“Τα ΜΑΤ ακόμη μέσα στις σχολές και από τα παράθυρα πέφτουν φοιτητές”, το σύνθημα που κυριάρχησε στις σημερινές φοιτητικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, Γιάννενα, Πάτρα, 20/10 – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Δυναμικές οι σημερινές κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων και σχημάτων, με τους φοιτητ(ρι)ες να συγκεντρώνονται στην Καμάρα και στη συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατάληξη την πρυτανεία του ΑΠΘ. “Παπαϊωάννου παραιτήσου” ήταν εκεί το σύνθημα για τον πρύτανη των ΜΑΤ που έχει μετατρέψει το πανεπιστήμιο σε πεδίο αστυνομικής βίας κατά των φοιτητ(ρι)ών.

Οι οποίοι-ες εδώ και τρείς μέρες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες με τις κατάμεστες αίθουσες στο ΑΠΘ που οδήγησαν στην πτώση του φοιτητή από τον τρίτο όροφο της Νομικής. Η αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των πανεπιστημίων και η πανεπιστημιακή αστυνομία, βρίσκονται στο στόχαστρο των φοιτητ(ρι)ών, που βιώνουν τις κυβερνητικές πολιτικές επίθεσης του κράτους στην κοινωνία.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι φοιτητ(ρι)ές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες που αναγκάζουν τους φοιτητ(ρι)ες να κάθονται όπου βούν, ακόμη και σε πρεβάζια παραθύρων… από όπου έπεσε προχθές ο φοιτητής της Νομικής. Ενώ παρέμβαση πραγματοποίησαν το πρωί φοιτητ(ρι)ες σε εκδήλωση που μιλούσε ο πρύτανης των ΜΑΤ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση των φοιτητών δέχθηκε την επίθεση με δακρυγόνα και χημικά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν επέτρεπαν στους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν πορεία.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ανθή Κ., ΜΠ

 

 

Παρέμβαση φοιτητ(ρι)ών σε εκδήλωση που μιλούσε ο πρύτανης του ΑΠΘ

ΑΡΕΦ – ΕΑΑΚ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ (20/10) ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η προγραμματισμένη παρεμβαση φοιτητικών συλλόγων στο κεδεα όπου γίνεται μια εκδήλωση για το εμφυλο στην οποία θα μιλήσει ο πρύτανης των ΜΑΤ Παπαϊωάννου.

Αυτό που αντικρίσαμε για ακόμη μια φορά ειναι καγκελόπορτες ερμητικά κλειστές , αποκλείοντας τους φοιτητές και τους φοιτητικούς μας συλλόγους εκτός της εκδήλωσης, κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση ή σεμινάρια αλλα κρατώντας σε κατάσταση ομηρίας τους φοιτητές και γενικότερα τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στο κτήριο. Καθηγητές προσπαθούν να μπουν γιατί δουλεύουν στο κτήριο και οι εργαζόμενοι στο κεδεα ειναι εγκλωβισμένοι μέσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπαϊωάννου δεν εμφανίζεται, αρνούμενος να λογοδοτήσει για τις εγκληματικές του ευθύνες και πράξεις στους ιδιους τους φοιτητές του.

Δεν ειναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος, ο πρύτανης του ΑΠΘ που τόσο καιρό φέρνει να ΜΑΤ στο άσυλο να δέρνουν φοιτητές, να ρίχνουν χημικά μέσα σε σχολές, να διαλύουν συναυλιες 5.000 ατόμων, που ρίχνουν κρότου λάμψης σε ευθεία βολή στα κεφάλια φοιτητών, που είναι ο πιο σκληρός εφαρμοστης της αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής να μιλάει για το εμφυλο ζήτημα.

Δεν γίνεται να μιλάει για εμφυλα ζητήματα όταν η κυβέρνηση την οποία εξυπηρετεί έχει συγκαλύψει όλα τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που έχουν διαπραχθεί από πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς και κολλητούς του Μητσοτάκη , ποσο μάλλον τώρα που έχει βγει στη φόρα και εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο το συμβάν του βιασμού της 19 χρονης από 2 αστυνομικούς στο ΑΤ Ομονοίας.

Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο Παπαϊωάννου που φέρνει μπάτσους στις σχολές μας οταν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, όταν μπατσοι βίασαν μια 19χρονη ΜΕΣΑ σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ερχόμαστε καθημερινά στις σχολές και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα φύγουμε, αν θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο είτε επειδη δεν χωράμε στις αίθουσες και πέφτουμε απο τα παραθυρα, είτε επειδή μας εχουν καταστείλει τα ΜΑΤ και ο πρύτανης δεν λογοδοτεί για τίποτα απο ολα αυτά.

ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΠΙ ΚΑΙ ΜΑΤ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

ΤΑ ΜΑΤ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Παρέμβαση στην εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων.

Συντρόφισσες από τις Ελεύθερες Γυναίκες της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο , από την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere και τη Libertatia παρεμβηκαμε στην προγραμματισμένη εκδήλωση του ΑΠΘ για την παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την ισότητα των φύλων, διακόπτοντας το χαιρετισμό του πρύτανη & του αντιπρύτανη.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστων και δολοφόνων και ξεπλένει την εγκληματική τους δράση είναι ένα ολόκληρο σύστημα που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός.

SS ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ,ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ,

ΠΕΜΠΤΗ 20/10 13:00 ΚΑΜΑΡΑ

Φοιτητική διαδήλωση ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ΟΠΠΙ, Πέμπτη 20/10 στις 13:00 στην Καμάρα

Μοιραστείτε το άρθρο