Πορεία για την υπεράσπιση των Εξαρχείων και της ζωής μας, Σάββατο 26/11 στις 18:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η ανοιχτή συνέλευση “Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων” είναι ένα συλλογικό σώμα όπου εκφράζονται και χωρούν διαφορετικές κοινωνικές τάσεις και απόψεις. Η προσφυγή στα δικαστήρια, και δη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από 50 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν στη συνέλευσή μας, είναι μία από τις πολλές και πολλαπλές μάχες που δίνουμε για να μπορέσουμε να παραμείνουμε σ’ αυτήν τη γειτονιά, αποτελεί μέρος ενός πολύμορφου αγώνα.

Για να βοηθήσουμε όσους μπερδεύτηκαν από σκόπιμα δημοσιεύματα μαύρης πλερέζας και ήττας, να διευκρινίσουμε ότι η Πρόεδρος του Τμήματος αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματός προσωρινής διαταγής. Είναι οπωσδήποτε μία αρνητική εξέλιξη για τον δικαστικό αγώνα μας, ο οποίος προσμένει πλέον τον προσδιορισμό ημερομηνίας για την εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτελέσεως και την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης [10 Μαΐου]. Σε καμία περίπτωση η απόρριψη της προσωρινής διαταγής δεν επιτρέπει την κοπή των δέντρων και οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη εργασία στον χώρο της πλατείας, αφού απόφαση δεν υπάρχει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνάμεις και τα μέσα που έχει στα χέρια του ο αντίπαλος. Ταυτόχρονα, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το δίκιο είναι δικό μας, ακριβώς επειδή αφορά τον τρόπο που εμείς μπορούμε και θέλουμε να ζούμε στη γειτονιά μας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον κοινωνικό μας αγώνα, όπως αρχίσαμε… Με όλες τις δυνάμεις μας!

Οργανώνουμε την πολύμορφη παρουσία μας στην κοινωνία για την διεκδίκηση του δικαιώματος στην πόλη, τη γειτονιά και τους δημόσιους χώρους. Αυτές τις τρεις ημέρες θα βρισκόμαστε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου με ενεργή δράση, ενημερωτικό υλικό και παρεμβάσεις. Καλούμε όλον τον κόσμο να δώσει το στίγμα του μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και στην πορεία επικαιροποιώντας το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για Ψωμί, Παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στις 26 Νοεμβρίου καλούμε εκ νέου σε πορεία, 6μ.μ. από το Μουσείο (Πατησίων) για την υπεράσπιση της γειτονιάς και της ζωής μας.

ανοιχτή συνέλευση “Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων”


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους δημόσιους χώρους
Οι λόφοι, τα πάρκα και οι πλατείες μας δεν πωλούνται
 

Επειδή ζούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, αγωνιζόμαστε και στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Είμαστε απόλυτα πεισμένες/οι ότι δεν εξυπηρετεί καμία κοινωνική ανάγκη. Εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της καταστροφής όσων ελεύθερων δημόσιων χώρων (πλατειών, λόφων και πάρκων) έχουν απομείνει και στη συνέχεια της εμπορευματοποίησή τους. Εντάσσεται όμως και στην κυνική επιλογή της Δημοτικής αρχής και του κράτους, να ξεριζώζουν την ζωντανή ιστορία μιας εμβληματικής γειτονιάς και των ανθρώπων της, να σβήσουν κάθε ίχνος ιστορικής μνήμης και να μηδενίσουν τις εστίες αντίστασης των αγωνιζόμενων που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και για ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε ενεργά στην προγραμματισμένη διαδήλωση για την υπεράσπιση της πλατείας. Παράλληλα, απευθύνουμε το κάλεσμα και στα υπόλοιπα σωματεία με τα οποία θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεπούλημα των ελεύθερων δημόσιων χώρων. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους, αλλά όλους. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.
 
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων, Αττικής

Η Δημοτική Αρχή του Κ. Μπακογιάννη, σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβέρνηση συνεχίζει να χτυπά την πολύπαθη γειτονιά των Εξαρχείων με όπλα την τουριστικοποίηση, τις ανατιμήσεις των αξιών γης και τις αστικές αναπλάσεις.

Έτσι, μετά την περίφραξη της πλατείας Εξαρχείων στις 9 Αυγούστου για τη δημιουργία εργοταξίου ΜΕΤΡΟ, σειρά είχε ο Λόφος Στρέφη να γνωρίσει τις λαμαρίνες και την καθημερινή αστυνομοκρατία. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου λίγο πριν τις 7 το πρωί, εργάτες της ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ (θυγατρική της ΑΚΤΩΡ, που έχει αναλάβει την υπεργολαβία των έργων από τη PRODEA) μπήκαν στο Λόφο Στρέφη για να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης-έκτρωμα με τη καθιερωμένη πλέον συνοδεία κάθε λογής μπάτσων. Μιας ανάπλασης που εκτός από τις συνέπειες μετά την ολοκλήρωσή της, θα μας στερήσει τον Λόφο τα 2 επόμενα χρόνια.

