Μετά το βιασμό της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, αντιπατριαρχική – αντικατασταλτική πορεία γειτονιάς, Τρίτη 18/10 18:00, πάρκο ΕΡΤ3

Αντιπατριαρχική-αντικατασταλτική πορεία γειτονιάς

Το κράτος και η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει…

Στις 11 Οκτωβρίου βιάζεται 19 χρονη στο α.τ. Ομόνοιας. Άλλος ένας βιασμός, άλλη μία φορά όπου το σώμα μιας θηλυκότητας αποτελεί ευκαιρία για επιβολή εξουσίας από τα πατριαρχικά σκουπίδια του κράτους. Το γεγονός αυτό δε μας κάνει εντύπωση. Μας εξοργίζει. Σε έναν κόσμο όπου το καταπιεσμένο, παραβιασμένο σώμα κάθε θηλυκότητας ξεχειλίζει από οργή, η οργή αυτή θα σας πνίξει. Στο α.τ. Ομόνοιας έχουν προηγηθεί πολλές περιπτώσεις βιασμών, βασανισμών και δολοφονιών, όπως η δολοφονία του Νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ το 2019.

Η καθημερινότητα των καταπιεσμένων ανθρώπων είναι γεμάτη από περιστατικά πατριαρχίας και κρατικής τρομοκρατίας. Πριν λίγες ημέρες βγήκε στην επιφάνεια ότι ο καταστηματάρχης Ηλίας Μίχος εξέδιδε και βίαζε 12χρονη στον Κολωνό, αποκαλύπτοντας άλλο ένα κύκλωμα trafficking. Ταυτόχρονα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κρατική δολοφονία του 19χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Παράλληλα, η καταστολή της αστυνομίας εξαπλώνεται και στα πανεπιστήμια, όπου οι μπάτσοι ασκούν βία, διώξεις στις τις φοιτητριες/ές που αντιστέκονται, αποδεικνύοντας πως αποτελούν απειλή για όλες και όλους μας. Το χέρι της πατριαρχίας οπλίζει το ίδιο το κράτος, το οποίο ξεπλένει βιαστές, παιδοβιαστές, βασανιστές και δολοφόνους.

Τα περιστατικά αυτά, και αναρίθμητα άλλα, μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι τα καταπιεσμένα υποκείμενα, οι κατατρεγμένες κοινωνικές ομάδες, θηλυκότητες, μετανάστριες/ες, υπόκεινται στη βάναυση εξουσία του κράτους και της πατριαρχίας.

Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στο φόβο και στην υποτίμηση της αξίας της ζωής μας. Είμαστε μαζί με κάθε επιζήσασα αδερφή μας, με κάθε καταπιεσμένο άνθρωπο που δέχεται την επιβολή στο σώμα του, τη βία και τη βαρβαρότητα. Η απάντησή μας οφείλει να δοθεί στους δρόμους.

-Αντιπατριαρχική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση, Τρίτη 18/10, Πάρκο ΕΡΤ (Φάληρο) στις 18:00

**ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση στη ΣΘΕ (αίθουσα Α12), στις 20:30

– Πορεία Σάββατο 22/10, Καμάρα στις 20:00

***στηρίζουμε το κάλεσμα του Stop War on Migrants το Σάββατο 22/10, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 17:00

Ανοιχτή αντιπατριαρχική &αντικατασταλτική συνέλευση


Ενημέρωση από πορεία για τον βιασμό της 19χρονης από μπάτσους

Τρίτη 18/10, Πάρκο ΕΡΤ (Φάληρο) στις 18:00 Σάββατο 22/10, Καμάρα στις 20:00

Το Σάββατο 15/10, έγινε πορεία-παρέμβαση στην πλατεία Αριστοτέλους στην οποία συμμετείχαν η κοινότητα της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης “Ανάρες”. Η πορεία είχε περίπου 300 άτομα και κινήθηκε δυναμικά προς το ΑΤ Λευκού Πύργου. Ακολούθησε μαζική συνέλευση στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου η οποία οδήγησε στην συνέλευση της Κυριακής και εν τέλει στα δύο καλέσματα

Τρίτη 18/10, Πάρκο ΕΡΤ (Φάληρο) στις 18:00 και το

Σάββατο 22/10, Καμάρα στις 20:00.

Στηρίζουμε τα καλέσματα. Ολοι και όλες στους δρόμους.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης “Ανάρες”

Μοιραστείτε το άρθρο