Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού, Τρίτη 22/11 στις 17:00 έξω από το φροντιστήριο “Πρωτοπορία”

Η εργατική λέσχη καταδικάζει την εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, με την απαράδεκτη δικαιολογία πως απολύεται για «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές» επειδή τους μίλησε για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, και την αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων.

Η συζήτηση με μαθητές για ιστορικά γεγονότα που έβαλαν το λιθαράκι τους στην ανατροπή ενός φασιστικού καθεστώτος , για τους αγώνες μαθητών φοιτητών νεολαίας και εργαζομένων για να ανατραπεί η χούντα… είναι για την εργοδοσία λόγος απόλυσης!

Λίγες μέρες μετά την μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών κι ενώ χιλιάδες κόσμου γέμισαν τους δρόμους δημιουργώντας πολιτικό γεγονός για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες μετά και την απεργία της 9ης Νοεμβρίου, η εργοδοσία του φροντιστηρίου «Πρωτοπορία» προωθεί το σχέδιο για μαθητές αποξενωμένους από ιστορικές γνώσεις με απουσία πολιτικής γνώμης προετοιμάζοντας ουσιαστικά «ακίνδυνους» διεκπεραιωτές εξετάσεων.

49 χρόνια μετά ,πιο επίκαιρα από ποτέ φαντάζουν τα αιτήματα για ψωμί, παιδεία, ειρήνη, ελευθερία και για να ανακοπεί η διεκδίκηση τους η εργοδοσία ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση ως συνέχεια του αντιδραστικού ν. Χατζηδάκη.

Όποιος/α καθηγητής/τρια, εκφράζει τις ιδέες του για την εργοδοσία είναι υπόλογος/η και φυσικά αναλώσιμος/η. Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξω-διδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

Πρέπει να σταματήσουμε το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δεν θα επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ)

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

Μοιραστείτε το άρθρο