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί είναι συγκεκριμένη: η αστυνομία στα Εξάρχεια δρα ως ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και δρα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.

Η νέα κατάσταση που προσπαθεί η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη να επιβάλουν στα Εξάρχεια, είναι βγαλμένη από τα στρατιωτικά εγχειρίδια των δυνάμεων κατοχής σε εμπόλεμες περιοχές. Στον Λόφο Στρέφη αυτό μεταφράζεται σε καθημερινό face control, τραμπουκισμούς, αποκλεισμό εισόδων, απαγόρευση πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, μπλόκα σε δρόμους, απειλές, αναίτιες προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις, τρομοκράτηση παιδιών, γονέων και δασκάλων του κοντινού σχολείου.

Στόχος, να καμφθούν οι αντιστάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στα έργα που καταστρέφουν τη γειτονιά, να εξωθηθούν σε άλλες περιοχές όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ενοίκια που έχουν απογειωθεί και όσοι δεν έχουν τις αντοχές να ανταπεξέλθουν στην εμπόλεμη συνθήκη που δημιουργεί η αστυνομία υπό τις εντολές του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.

Είναι ολοφάνερο πλέον: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Κι όμως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε κόντρα στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση και να παλεύουμε για να παραμείνουν τα Εξάρχεια μια γειτονιά αγώνα και αμφισβήτησης.

Απέναντι στην πολιτική απονέκρωση όπου το λόγο για τη γειτονιά θα τον έχουν μονάχα οι επενδυτές, οι εργολάβοι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε το λόγο να τον έχουμε εμείς: οι κάτοικοι, όσα δουλεύουμε, κοινωνικοποιούμαστε και πολιτικοποιούμαστε εδώ..

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την πορεία το Σάββατο 26 Νοέμβρη, στις 18:00 (συγκέντρωση στο Μουσείο)

ΠΛΑΤΕΙΑ – ΣΤΡΕΦΗΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ανοιχτή Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

▪ Συγκέντρωση- πορεία | Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 | 18:00 | Μουσείο

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Αθηναίων και ιδιωτικές εταιρείες προχώρησαν τους επιθετικούς τους σχεδιασμους θέτοντας στο στόχαστρο τους το σύνολο των δημόσιων πράσινων χώρων στην Αθήνα, από την πλατεία Εξαρχείων και τον Λόφο του Στρέφη ως το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, τον λόφο Φιλοπάππου κ.α. Η γειτονιά των Εξαρχείων βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης, με την εγκατάσταση ενός αστυνομικού στρατού κατοχής, προκειμένου να προχωρήσουν την κατασκευή του σταθμού μετρό καθώς και την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη. Έτσι από τις 9 Αυγούστου κάθε λογής κατασταλτικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν για να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά, κατοίκους, εργαζόμενους και θαμώνες και για καταπνίξουν κάθε συλλογική έκφραση κοινωνικής αντίστασης απέναντι στα σχέδια ανάπλασης, εμπορευματοποίησης και ιδιοποίησης του δημόσιου χώρου. Επίσης τα ξημερώματα της 20ης Σεπτεμβρίου αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Μπακογιάννη, περικύκλωσαν το πάρκο της Κύπρου και Πατησίων προκειμένου να επιβάλλουν με την τρομοκρατία τα σχέδια ανάπλασης του χώρου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν άγρια στους συγκεντρωμένους, προκαλώντας τους τραυματισμούς, με έναν εκ των οποίων να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο σώμα και στο κεφάλι. Έξι συναγωνιστές και συναγωνίστριες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της απείθειας, της βιας κατά αστυνομικών και της εξύβρισης.

Τα Εξάρχεια παραδοσιακά αποτελούν μια γειτονιά που είναι ταυτισμένη τόσο με την ανάπτυξη μιας κοινωνικής κουλτούρας ανοιχτής στη διαφορετικότητα όσο και με τους αγώνες πολιτικής αμφισβήτησης και αντίστασης, με ένα πλήθος πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών εγχειρημάτων και δομών αυτοοργάνωσης. Εδώ στα Εξάρχεια ξέσπασε η σπίθα της μεγάλης εξέγερσης του Δεκέμβρη το 2008 που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Και αυτή η γειτονιά, με τα ιδιαίτερα κοινωνικο-πολιτικά χαρακτηριστικά της και την αγωνιστική της ιστορία, στάθηκε ένας από τους στόχους της ευρύτερης αντι-εξεγερτικής πολιτικής του κράτους που εξελίσσεται από το 2009 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να εξαφανίσει τους χώρους, τα υποκείμενα και το πνεύμα της εξέγερσης που παραμένουν πάντα ζωντανά.

