Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνας, Δευτέρα 10/10 στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στηρίζουμε τον αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας, συνδιοργανώνουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι που οργανώνεται για το Σάββατο 8 Οκτώβρη 18:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς.

Χέρι-Χέρι και πιασμένοι αλυσίδες να στηρίξουμε υλικά τον αγώνα των απεργών της Μαλαματίνας, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην Πανελλαδική Ταξική Αλληλεγγύη που ξεσπάει και στέκεται στο πλευρό τους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνας την Δευτέρα 10/10 στις 19 00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με ψηλά τις κόκκινες σημαίες να αναδείξουμε ακόμη πιο πλατιά τον δίκαιο ταξικό αγώνα τους, να απαιτήσουμε να ανακληθούν οι απολύσεις και να είναι νικηφόρα η έκβαση της πάλης τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ- ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ- ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

Πολιτικός Χώρος ”Ηλέκτρα Αποστόλου”


Όλοι-Όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματινας

Ενημέρωση από το ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της απεργίας στη «Μαλαματίνα» | Όλοι-Όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 10/10, στις 19:00, στην πλ. Κλαυθμώνος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το χθεσινό ρεμπέτικο- λαϊκό γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για την απεργία στη Μαλαματίνα, στην πλατεία Πρωτομαγιάς, που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, συγκεντρώθηκε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού εκατοντάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο μεγάλο αυτό απεργιακό αγώνα. Στο χώρο κυκλοφορούσε κουτί οικονομικής ενίσχυσης, ενώ υπήρχαν και μπλούζες που έχουν τυπώσει οι απεργοί και τις οποίες έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη.

Η «Πρωτοβουλία Σωματείων και Συλλογικοτήτων» στην τοποθέτηση της τόνισε την ανάγκη να εκφραστεί όσο πιο πλατιά γίνεται η αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό, ευχαρίστησε όσους ενίσχυσαν οικονομικά την απεργία και τους κάλεσε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 10/10 στις 19.00, στην πλ. Κλαυθμώνος.

Υπήρξε επίσης, τηλεφωνική τοποθέτηση με τον γραμματέα του Σωματείου εργαζομένων στη Μαλαματίνα, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες οι απεργοί και για τα δίκαια αιτήματα τους και την σημασία της αλληλεγγύης ενώ ακούγονταν παράλληλα συνθήματα για τον αγώνα στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». Με την παρουσία και την τοποθέτηση τους στήριξαν τη χθεσινή εκδήλωση η Ταξική Πορεία, η Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/ Αγωνιστών, ο πολιτικός χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», η Εργατική Ομάδα Τ-34, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ, που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία κ.α.

Είναι τεράστια η σημασία της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης πολιτικής, αλλά και οικονομικής στήριξης στον αγώνα, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, μέσα από μία σειρά προκλητικές κινήσεις προσπαθεί να σπάσει την απεργία.

Οι απολύσεις απεργών, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη ο οποίος είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) αποτελούν στοχευμένες ενέργειες. Παράλληλα οι κινήσεις των ιδιοκτητών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» να στηθεί εργοδοτικό σωματείο και να διαλύσουν το σωματείο των εργαζομένων μέσα από το οποίο οργανώνουν τον αγώνα τους, ασκούν πιέσεις στους απεργούς και γι’ αυτό πρέπει μαζικά και δυναμικά να είμαστε στο πλευρό τους!

Είναι καθήκον κάθε αγωνιστή – αγωνίστριας και κάθε εργαζόμενου ή άνεργου να στηρίξει αυτόν τον απεργιακό αγώνα. Η νίκη της απεργίας στη Μαλαματίνα είναι υπόθεση ολόκληρου του εργατικού- λαϊκού κινήματος!

Όλοι/ όλες στην αγωνιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 10/10 στις 19:00 στην πλ. Κλαυθμώνος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ


Μοιραστείτε το άρθρο