Κινητοποίηση φοιτητ(ρι)ών στην Πρυτανεία μετά την πτώση φοιτητή από ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στον 3ο όροφο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φοιτητές/τριες συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την πτώση φοιτητή από αίθουσα στον 3ο όροφο της ΝΟΠΕ. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Με ευθύνη της Κοσμητείας και της Πρυτανείας, τμήματα έχουν συμπτυχθεί δημιουργώντας μία επικίνδυνη κατάσταση με ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και τους/τις φοιτητές/τριες να στέκονται όπου βρουν τον παραμικρό διαθέσιμο χώρο. Ο φοιτητής αναγκάστηκε να καθίσει στο παράθυρο της αίθουσας από το οποίο και έπεσε. Στην πρυτανεία πραγματοποιήθηκε δυναμική και μαζική συγκέντρωση με τους φοιτητές/τριες να φωνάζουν συνθήματα και να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε κύκλο παρεμβάσεων σε σχολές και τμήματα.

Οι ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες αποτελούν σύνηθες πρόβλημα στο Α.Π.Θ. με τους φοιτητές/τριες να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στο συγκεκριμένο μάθημα της νομικής, Ενοχικό Δίκαιο, γενικό μέρος, η σύμπτυξη σε δύο τμήματα έχει οδηγήσει στον υπερπληθυσμό των αιθουσών και στις ακατάλληλες για μάθημα συνθήκες. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων για τις εγκαταστάσεις και η ταυτόχρονη σπατάλη πόρων για την ΟΠΠΙ και την αστυνομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητ(ρι)ών.
Οι φοιτητές/τριες απαιτούν να λογοδοτήσουν για αυτή την εγκληματική κατάσταση οι αρμόδιοι, κοσμήτορας και πρύτανης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Άκης Γ.)


Μοιραστείτε το άρθρο