Διαχρονικά, στρατηγικής σημασίας εργαλείο (συμπληρωματικά των επίσημων κατασταλτικών μονάδων) για την επιβολή της κρατικής πολιτικής καταστολής στα Εξάρχεια αποτέλεσε σε βάθος χρόνου το ναρκεμπόριο, πάντα υπό την πλήρη καθοδήγηση και εποπτεία της αστυνομίας, ώστε να συκοφαντηθεί και να απονοηματοδοτηθεί ο ανοιχτός, δημόσιος, ελεύθερος χώρος που διαμορφώνεται από την έμπρακτη κοινωνική αμφισβήτηση και εντέλει για το παραδειγματικό χτύπημα των αγωνιστών, του κινήματος και των δομών του. Ιδιαίτερα μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στο κοινωνικό έδαφος των Εξαρχείων γειώθηκαν και αναπτύχθηκαν ακόμα περισσότερο τα προτάγματα της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης και της μαχητικής αντίστασης, αποκτώντας κοινωνική επιρροή, σε ανταγωνισμό με τις κυρίαρχες αξίες και σχέσεις του κράτους και του καπιταλισμού. Έτσι, οι ναρκομαφίες και τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού επιχείρησαν να καταλάβουν αυτό το έδαφος για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σκοπών τους: έλεγχος, κέρδος και εξουσία. Οι ναρκέμποροι αποτέλεσαν το μακρύ χέρι του κράτους στα Εξάρχεια, αφού τόσο οι ίδιοι όσο και η κουλτούρα της επιβολής και του νόμου της ζούγκλας που φέρνει μαζί της η επικράτηση του ναρκεμπορίου σε μια περιοχή αναπτύσσονται ευθέως εχθρικά προς τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας. Πρόκειται για παρακρατικές συμμορίες που αποτελούν αξιοποιήσιμη δύναμη για το κράτος, το οποίο εμφανίζεται ως φύλακας της νομιμότητας, καταγγέλλοντας με τη συστράτευση των ΜΜΕ την «ανομία» στα Εξάρχεια, στοχοποιώντας αυτούς που αγωνίζονται από τα κάτω απέναντι τους, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο καλύπτει, ελέγχει και χρησιμοποιεί το ναρκεμπόριο για να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του.

Απέναντι σε αυτήν τη διαχρονική κρατική επιχείρηση ιδιοποίησης του δημόσιου χώρου από την κρατική καταστολή, το ναρκεμπόριο, την εμπορευματοποίηση, την ανάπλαση, τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές, εμείς δεν ήμαστε απόντες ή και κατήγοροι των αντιστάσεων που προβλήθηκαν, αλλά με πολλούς ακόμα, αγωνιστές και αγωνίστριες, κατοίκους, θαμώνες και εργαζόμενους/ες στη γειτονιά, ορθώσαμε συλλογικά αναχώματα στους κρατικούς σχεδιασμούς, σηκώσαμε τη σημαία της μαχητικής αντίστασης, της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης, και κρατήσαμε ανοιχτό το δρόμο για τον αγώνα σήμερα. Από τις συγκεντρώσεις, τις καταλήψεις, τις περιφρουρήσεις των χώρων αγώνα και τις διαδηλώσεις στους δρόμους της γειτονιάς ενάντια στην αστυνομική κατοχή, τις μαφίες, τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις κανιβαλικές και σεξιστικές επιθέσεις και τους βιασμούς, μέχρι τις εκδηλώσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης στην πλατεία και τους δρόμους των Εξαρχείων. Και αντιλαμβανόμαστε τα Εξάρχεια ως ένα πεδίο ιστορικής σημασίας για τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό αγώνα, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν για την επανοικειοποίηση της γειτονιάς και γνωρίζοντας πως η πολιτική αξιοπιστία του αγώνα αυτού μπορεί να στηρίζεται σε σταθερές θέσεις μάχης μέσα στον χρόνο, που να προωθούν τα προτάγματα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης ενάντια σε κάθε μορφή της κρατικής επιβολής και απέναντι σε αντιλήψεις που προωθούν είτε την παραίτηση είτε τη διαμεσολάβηση.

