Εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα τις πρωινές ώρες, 8 συλλήψεις αγωνιστ(ρι)ών

Η επίθεση κράτους και αστυνομικών δυνάμεων σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους σε όλη τη χώρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στόχος αυτή τη φορά η κατάληψη Ντουγρού στη Λάρισα, μία κατάληψη με έντονη πολιτική δράση και πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις με ανοιχτή απεύθυνση προς την κοινωνία της Λάρισας. Η στόχευση της κυβέρνησης είναι φανερή, να κατασταλεί κάθε φωνή αντίδρασης και να εξαφανιστεί κάθε σημείο ελευθερίας και συνάντησης των τοπικών κοινωνιών.

Από τις 6 το πρωί άνδρες της ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού τμήματος της Λάρισας βρέθηκαν στην περιοχή επιχειρώντας την είσοδο στην κατάληψη και την εκκένωσή της. Αγωνιστές/τριες προσπάθησαν με ιδιαίτερη μαχητικότητα να απωθήσουν την αστυνομία η οποία τελικά στις 8:30 εισήλθε προχωρώντας σε 8 συλλήψεις, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σε μία ακόμα προσπάθεια των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε ως αποτελεσματική δράση της αστυνομίας την εκκένωση και δήλωσε ότι “άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη δημοκρατία μας”… σε μία περίοδο όπου η αστυνομία ξυλοκοπεί με τεράστια βαναυσότητα και κατηγορείται για περιστατικά βιασμών και κακοποιήσεων και οι πολιτικές και οικονομικές πολιτικές του κράτους οδηγούν στην εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών πλήττονται καθημερινά, αποκαλύψεις σκανδάλων διαφθοράς κάνουν την εμφάνισή τους, ωστόσο η κυβέρνηση παρουσιάζει ως “νίκη” της δημοκρατίας τις εκκενώσεις καταλήψεων και κοινωνικών χώρων.

Τα πάντα πρόθυμα στην υπηρεσία της κυβέρνησης ΜΜΕ, κυκλοφορούν βίντεο από τις πρωινές ώρες στα οποία δείχνουν τα πρόσωπα των αγωνιστ(ρι)ών που μάχονται για να κρατήσουν την κατάληψη ανοιχτή και δημοσιεύουν ρεπορτάζ που θυμίζουν κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Βίντεο από τη σελίδα της κατάληψης Ντουγρού κατά την είσοδο της αστυνομίας στο κτήριο. 

Μοιραστείτε το άρθρο