Φοιτητική διαδήλωση ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ΟΠΠΙ, Πέμπτη 20/10 στις 13:00 στην Καμάρα

Τους τελευταίους μήνες γίνεται ξεκάθαρη η στάση του κράτους απέναντι στα πανεπιστήμια, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Βιώνουμε την πραγματικότητα ενός αστυνομοκρατούμενου campus που μοναδικός του ρόλος είναι η καταστολή των φοιτητικών αγώνων και η εντατικοποίηση των σπουδών μας με την περιφρούρηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Η υποτιθέμενη εγκατάσταση των ΟΠΠΙ – υπό την προστασία των ΜΑΤ σε καθημερινή βάση – στον χώρο του ΑΠΘ ανοίγει επίσης έναν δρόμο για την εφαρμογή των σχεδίων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σχετικά με τις διαγραφές, τα πειθαρχικά, τα τουρνικέ, την περιορισμένη σίτιση και στέγαση. Το κράτος παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς στην πραγματικότητα η ΟΠΠΙ δεν εφαρμόζεται στην πράξη, δεν περιπολεί και δεν ελέγχει, απλώς υπάρχει πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε το ανεπιστημιακό άσυλο και να μην αφήσουμε τα πανεπιστήμια να γίνουν τα τσιφλίκια του κεφαλαίου μετατρέποντας την γνώση σε εμπόρευμα. Να καταστήσουμε σαφές πως υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει αντίσταση από πλευράς μας για ό,τι μας καταπιέζει και επιδιώκει την υπονόμευση των αγώνων και των διεκδικήσεων μας.

Θέλουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή και ανοιχτά πλαίσια με στόχο την επανενεργοποίηση των φοιτητικών συλλόγων με όρους κινήματος και αγώνα, μακριά από κομματικές λογικές διαμεσολάβησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Φ.Σ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


13:00 – Καμάρα

*Στηρίζουμε το μπλοκ του

Φ.Σ. Κινηματογράφου που έλαβε αγωνιστική απόφαση με ανοιχτό πλαίσιο στην γενική του συνέλευση

Το χθεσινό τραγικό συμβάν, κατά το οποίο φοιτητής εξαναγκάστηκε να καθήσει στο παράθυρο της αίθουσάς του λόγω έλλειψης θέσεων και έπεσε από τον 3ο όροφο καταλήγοντας στο νοσοκομείο, μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι κράτος και πρυτανικές αρχές δε δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που φωνάζουμε για αξιοπρεπείς συνθηκες σπουδών και φοιτητική μέριμνα, η απάντηση είναι μπατσοι, χημικά, συλλήψεις.

Την στιγμή, δηλαδή, που ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο, λόγω της υποστελέχωσης των πανεπιστημίων, το κράτος διατρανώνει την “ασφάλεια των φοιτητών” μεσα από την εγκατάσταση του στρατού της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πριν καλά καλά, επιστρέψει το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας επιχειρείται η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντείνοντας όλο και περισσότερο την καταστολή στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Μιλάμε λοιπόν για μία ακόμη έκφανση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και απαραίτητο συστατικό της στοιχείο ταυτόχρονα. Ήδη από τα προηγούμενο καιρό, μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η καταστολή της απεργίας των εργαζομένων της Μαλαματίνας που εδώ και ενάμιση μήνα με συλλογικούς, ταξικούς αγώνες διεκδικούν την επαναπρόσληψη 15 συναδέλφων τους, καθώς και την συλλογική σύμβαση εργασίας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκφάνσεις του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η μάχη ενάντιά του, τόσο στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας όσο και σε κάθε κοινωνικό πεδίο είναι μάχη όλων μας. Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας. Η είσοδος των ΟΠΠΙ να μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.

Το κράτος έκανε την κίνησή του, να βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολάβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και κινήσεις αλληλεγγύης με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σχήματα στις σχολές μας, βρισκόμαστε στο δρόμο και σε οδοφράγματα με πείσμα. Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την πειθάρχηση.

Είναι καιρός να διαλέξουμε στρατόπεδο

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημίες, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωες

Οργάνωση κι Αγώνας για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Αναρχική συνελευση φοιτητών/τριών QUIETA MOVERE


ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ // Αύριο Πέμπτη 20/10 στη 13:00 – Καμάρα
***Στηρίζουμε το μπλοκ του Φ.Σ.Κινηματογραφου που έλαβε αγωνιστική απόφαση μέσα από ανοιχτό πλαίσιο

ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
Στις 18/10 φοιτητής έπεσε από τον 3ο όροφο του κτηρίου την ΝΟΠΕ την ώρα του μαθήματος. Λόγω υποστελέχωσης/ μειωμένου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών, το μάθημα έπρεπε να γίνει σε δύο αίθουσες αντί για τρεις που χρειαζόταν για το πλήθος των φοιτητών. Έτσι ενώ η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη αναγκάστηκε να καθίσει, μαζί με άλλους φοιτητές, στο παράθυρο για να παρακολουθήσει το μάθημα. Ο φοιτητής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του. Αυτό σημαίνει υποστελέχωση των πανεπιστημίων, έλλειψη αιθουσών και καθηγητών. Όσο το κράτος φέρνει μέσα στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ σε μόνιμη βάση για την “προστασία” μας, οι τραγικές συνθήκες υποδομών και έλλειψης προσωπικού απειλούν στα σοβαρά τις ζωές μας και το υπουργείο κάνει τα στραβά μάτια.

Ο χώρος του ασύλου εξακολουθεί να αποτελεί κατεχόμενο έδαφος από τα ένστολα καθάρματα της αστυνομίας, διαμορφώνοντας ένα όλο και πιο ασφυκτικό κλίμα. Ταυτόχρονα η συνολική επίθεση που δεχόμαστε και η υποτίμηση των ζωών μας αποτυπώνονται και στον νέο νόμο διάλυσης των πτυχίων με την καταστροφή των πτυχίων μας, την πλήρη ιδιωτικοποίηση και την πλήρη παράδοση του πανεπιστημίου στα συμφέροντα των καταπιεστών μας.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ, ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής

Μοιραστείτε το άρθρο