Η σημερινή ακροδεξιά διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική, ήρθε να ανταποκριθεί και αυτή πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της αντι-εξέγερσης. Το εργαλείο της αφομοίωσης, που έδωσε ένα συντριπτικό αφοπλιστικό χτύπημα στα κινήματα, αντικαταστάθηκε από αυτό της ωμής καταστολής. Η δουλειά που επιτέλεσε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στα Εξάρχεια, δηλαδή η γιγάντωση του ναρκεμπορίου και η διαμόρφωση μιας αντικοινωνικής συνθήκης -που στάθηκαν απέναντι στην ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στη γειτονιά και αποσάθρωσαν την περιοχή-, επιχειρείται εδώ και δύο χρόνια να συμπληρωθεί. Έτσι, η τωρινή πολιτική διαχείριση, εκμεταλλευόμενη τους τόνους μιντιακής προπαγάνδας -μέσω της οποίας χρόνια επιχειρούνταν να ταυτιστούν οι αγώνες και η γειτονιά των Εξαρχείων με τις συμμορίες που τη λυμαίνονται και που στόχευε στην άντληση κοινωνικής νομιμοποίησης για εισβολή στην περιοχή- εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια, εγκαθιστώντας έναν στρατό κατοχής, εκκενώνοντας καταλήψεις προσφύγων/μεταναστών, τρομοκρατώντας εργαζόμενους και κατοίκους, χτυπώντας αγωνιστές και όσους αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στρατηγικός στόχος του κράτους δεν ήταν και δεν είναι άλλος από την πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής, την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων, την αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας τους και τη μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας. Αλλά η καταστολή ποτέ δεν ήταν αρκετή, όσο σφοδρή κι αν ήταν εδώ και δεκαετίες, όπως και οι συμμορίες των ναρκέμπορων και τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού τα προηγούμενα χρόνια, για να κάμψουν τις αντιστάσεις στην περιοχή και να αλλοιώσουν αποφασιστικά τα χαρακτηριστικά της, διαμορφωμένα σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης μετά την πτώση της χούντας. Και με την αστυνομική εισβολή και κατοχή της γειτονιάς ξεδιπλώθηκαν ευρύτεροι σχεδιασμοί ανάπλασης κι «εξευγενισμού» της, εντάσσοντάς την στο ευρύτερο σχέδιο ανάπλασης και ελέγχου του κέντρου της πόλης.

Κομβικά στοιχεία για την ανάπλαση της γειτονιάς, τον «εξευγενισμό» και την αλλαγή χρήσης της, καθώς και την ανασύνθεση του πληθυσμού της, είναι η προγραμματιζόμενη ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, η μετατροπή της πλατείας Εξαρχείων σε σταθμό του μετρό και η μουσειοποίηση του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο, κεντρικό σημείο εξεγέρσεων, πολιτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, συναντήσεων και ζυμώσεων σε όλη την περίοδο

της μεταπολίτευσης, ουσιαστικά είναι ήδη κλειστό. Όσον αφορά τον Στρέφη, έναν λόφο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γειτονιά και έναν από τους ελάχιστους δημόσιους πράσινους χώρους στο κέντρο της πόλης, τον Γενάρη του 2021 ανατέθηκε από το Δήμο στην εταιρεία Prodea και την UNISON Facilities Services τόσο η ανάπλαση και οικονομική εκμετάλλευσή του όσο και η φύλαξη, η περίφραξη και ο έλεγχος της πρόσβασης σε αυτόν. Όσο για την πλατεία Εξαρχείων, αναμένεται η καταστροφή και η εκσκαφή της, ενταγμένη ως σταθμός σε μία γραμμή του μετρό για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι εκσκαφές στις πλατείες Κολωνακίου και Κυψέλης, την Ευελπίδων και το Γαλάτσι.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιχειρείται η ανάπλαση της περιοχής (έστω κι αν αυτή τη φορά έχει γενικευμένο χαρακτήρα), με κορυφαίο παράδειγμα τα έργα στην πλατεία Εξαρχείων το 2003, πριν τους ολυμπιακούς αγώνες, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ματαιώθηκαν, χάρη στη δυναμική και μαζική αντίσταση που προβλήθηκε, τότε που πρωτογράφτηκε και το σύνθημα «Σήμερα τα Εξάρχεια – αύριο όλη η πόλη». Και σήμερα καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, όλους και όλες, συλλογικότητες και ατομικότητες, κατοίκους, θαμώνες και εργαζόμενους της γειτονιάς, που έδωσαν το παρών στους αγώνες που προηγήθηκαν, να πλαισιώσουν και πάλι τον αγώνα για την υπεράσπιση των Εξαρχείων της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Ενάντια στη συνολική κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση του κράτους που στοχεύει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, μέσα από τις συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών, τα στημένα κατηγορητήρια και τις σκευωρίες που μεθοδεύονται από τα κρατικά επιτελεία, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομοκρατία, τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών/τριών, με σκοπό την επιβολή τρομοκρατίας και σιωπής.

