Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάτρα, προσυγκέντρωση στις 18:00 στον Άγιο Ανδρέα

Τρίτη 22/11 στο Royal (προσυγκέντρωση στις 18.00 στον Άγιο Ανδρέα)

Το διήμερο 22 και 23 Νοέμβρη ο πρωθυπουργός μαζί με πλήθος κυβερνητικών στελεχών θα επισκεφτούν την πόλη της Πάτρας. Η έλευση του πρωθυπουργού μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς αποτελεί κομμάτι της άτυπης προεκλογικής περιόδου στην οποία βρίσκεται η πολιτική σκηνή όλο το τελευταίο διάστημα. Έχοντας μπει για τα καλά στον δρόμο των επερχόμενων εκλογών, πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές έχουν αρχίσει να περιοδεύουν άνα την επικράτεια με σκοπό να πουλήσουν για μια ακόμα φορά φρούδες ελπίδες στην κοινωνία ζητώντας την εκλογή τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφθεί την πόλη της Πατρας διάφορα κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί (με πρόσφατα παραδείγματα αυτά του Θεοδωρικακου και της Κεραμέως), οι οποίοι, αναφερόμενοι στο κυβερνητικό έργο, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό έχει φιλολαϊκό πρόσωπο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Τα τελευταία 4 χρόνια, η ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ, πατώντας πάνω και σε νόμους που είχαν ψηφιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία αποτυπώνεται σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Εγκληματική διαχείριση της πανδημιας, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας· ακρίβεια, φτώχεια, καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων· απαγόρευση διαδηλώσεων και προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα· τσάκισμα του συνδικαλισμού και των σωματείων, βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι · ολοένα κι μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος τους Ουκρανίας και μετατροπή της σε απέραντη νατοϊκή βάση· συγκάλυψη γυναικοκτονιών και ένταση της έμφυλης βίας· σκάνδαλα, παρακολουθήσεις αγωνιστών, εμπλοκή σε κυκλώματα βιασμών. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, η οποία ενεργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου και έχει βάλει στο κάδρο τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών αξιωματούχων στην Πάτρα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την εξαθλίωση που βαθαίνουν μέρα με τη μέρα, το κοινωνικό και ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να υποχωρήσει, αλλά θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα και τα κεκτημένα της κοινωνικής βάσης, των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Κόντρα στο ζοφερό μέλλον που ετοιμάζουν οι κυρίαρχοι, κόντρα στα αφηγήματα που προτάσσουν τον δρόμο του κοινοβουλίου ως λύση μπροστά στην υπάρχουσα κατάσταση, οφείλουμε να πιάσουμε το νήμα που ενώνει τους αγώνες και τις εξεγέρσεις του παρελθόντος με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του σήμερα και να οργανωθούμε σε σχολές, χώρους εργασίας και σε κάθε κοινωνικό πεδίο προκειμένου να εξαπολύσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση απέναντι στα σχέδια του κράτους και των κεφαλαίου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

OYTE BHMA ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Μοιραστείτε το άρθρο