«Παγκόσμια καταστροφή» μία σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας, λέει ο Πούτιν

233Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ρώσος πρόεδρος δεν βλέπει καμία ανάγκη για συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο. Ενώ για την Γερμανία λέει ότι κάνει λάθος με την αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ. Από την επιστράτευση στην Ρωσία έχουν στρατολογηθεί 222.000. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν 600 οικισμούς στην Χερσώνα.

«Καμία ανάγκη» για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν βλέπει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενώ επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει συνομιλίες, αν και τόνισε ότι αυτές θα απαιτούσαν διεθνή μεσολάβηση αν η Ουκρανία είναι πρόθυμη να λάβει μέρος σε αυτές.

Σχετικά με την πιθανότητα μιάς άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, είπε ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν ένα πολύ επικίνδυνο βήμα που θα οδηγούσε στην παγκόσμια καταστροφή». «Ελπίζω ότι αυτοί που μιλάνε έτσι θα έχουν αρκετό μυαλό να μην προχωρήσουν σε τέτοια βήματα».

Σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, ο Πούτιν και σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρναία,  απάντησε «όχι» και αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό. Επίσης ότι στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία. Ενώ γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει ανάγκη «άμεσα» για νέα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία.

Επίσης, ο Πούτιν δήλωσε σε ότι η επιστράτευση ρώσων εφέδρων θα ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων και πως δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση. Όπως είπε: έχουν στρατολογηθεί 222.000 άνδρες από τους 300.000 που είχαν προγραμματιστεί, εκ των οποίων οι 16.000 βρίσκονται ήδη σε «μονάδες που εμπλέκονται σε μάχες».

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε παράλληλα ότι η Γερμανία κάνει «λάθος» δίνοντας προτεραιότητα στην αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος. Η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τη μία άθικτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μέσω της οποίας είπε ότι θα είναι δυνατό για τη Ρωσία να διοχετεύσει φυσικό αέριο στη Γερμανία. Τόνισε δε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση δεν αποτελεί υπόθεση της Ρωσίας.

Στα πολεμικά μέτωπα… Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας γνωστοποιούν ότι ανακατέλαβαν πάνω από 600 οικισμούς που κατείχαν ρωσικά στρατεύματα τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένων 75 στη στρατηγικής σημασίας περιφέρεια Χερσώνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Περιοχών.

Δύση και Ρωσία εντείνουν τον ανταγωνισμός τους, με εκατέρωθεν απειλές στρατιωτικής αντιπαράθεσης

Μοιραστείτε το άρθρο