Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα για την παρέμβαση στο σταθμό Αθήνα 9,84, Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στο κτήριο 8 της Ευελπίδων για το εφετείο της δίκης για παρέμβαση αλληλεγγύης στον σταθμό Αθήνα 9,84.

Το φθινόπωρο του 2019, η κρατική βία έχει αρχίσει να στρέφεται πιο φανερά εναντίον μας. Ο εκτοπισμός των ανεπιθύμητων από το κέντρο της πόλης συνεχίζεται με καθημερινές μαζικές επιθέσεις και εντελώς φανερές πια εκκενώσεις καταλήψεων, με τρομοκρατική ρητορική ενάντια σε μεταναστά ή/και αντιστεκόμενα. Αστυνομοκρατία και καταστολή στη γειτονιά των Εξαρχείων, επίσημες επιχειρήσεις σκούπα, μαζικές απαγωγές-φυλακίσεις μεταναστών, συσπείρωση των καταπιεστών γύρω από τον νόμο και την τάξη για να συνθλίψουν ό,τι αντιστέκεται και ό,τι δεν ταιριάζει. Αυτά μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης κι ασυνεννοησίας, όπου η μία καταπιεσμένη κατηγορεί τον άλλο για την κατάστασή της ενώ κράτος και κεφάλαιο κυριαρχούν και υποβαθμίζουν σχεδόν ανενόχλητα τις ζωές όλων.

Έτσι την 1η Οκτωβρίου του 2019 συμμετείχαμε σε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση για την καταστολή, την τρομοκρατία, τη ρατσιστική και ταξική βία του κράτους. Την παρέμβαση είχε οργανώσει η ανοιχτή συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστ(ρι)ών, μεταναστ(ρι)ών, αλληλέγγυων.

Στη μισάωρη περίπου παρέμβαση απευθυνθήκαμε στον κόσμο των γειτονιών μας, περιγράφοντας την κατάσταση που βλέπαμε και αντιπροτείνοντας στην υποταγή και την αποδοχή συνάντηση και κοινό αγώνα. Παίξαμε ένα ηχογραφημένο μήνυμα για τις συνθήκες της ζωής των μεταναστών και είπαμε δυο λόγια στα κάτοικα της Αθήνας που άκουγαν το πρόγραμμα του σταθμού.

Το κλίμα στον ραδιοσταθμό ήταν ήρεμο, με την υποστήριξη αρκετών εργαζόμενων (και την αδιαφορία άλλων). Όμως ο δήμαρχος Μπακογιάννης με την παράταξή του αποφάσισαν να κυνηγήσουν τον αντίλογό μας. Η δημοτική σύμβουλος Νίκη Αραμπατζή (τότε υπεύθυνη του σταθμού) μας μήνυσε για διατάραξη της ειρήνης και έτσι, μόλις βγήκαμε απ’ τον σταθμό, μας επιτέθηκαν ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ. Έπιασαν 8 από εμάς, κρατώντας μας σε άσχημες συνθήκες, με απειλές, χωρίζοντας από μας και κακοποιώντας χειρότερα μία ανήλικη συντρόφισσα.

Η δίκη μας (των 6 ενηλίκων χωριστά) έγινε στις 17 Οκτώβρη 2019 σε πολύ εχθρική ατμόσφαιρα, όπου απ’ την αρχή η δικαστής ταυτιζόταν με την πλευρά του εισαγγελέα και της κατηγόρου, η κατήγορος δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε και οι μάρτυρες-εργαζόμενοι του σταθμού με τον φόβο της απόλυσης έλεγαν ό,τι τους είχαν πει, που βέβαια δεν αντιστοιχούσε στο τι είχε γίνει. Μας ασκήθηκε έντονη πίεση για να ξεχάσουμε και να αποπολιτικοποιήσουμε το περιεχόμενο της δίκης και να μην αναφέρουμε το όνομα του Μπακογιάννη στη δίκη που εκείνος κινητοποίησε. Η κατάληξη (αφού ακούσαμε ότι η είσοδος σε δημοτικό ραδιοσταθμό αποτελεί παραβίαση και ψυχολογική βία, ότι στοχοποιούμε εμμονικά έναν αθώο δήμαρχο, ότι δεν έπρεπε να μπούμε στον σταθμό χωρίς συναίνεση -λογικά του Μπακογιάννη- και ότι είμαστε επικίνδυνα επειδή χαμογελάμε) ήταν η καταδίκη όλων μας.

Ενώ στη δίκη της άλλης συντρόφισσας, στις 6/11 του 2020, η Νίκη Αραμπατζή απέσυρε τη μήνυση μην μπορώντας να την υποστηρίξει.

Η έφεσή μας εκδικάζεται αυτή τη βδομάδα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στο κτήριο 8 της Ευελπίδων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συλληφθέντα της 1/10/19


Περισσότερα για την παρέμβαση

https://athens.indymedia.org/post/1600252/

https://athens.indymedia.org/post/1600487/

https://athens.indymedia.org/post/1600459/

https://athens.indymedia.org/post/1608907/

Μοιραστείτε το άρθρο