Να τσακίσουμε την Πατριαρχία και την έμφυλη βία, μαζική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την 25η Νοέμβρη

Μαζική και δυναμική πορεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ενάντια στην έμφυλη βία για την 25η Νοέμβρη, παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Φεμινιστικές και LGBTQI+ οργανώσεις και ομάδες, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, αριστερές οργανώσεις και φοιτητικά σχήματα διαδήλωσαν ενάντια στην πατριαρχία, το σεξισμό, τις παραβιαστικές και κακοποιητικές πρακτικές και τις συγκαλύψεις των βιασμών. Απέναντι στη συνεχή καταπίεση και έμφυλη βία, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδωσε μία ηχηρή απάντηση ότι ο αγώνας θα δοθεί συλλογικά και δυναμικά.

Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα η οποία κατευθύνθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου όπου ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 η πορεία. Μισή ώρα μετά ξεκίνησε με έντονο παλμό και αλληλεπίδραση με τον κόσμο που περνούσε με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Η μαζική πορεία ακολούθησε το δρομολόγιο Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Μακένζυ, Παύλου Μελά, Τσιμισκή για να ακολουθήσει την άνοδο από Αριστοτέλους και να επιστρέψει στο Άγαλμα Βενιζέλου όπου και ολοκληρώθηκε. Τα συνθήματα, τα πανό και τα πλακάτ έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης. Αγώνες ενάντια στην πατριαρχία, στην έμφυλη βία και τις παραβιαστικές συμπεριφορές με ταξικό πρόσημο.

Φωτογραφίες και Βίντεο 


 Συγκέντρωση Καμάρα πριν τη συνολική πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "95/11 ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΡΥΛΗ BIA EINKI ΕΣΜΙΚΗ BIA ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ομάδα εναντια στην πατριαρχία Α.Π.Ο.-ΟΣ"

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Παρακάτω φωτογραφίες από Αποστόλης Κ. 


Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την παγκόσμια ημέρα ενάντια της έμφυλης βίας, Παρασκευή 25/11

Μοιραστείτε το άρθρο