2ήμερο ανταλλακτικού και χαριστικού παζαριού στη Βέροια, Σάββατο 19 και Κυριακή 20/11 από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 στο χώρο του Prismatique

Το 2-ήμερο ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Prismatique, Πιερίων 3, το Σάββατο 19/11 και Κυριακή 20/11, απο τις 10:00 μέχρι τις 21:00.

Ελάτε να ανταλλάξετε ή να χαρίσετε ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, εργαλεία, κλπ..

*Μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα μπορείτε να τα στείλετε, σε φωτογραφία στο felidales@riseup.net.

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων:

Σάββατο 19/11:

17:00, “Ντύσε την κούκλα της βιτρίνας”

Μία perfomance για την αισθητική του ρούχου. Ελάτε να συνθέσετε σε ένα ζωντανό μοντέλο το δικό σας στυλ με τα ρούχα του bazzar.

-18:00, ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΤΗΕ TRUE COST. (Andrew Morgan, 2015, 92′)

“Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις επιπτώσεις της βιομηχανίας ειδών ένδυσης στον κόσμο. Για τις φρικτές συνθήκες εργασίας, τους μισθούς φτώχειας για τους εργαζόμενους και τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Καθώς, ενώ η τιμή της ένδυσης έχει μειωθεί εδώ και δεκαετίες, το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος έχει αυξηθεί δραματικά” (Andrew Morgan,2015, 92΄)

Κυριακή 20/11:

-12:00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ:

Μετατρέπουμε το παλιό μας μπλουζάκι, σε τσάντα πολλαπλών χρήσεων!

(θα χρειαστεί να φέρετε ένα μπλουζάκι και ένα ψαλίδι)


Λίγα λόγια για το Aνταλλακτικό-Χαριστικό παζάρι.

Το “παζάρι” θέλει να μας φέρει όλους σε επαφή. Να δημιουργήσουμε σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη. Θέλουμε μια ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών αρχικά σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας αξία στον χρόνο, τις ικανότητες και τις ανάγκες όλων μας επιχειρώντας να εξαλείψουμε, όσο το δυνατόν, στη μεταξύ μας σχέση, το χρήμα και κάθε ίχνος κέρδους. Να προωθήσουμε την αυτοοργάνωση και την αυτοδιεύθυνση σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.

Το “παζάρι” εμπνέεται από το σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο.

Είναι μορφή κοινωνικής αντίστασης και έκφρασης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Μοιραστείτε το άρθρο