική και νοσηλευτική παρέμβαση (υπάρχει σχετική έγγραφη δήλωση), όπως και οποιαδήποτε διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων.

Η κατάστασή του σήμερα 28/12/2022 κρίνεται πλέον οριακή, με δεδομένα και τα αποτελέσματα των σημερινών κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων, που για πρώτη φορά δέχθηκε σήμερα να υποβληθεί. Σε αυτές φάνηκε επηρεασμός της νεφρικής λειτουργίας με συνοδό υπερκαλιαιμία και υπερνατριαιμία. Τονίζεται εδώ η σημασία της υπερκαλιαιμίας, που οδηγεί μαθηματικά σε καρδιακή ανακοπή, στο άμεσο μέλλον.

Η κατάστασή του απαιτεί άμεση αντιμετώπιση με χορήγηση υγρών και θερμίδων ενδοφλεβίως, πλην όμως ο ασθενής αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση ιατρική και νοσηλευτική.

Τονίζεται εδώ ότι για την αναφερθείσα ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και θερμίδων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκατάθεση και συνεργασία του ασθενή, γεγονός που δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να είναι τεχνικά αδύνατη.

Συμπερασματικά, τονίζω την κρισιμότητα της κατάστασης, όσο αφορά την υγεία και την ζωή του, εφόσον συνεχιστεί η άρνηση από μέρους του για οποιαδήποτε ιατρική και νοσηλευτική αρωγή.

Τον νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Σερρών επισκέφθηκαν σήμερα γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

Ενώ οι δικηγόροι του αναμένουν τα αποτελέσματα των νομικών ενεργειών που έγιναν, όπως οι διοικητικές και δικαστικές προσφυγές που έχουν καταθέσει και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών του Πειραιά με το αίτημα μεταγωγής του.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/12: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του!

Απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου από 19/12

Μοιραστείτε το άρθρο