Στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ πυροβολούν αδιακρίτως κατά φοιτητών με κρότου λάμψης! Φοιτητ(ρι)ες διαμαρτύρονται για τον φοιτητή που έπεσε στη ΝΟΠΕ και καθηγητές ζητάνε την απομάκρυνση της αστυνομίας. – ΦΩΤΟ Τετάρτη 19/10

Τη μαζική αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών αλλά και πολλών καθηγητών του ΑΠΘ συνάντησε (και) η σημερινή βία των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητ(ρι)ές κάνοντας  εκτεταμένη χρήση κρότου λάμψης. Οι φοιτητ(ρι)ες πραγματοποίησαν συγκέντρωση το μεσημέρι στην πρυτανεία του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μέσα στα πανεπιστημιακά κτίρια (αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων, ένεκα και αυτά της αντιεκπαιδευτικής νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης). Στις κατάμεστες πλέον αίθουσες οι φοιτητ(ρι)ες κάθονται όπου βρούν και χθες ένας φοιτητής έπεσε από το παράθυρο αίθουσας του τρίτου ορόφου της Νομικής και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Αστυνομικές δυνάμεις ήταν παραταγμένες στους πανεπιστημιακούς χώρους και στην ειρηνική κινητοποίηση των φοιτητ(ρι)ών, αυτές απάντησαν με βία. Τέτοιας έκτασης, που προκάλεσε την κάθοδο καθηγητών από τις σχολές οι οποίοι προέβησαν σε διαμαρτυρία έναντι της παρουσίας και δράσης των ενστόλων της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος έξω από το κτίριο διοίκησης κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ πυροβολούν αδιακρίτως κατά φοιτητών με κρότου λάμψης. Μάλιστα, στη συνέχεια μετέβησαν στην εισαγγελία πρωτοδικών για να καταγγείλουν την αστυνομική βία και να ζητήσουν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων, για την αποκατάσταση της ειρήνης στο πανεπιστήμιο και του δικαιώματος των φοιτητών να διαμαρτύρονται και να εκφράζονται μέσα σε ένα ακαδημαϊκό χώρο.

Φοιτητ(ρι)ες και καθηγητές καταγγέλλουν τον πρύτανη των ΜΑΤ!

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ Ανθή Κ.

Κινητοποίηση φοιτητ(ρι)ών στην Πρυτανεία μετά την πτώση φοιτητή από ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στον 3ο όροφο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μοιραστείτε το άρθρο