Ενάντια στην επιχείρηση του κράτους να επιβληθεί και να ιδιοποιηθεί τους δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια, στα οποία ο κρατικός μηχανισμός πριμοδότησε τις ναρκομαφίες, με σκοπό τη συντριπτική εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων, την εγκατάστασή τους στη γειτονιά, τις επιθέσεις σε αγωνιστές και δομές αγώνα, την τρομοκράτηση εργαζόμενων και κατοίκων, επιδιώκοντας την πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής και την αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας της.

Συγκέντρωση- πορεία | Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 | 18:00 | Μουσείο

Ανοιχτή συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που εξελίσσεται από τον Αύγουστο στα Εξάρχεια σηματοδοτεί από τη μια τη συνέχιση της κρατικής στρατηγικής που έχει- ανεξαρτήτως πολιτικής διαχείρισης -μόνιμα στο στόχαστρο την αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων και από την άλλη την έναρξη της υλοποίησης, με επιθετικούς και κατασταλτικούς όρους, των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους και επενδυτών που στοχεύουν στην ιδιοποίηση και τον έλεγχο των δημόσιων χώρων ευρύτερα, καθώς και των χώρων αστικού πρασίνου στην Αθήνα. Από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, τον Λόφο του Στρέφη, μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, από την Ακαδημία Πλάτωνος, το πάρκο Δρακόπουλο μέχρι το πάρκο Βουτιέ και τον λόφο του Φιλοπάππου κ.α.

Στα Εξάρχεια, οι συνεχείς μηχανοκίνητες περιπολίες, η στρατοπέδευση όλων των ειδών των ένστολων δολοφόνων του κράτους, οι ξυλοδαρμοί και οι συλλήψεις διαδηλωτών/τριών, το δολοφονικό χτύπημα διαδηλώσεων, η απαγωγή γυναίκας μέσα στο εργοτάξιο του μετρό και η κακοποίησή της από τα κρατικά τάγματα εφόδου, τα ασταμάτητα σεξιστικά σχόλια και οι παντός είδους απειλές δεν στοχεύουν παρά στην τρομοκράτηση και τη φίμωση κάθε κατοίκου, θαμώνα και περαστικού, στην αναχαίτιση των αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων αγώνων και στην οπισθοχώρηση όσων αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της Εξουσίας.

Κάτω τα χέρια από τα Εξάρχεια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  • που στοχεύουν ευρύτερα στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων
  • που στοχοποιούν, ως κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής του κράτους που εξελίσσεται από το 2009, τη γειτονιά των Εξαρχείων ώστε να σταματήσει να είναι συνυφασμένη με τους αγώνες που έχουν δοθεί και δίνονται απέναντι στον σάπιο κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και να ανασταλεί η ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που έρχονται σε αντιπαράθεση με τις κυρίαρχες αξίες και σχέσεις που επιβάλει η εξουσία
  • που εκκενώνουν καταλήψεις, εγκαθιστούν ένα στρατό κατοχής στην περιοχή, ξυλοκοπούν νεολαίους/ες, τρομοκρατούν και παρενοχλούν κατοίκους και θαμώνες
  • που καθοδηγούν και εποπτεύουν την ανάπτυξη των ναρκομαφιών που αποτελούν το μακρύ χέρι τους στην περιοχή, επιχειρώντας να συκοφαντήσουν και απονοηματοδοτήσουν το ανοιχτό, ελεύθερο και δημόσιο πεδίο που έχει διαμορφωθεί μέσα από τους αγώνες για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη
  • που στοχεύουν στην πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής, την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων, την αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας τους και τη μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας.
    που προγραμματίζουν την ανάπλαση του λόγου του Στρέφη, τη δημιουργία μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο επιχειρώντας να ιδιοποιηθούν τον δημόσιο χώρο για την εμπορευματοποίησή του και τη μετατροπή του σε ζώνη κερδοφορίας, κάτι που αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών ανάπλασης και «εξευγενισμού» του κέντρου της πόλης

…..έχοντας ως παρακαταθήκη τις κινητοποιήσεις του παρελθόντος, διατηρώντας σταθερές θέσεις μάχης απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, κρατική καταστολή, ναρκομαφίες και κοινωνικό κανιβαλισμό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συγκέντρωση-πορείαΣάββατο 26 Νοέμβρη 2022, 18:00 | Μουσείο (Πατησίων)

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και υπερασπιζόμαστε την Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών: ως οργανικό μέρος του κινήματος και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.
Ως αναπόσπαστο τμήμα της ζωντανής ιστορίας αυτής της πόλης. Ως συντρόφους- σσες στους κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου από την πολύμορφη καταστολή, ως συναγωνιστές- τριες στον πόλεμο ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, το φασισμό, την πατριαρχια, τον πόλεμο.

