Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο χθεσινό συλληφθέντα του λόφου Στρέφη, Τετάρτη 5/10 στις 12:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α την Τετάρτη 5/10 στα δικαστήρια, Ευελπίδων, 12μ, κτίριο 16

Το βράδυ της Τρίτης 4/10/22, δεύτερης μέρας της αστυνομικής κατοχής στον Λόφο Στρέφη, μια παρέα αποφασίζει να πάει στον Εξωστρεφή μη γνωρίζοντας ότι το μαγαζί είναι κλειστό, καθώς τα φώτα του ήταν αναμμένα. Παρεμποδίζεται αρχικά από τους ΥΜΕΤ, που τελικά υποχωρούν στις διαμαρτυρίες αλλά εκτοξεύοντας απειλές. Ενώ η παρέα έχει καθίσει στο μαγαζί, τα υπόλοιπα μέλη της παρεμποδίζονται να ανέβουν στον Λόφο και η παρέα αποφασίζει να φύγει. Ενώ έχει ήδη φτάσει στα σκαλάκια της οδού Ανεξαρτησίας, αντιλαμβάνεται ότι τα υπόλοιπα μέλη της τραμπουκίζονται από τους ΥΜΕΤ στη μπάρα της Πουλχερίας. Επιστρέφουν, ζητούν το λόγο και ρωτούν γιατί δεν μπορούν να περάσουν εφόσον ήδη άτομα βρίσκονται στο μπάσκετ και παίζουν.

Η αντιπαράθεση κρατάει λίγα λεπτά και τα άτομα που παίζουν μπάσκετ, πλησιάζουν και ζητούν το λόγο για την παρεμπόδιση. Άτομο της παρέας δηλώνει ότι θα μπει στο γήπεδο να παίξει μπάσκετ, όπως κάνει κάθε μέρα. Παρεμποδίζεται, προπηλακίζεται και χτυπιέται, ενώ πατέρας που είναι παρών με τα δύο ανήλικα παιδιά του, προσπαθεί να προφυλάξει με το σώμα του την κοπέλα από τον ξυλοδαρμό.

7 ΥΜΕΤ άμεσα απαντούν με χημικά και ξύλο, απομονώνοντας τον πατέρα, τον οποίο χτυπούν δολοφονικά κυρίως στο κεφάλι για πάνω από δύο λεπτά. Την ίδια στιγμή τα παιδιά του κλαίνε και ο κόσμος φωνάζει να σταματήσουν τουλάχιστον να τον χτυπούν μπροστά στα παιδιά του. Οι εκκλήσεις αγνοούνται από τους ΥΜΕΤ, που εξακολουθούν να ξυλοκοπούν ανελέητα τον πατέρα, υπό την ανοχή και την προτροπή του επικεφαλής τους (με πολιτικά και κόκκινο μπουφάν).

Η συνέχεια, γνωστή. Σύλληψη του πατέρα, που είναι εμφανώς χτυπημένος, με αίμα στο μέτωπο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον Λόφο σε άτομα που φτάνουν για να πάρουν τα παιδιά, κάτοικοι στα μπαλκόνια βρίζουν τους ΥΜΕΤ καλώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον πατέρα, επιπλέον συμμορίες ΔΡΑΣΗ φτάνουν για εκφοβισμό των παρόντων μαρτύρων. Ο επικεφαλής επιμένει στη σύλληψη, ενώ σε ένα διάλειμμα της έντασης συμβουλεύει τους υπεύθυνους για την επίθεση ΥΜΕΤ να δηλώσουν πως δεν είχαν δει ότι τα παιδιά του συλληφθέντος ήταν παρόντα.

Ο συλληφθείς πατέρας απαγάγεται από ΔΡΑΣΗ και περιπολικό και στις έντονες διαμαρτυρίες για την τύχη του, δηλώνεται ότι θα οδηγηθεί στο ΑΤ Εξαρχείων. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατευθύνονται προς τα εκεί, αλλά περνάει η ώρα και δεν εμφανίζεται, Μετά από πίεση δικηγόρου που έχει ειδοποιηθεί και τη δήλωσή της στο ΑΤ ότι το γεγονός έχει δημοσιοποιηθεί ευρέως μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν ότι έχει οδηγηθεί τελικά στη ΓΑΔΑ.

Καλείται κόσμος στη ΓΑΔΑ, όπου μαθαίνουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη με τις κατηγορίες “αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης”. Οι μπάτσοι καταθέτουν ότι τους επιτέθηκε, πήρε μια ασπίδα, έβγαλε ένα κράνος και τους έδειρε όλους!

Ο συλληφθείς είναι πολύ χτυπημένος, η δικηγόρος τον είδε με οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα. Όπως της κατήγγειλε, δέχτηκε τουλάχιστον είκοσι χτυπήματα από γκλοπ, μ’ έμφαση στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, τα οποία θα μπορούσαν ν αποβούν μοιραία. Έχει ζητήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δικάζεται σήμερα Τετάρτη στο αυτόφωρο, Ευελπίδων, στις 12, στο κτίριο 16.

Θα είμαστε όλα εκεί.

Η τρομοκρατία Μπακογιάννη – Prodea δεν θα περάσει! Και οι αναπλάσεις σας με αίμα είναι βαμμένες.

Ο Λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει!

Ανοιχτή Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη


(Έκτακτη) Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

από Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Την Τετάρτη 5/10 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση στις 6 μμ. στο ταρατσάκι του λόφου Στρέφη με θέμα την διοργάνωση κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Λόφου.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΕ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΥΜΕΤ έπεσε γονιός του σχολείου μας ενώ βρισκόταν στο γήπεδο μπάσκετ του λόφου Στρέφη μαζί με τα παιδιά του. Ο Δ. ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα παιδιά του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διεύλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα. Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και φυσουνιά χημικών στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. (https://www.youtube.com/watch?v=ZCTW2b6b2kE)
Με αφορμή την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την ανάπλαση του λόφου Στρέφη από την ιδιωτική εταιρία Prodea η γειτονιά μας βρίσκεται υπό κατοχή. Τη Δευτέρα, 4/10, στον λόφο Στρέφη στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο, ενώ τα συνεργεία συνοδεύονταν από πάνοπλες δυνάμεις αστυνομικών, οι οποίες και εγκαταστάθηκαν κατά μήκους του λόφου και των γύρω δρόμων. Η διεύλεση στον λόφο παρεμποδίζεται διαρκώς μέσα στην ημέρα. Ήδη το πρωί της Τρίτης πήγαμε τα παιδιά μας σχολείο περνώντας μέσα από τις διμοιρίες. Στην επιστροφή δε κάποιοι γονείς παρεμποδίστηκαν να κάνουν το συνηθισμένο δρομολόγιο επιστροφής προς το σπίτι τους, ενω σε άλλους/ες ζητήθηκε και άδεια από τον δήμο για να τους επιτραπεί να κάτσουν στο θεατράκι του λόφου!
 Κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται διαρκώς παρκαρισμένες στην είσοδο του γηπέδου. Το απόγευμα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τρομακτική με τις διμοιρίες να αυξάνονται και τις συμπεριφορές των ανδρών της αστυνομίας να ξεφεύγουν μέχρι τώρα σε λεκτικό επίπεδο και το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου  πλέον και σε επίπεδο πρακτικής.
Εδώ και καιρό καταγγέλουμε αυτό που συμβαίνει. Εδώ και καιρό φωνάζουμε ότι δεν μπορούμε να ζούμε έτσι. Εδώ και καιρό ανησυχούμε για εμάς και τα παιδιά μας που είναι διαρκώς εκτεθειμένα σε εικόνες και πρακτικές βίας. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Αλλά τι να απαντήσεις σε ένα παιδί όταν σε ρωτάει γιατί δεν μπορεί να παίξει ελεύθερο στο πάρκο που μέχρι τώρα έπαιζε κάθε μέρα; Τι να απαντήσεις σε ένα παιδί που ρωτάει “γιατί οι κύριοι κρατάνε όπλα”; Τι να απαντήσεις σε ένα παιδί που χθες το βράδυ έβλεπε από το μπαλκόνι του να χτυπάνε κόσμο κάτω από το σπίτι του αυτοί που θεωρητικά το προστατεύουν; 
Δεν πρόκειται για μια αφήγηση στο αστυνομικό δελτίο ειδήσεων. Είναι η καθημερινότητα όσων ζούμε σε αυτήν τη γειτονιά και πια έχει ξεπεράσει τα όρια της επικινδυνότητας.  Στη θέση του Δ. θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε από εμάς που καθημερινά ανεβαίνουμε στον λόφο για να παίξουν τα παιδιά μας ελεύθερα, να βρεθούμε με τους φίλους και τις φίλες μας. Θα μπορούσε να είναι ένας έφηβος-μια έφηβη που επιστρέφει από προπόνηση μπάσκετ. Θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που περπατά αμέριμνος, ένα  άνθρωπος που βγάζει βόλτα τον σκύλο του, ένας άνθρωπος που θέλει  να βρίσκεται σε έναν δημόσιο χώρο και δεν του επιτρέπεται.
Για την αστυνομία που φυλάει λαμαρίνες και δέρνει κόσμο λεφτά υπάρχουν. Για τα σχολεία μας που τα μπαλκόνια πέφτουν στο κεφάλι των παιδιών και έχουν να συντηρηθούν από τότε που χτίστηκαν δεν υπάρχουν. Και τελικά, κύριε δήμαρχε ας μιλήσουμε καθαρά για τις παρανομίες και τα εγκλήματα που πράγματι συμβαίνουν. Είναι παράνομο και εγκληματικό να έχεις παιδιά να κάνουν μάθημα σε τάξεις με μούχλα. Είναι παράνομο και εγκληματικό με την πρώτη βροχή να πλυμμηρίζει ολόκληρο σχολείο και να αοπεγκλωβίζονται νήπια. Είναι παράνομο και εγκληματικό να πέφτουν μεταλλικές εσωτερικές πόρτες και ξύλινα ντουλάπια εν ώρα μαθήματος. Είναι παράνομο και εγκληματικό να σε παρακαλάνε  για μια ράμπα και τελικά, να τη φτιάχνεις χωρίς καν να έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν.
Όσο για τον Στρέφη… Εκατομμύρια θα δοθούν για μια ανάπλαση από ιδιωτική εταιρία που αλλάζει χαρακτήρα και ουσιαστική χρήση στον μοναδικό ελεύθερο χώρο μας, στη μοναδική ανάσα πρασίνου στην περιοχή μας, στον λόφο μας όταν το μόνο που χρειάζεται είναι αντιπλυμμηρικά έργα που του αντιστοιχούν, πυρασφάλεια, φροντίδα και συντήρηση του πρασίνου και των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις υπηρεσίες του δήμου στον οποίο πληρώνουμε υπέρογκα τέλη χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Επιτέλους! Αφήστε μας να ζήσουμε εδώ που διαλέξαμε να ζούμε!
 Όχι άλλες μπίζνες στο όνομά μας και με τα λεφτά μας.
Σήμερα Τετάρτη, 6/10, στις 12 το μεσημέρι ο Δ., ο μπαμπάς, ο φίλος, ο γείτονας περνάει αυτόφωρο στο κτίριο 16 και θα είμαστε εκεί. Γιατί χτυπήσατε πάλι εμάς.
Και στον λόφο μας εκεί θα είμαστε. Κάθε μέρα. Με τα παιδιά μας, την παρέα μας, μόνοι και μόνες, όπως εμείς θέλουμε και επιλέγουμε και όχι όπως εσεις προσπαθείτε να μας επιβάλετε μόνο με καταστολή και ξύλο. Και ξέρετε εκεί στον λόφο είναι ψηλά και έχει καλή ακουστική. Θα μας ακούτε να μιλάμε, να γελάμε, να τραγουδάμε για όσο καιρό θα ζούμε σε αυτόν… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Νέος Σύλλογος Γονέων 360υ Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
Μοιραστείτε το άρθρο