Δύναμη και Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των Προσφυγικών. Η αντίσταση στην κατασταλτική επιχείρηση της 22ης Νοεμβρίου πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία!

Δύναμη και Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κ. που κατηγορείται για επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικους στόχους!

Όλοι – ες στη Διαδήλωση Υπεράσπισης των Εξαρχείων [ Μουσείο 26/11 18.00]

Ταξική Αντεπίθεση


Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων των Εξαρχείων και τη συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» το Σάββατο 26/11, στις 18:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια νέα πραγματικότητα ήρθε να επιβληθεί με το έτσι θέλω στους κατοίκους της γειτονιάς των Εξαρχείων από τις 9 Αυγούστου κι έπειτα. Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Κεφάλαιο (Αττικό Μετρό Α.Ε) σε απόλυτη σύμπνοια επιδιώκουν να μετατρέψουν την πλατεία Εξαρχείων σε ένα περιφραγμένο από λαμαρίνες και συρματοπλέγματα άβατο-εργοτάξιο για την κατασκευή στάσης μετρό της Γραμμής 4. Η νέα εικόνα της πλατείας-φρούριο που τελεί σε μόνιμη και καθημερινή βάση από πάνοπλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θυμίζει σενάριο δυστοπικής ταινίας.

Τη θέση των δένδρων, της παιδικής χαράς, των πολιτικών εκδηλώσεων και των φεστιβάλ βιβλίου, των μουσικών βραδιών και των γιορτών έρχεται να πάρει ένα αποστειρωμένο εργοτάξιο που μαίνεται να κρατήσει τουλάχιστον 8 χρόνια προκαλώντας επιπλέον προβλήματα ηχορύπανσης και σκόνης στα πέριξ της περιοχής. Ένα εργοτάξιο-άντρο των ένοπλων φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι δίχως ντροπή τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν περαστικούς, συλλαμβάνουν αναίτια «ύποπτους κι επικίνδυνους για φασαρίες» στα μάτια τους, ληστεύουν και παρενοχλούν λεκτικά και σωματικά γυναίκες πέριξ και εντός του εργοταξίου, όπως έγινε το βράδυ της Παρασκευής στις 9/9, όπως κάνουν σε συναυλίες στο ΑΠΘ, σε φοιτητικούς συλλόγους, σε απεργούς- εργάτες στη Μαλαματίνα και σε μετανάστες.

Η αντιδραστική επίθεση κεφαλαίου – “επενδυτών”- κυβέρνησης με τη σιωπηρή συμφωνία και ευθύνη της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει. Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων δεν είναι “ένα αναγκαίο έργο” και δεν αρκούν μερικές τεχνικές βελτιώσεις υποτιμώντας τη συνολική προσπάθεια για επέλαση στο χώρο. Η προσπάθεια ξεριζωμού της μοναδικής πλατείας και της φυσιογνωμίας της γειτονιάς των Εξαρχείων από την ΕΛ.Α.Σ., τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφορά στην βελτιστοποίηση της μετακίνησης κατοίκων και εργαζομένων.

Αποτελεί στρατηγικό σχέδιο της αστικής τάξης και των εκφραστών της να ξεριζώσει την πολιτική ανυπακοή, τη συλλογική δράση στους ελεύθερους και δημόσιους χώρους, την ριζοσπαστική πολιτιστική ταυτότητα. Πρόκειται για μια γειτονιά συνδεδεμένη με τους πιο εβληματικούς σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας του λαού, από τα Δεκεμβριανά και την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και το Δεκέμβρη του ’08, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί στο σήμερα «έδρα» συλλογικοτήτων, εργατικών σωματείων και πολιτικών οργανώσεων. Η αναπαράσταση αυτή είναι επικίνδυνη για το κράτος και τις κυβερνήσεις του και γι’ αυτό πρέπει να ξεριζωθεί και να αντικατασταθεί από κάτι άλλο λιγότερο «επικίνδυνο» απέναντι στο δόγμα «ΝΟΜΟΣ-ΤΑΞΗ-ΚΕΡΔΟΣ» που κράτος και Κυβέρνηση ευαγγελίζονται.

Ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων έρχεται να ενισχύσει ένα ευρύτερο σχέδιο τουριστικοποίησης της περιοχής ( υπόγεια ενοποίηση των Αρχαιολογικό Μουσείο-Ακροπόλ-Πολυτεχνείο, ιδιωτικοποίηση του λόφου του Στρέφη, η μετατροπή του κτιρίου Γκίνη του ΕΜΠ, σε μουσείο και όχι κέντρο αγώνων). Τα Εξάρχεια γίνονται τόπος κατανάλωσης και κερδοφορίας. Ένα επιχειρηματικό πάρκο βιτρίνας, κατάλληλο για τουρίστες και επιχειρηματικές business με ευέλικτες, επισφαλείς και χαμηλόμισθες σχέσεις εργασίας. Η αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση συντελείται ήδη στο όνομα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και των ενοικίων που προκλήθηκαν από την αχαλίνωτη επέλαση της βραχυχρόνια μίσθωσης (AirBNB). Με τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και των αγώνων για δημόσιους και ελεύθερους χώρους στις γειτονιές βάζουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

Η περίπτωση των Εξαρχείων δεν είναι μοναδική, αποτελεί κομμάτι ενός πολυσύνθετου πάζλαναμόρφωσης των κοινοτήτων της Αθήνας όπως ο Μεγάλος Περίπατος, η περίφραξη Φιλοπάππου, η τσιμεντοποίηση 30 στρ. και μουσειοποίηση της ακαδημίας Πλάτωνα, η διπλή Ανάπλαση που οδήγησε στην βίαιη απομάκρυνση μεταναστ(ρι)ών από τον Ελαιώνα, η μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Τέρμα στην αχαλίνωτη καπιταλιστική κερδοφορία στην πόλη. Άμεσα ελεύθεροι και δημόσιοι χώροι στις υπηρεσίες της κοινωνίας, για περισσότερο πράσινο σε κάθε γειτονιά, για δημοτικές, κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες πρασίνου. Για πλατείες και γειτονιές ελεύθερες και καθαρές από μπάτσους και αστυνόμευση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και χαιρετίζουμε τις μέχρι τώρα δράσεις των κατοίκων των Εξαρχείων και της συνέλευσης «ΟΧΙ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ» για υπεράσπιση της πλατείας και ευρύτερα της γειτονιάς ενώ δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα υπεράσπισης των Εξαρχείων.

· Όχι σταθμός του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Άμεση απόδοση της πλατείας στο κοινό.

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη.

· Όχι στην τουριστικοποίηση του ευρύτερου κέντρου. Κατοικία για τις ανάγκες εργαζομένων και νεολαίας. Μείωση των ενοικίων. Μείωση αντικειμενικών αξιών και τελών.

· Ενίσχυση των υπηρεσιών στον δήμο της Αθήνας. Μόνιμες και σταθερές προσλήψεις, όχι στις ευέλικτες σχέσεις εργασίας

· Όχι σε αναπλάσεις βιτρίνας και τσιμεντώματος των γειτονιών. Δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι για τον λαό.

· Πυκνό δίκτυο δημόσιων και δωρεάν συγκοινωνιών και μετρό σε όλη την Αθήνα, με προτεραιότητα τις παραμελημένες λαϊκές γειτονιές.

· Υπεράσπιση όλων των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων και της ελεύθερης πολιτικής και κινηματικής δράσης στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλογικότητα, αυτοοργάνωση, συντονισμός, ενότητα στη δράση.

Πανελλαδικό Σωματείο στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Aπό το καλοκαίρι και μετα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κορυφώσει την επίθεσή της απέναντι στους δημόσιους κι ελεύθερους χώρους σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια με επίκεντρο την κατασκευή του μετρό πάνω στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και τα σχέδια εξευγενισμού και παραχώρησης της χρήσης του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου γίνεται μέσα από ένα ιδιότυπο καθεστώς απόλυτης αστυνομοκρατίας στην περιοχή που έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε εφιάλτη. Αποτέλεσμα αυτού είναι η όξυνση της καταστολής και μια σειρά περιστατικών αυθαίρετων συμπεριφορών και συλλήψεων εκ μέρους δυνάμεων της ΕΛΑΣ με θύματα ακόμα και συναδέλφους δικηγόρους.

Ως Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή στηρίζουμε το κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 26/11, 6μμ στο Μουσείο και συνολικά τον αγώνα των κατοίκων των Εξαρχείων για τους δημόσιους χώρους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε μια γειτονιά που συνεχώς στοχοποιείται για την εμπέδωση του δόγματος ”Νόμος και Τάξη”.

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή


Διοργάνωση μπαρ οικονομικής ενίσχυσης, για τα δικαστικά έξοδα των 16 συλληφθέντων της αντικατασταλτικής κινητοποίησης για την υπεράσπιση της γειτονιάς των εξαρχείων στις 4/11. Παραβιαστικές/σεξιστικές/εξουσιαστικές συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

Συλλογική Κουζίνα El Chef


Σαν συνέλευση θα στηρίξουμε και θα συμμετάσχουμε στην πορεία 26/11 στις 18:00 στο μουσείο  για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Κτήματος Δρακόπουλου


Το σχέδιο δήμου και κυβέρνησης για τα Εξάρχεια αποτελεί αιχμή και πλευρά της συνολικής αναμόρφωσης και των εφτά κοινοτήτων του πόλης στις επιταγές του κεφαλαίου και στην αδηφάγα μανία του για κίνηση και κέρδος. Ο Μεγάλος Περίπατος, η περίφραξη του Φιλοπάππου, η τσιμεντοποίηση 30 στρ. και μουσειοποίηση του πάρκου της Ακαδημία Πλάτωνα, οι τσιμεντένιες αναπλάσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και στο Δρακόπουλο, τα «πάρκα τσέπης» στο Παγκράτι, η εκρίζωση των μεταναστ(ρι)ών στον Ελαιώνα για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το παραλιακό μέτωπο που εκκινεί από το κέντρο και η μεταφορά των υπουργείων στην ΠΥΡΚΑΛ είναι κάποια ακόμα από τα σχέδια που διαμορφώνουν μια πόλη χωρίς κατοίκους.

Όλα αυτά γίνονται με στόχο την καπιταλιστική κερδοφορία, μέσω της τουριστικοποίησης ενός από τα ελάχιστα μητροπολιτικά κέντρα με μεικτό πληθυσμό και χρήσεις. Η ολοκλήρωση αυτού του project θα σημάνει τον ξεριζωμό της λαϊκής κατοικίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την ταφόπλακα στον αγώνα των κατοίκων για γειτονιές λαίκές, πολύχρωμες, πολυεθνικές και πολύθησκες, κόντρα στον ρατσισμό και τον φασισμό. Οι «πίσω αυλές» της πόλης βλέπουν τη φυσιογνωμία τους να αλλάζει βίαια, με φαραωνικά έργα βιτρίνας που απευθύνονται αποκλειστικά στο αδηφάγο κεφάλαιο και στη «ανάπτυξη», που φέρνει φτώχεια, κρίση, εκμετάλλευση και ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην πόλη. Οι κάτοικοι βλέπουν τον βίαιο εκτοπισμό τους με την ακραία αύξηση των ενοικίων, την αστυνομοκρατία, τις καταστροφές των ελεύθερων δημόσιων χώρων από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και τις άμεσες εκκενώσεις, συλλήψεις και δολοφονικούς τραυματισμούς, όπως στην περίπτωση των Προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Από την άλλη οι «πίσω αυλές» της Αθήνας διψούν για ενισχυμένες δημοτικές, κοινωνικές και τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πρασίνου. Διψούν για δημόσια και δωρεάν συγκοινωνία, ψυχαγωγία, για μείωση των ενοικίων και δικαίωμα στη στέγαση ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών. Δεν χρειάζονται μπετό και αστυνόμευση, αλλά ελεύθερους δημόσιους χώρους και πράσινο.

  • Όχι σταθμός του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Άμεση απόδοση της πλατείας στο κοινό.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη
  • Όχι στην τουριστικοποίηση του ευρύτερου κέντρου. Κατοικία για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μείωση των ενοικίων, μείωση αντικειμενικών αξιών και τελών.

Όλοι/ες το Σάββατο 26/11 στις 18:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο-Πατησίων

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα


Πορεία, Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 6μ.μ. στο Μουσείο.

Λίγες μόλις μέρες μετά την πανεργατική απεργία-σεισμό της 9 Νοέμβρη και τις μεγαλειώδεις πορείες για το Πολυτεχνείο, η κυβέρνηση και μαζί της η δημοτική αρχή Mπακογιάννη προσπαθούν να συρθούν έξω από τον βούρκο των σκανδάλων στον οποίο βουλιάζουν ολοένα και βαθύτερα με την μόνη απάντηση που τους έχει απομείνει, την βίαιη καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Από του Ζωγράφου όπου τα “όργανα της τάξης” έσπασαν την πόρτα της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού μέχρι την βάρβαρη προσπάθεια εκκένωσης των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας που συνοδεύτηκε από 10 εισαγωγές στο νοσοκομείο και πάνω από 70 συλλήψεις, το μήνυμα που προσπαθούν να στείλουν είναι σαφές: αφού δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, προσπαθούν να επιβάλλουν την σιγή με τα ρόπαλα των ΜΑΤ. Δεν θα τους περάσει!

Τα σχέδιά τους για ξεπέρασμα της κρίσης μέσω της τουριστικοποίησης και του εξευγενισμού των γειτονιών της Αθήνας και του ξεριζώματος όλων των κοινωνικών αντιστάσεων μπορούν να ανατραπούν!

Δεν θα φύγουμε εμείς, αλλά εσείς!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την πορεία που καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση “Οχι μετρό στην Πλατεία” το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 6μ.μ. στο Μουσείο.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο