Ηχηρή απάντηση των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στα ψεύδη και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Εκδίκαση του αιτήματος προσωρινής διαταγής των απολύσεων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς σήμερα 5/10 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση του αιτήματος προσωρινής διαταγής για ακύρωση των απολύσεων των προέδρων του κλαδικού και του επιχειρησιακού σωματείου, Γιάννη Φραγγίδη και Άρη Μερκενίδη. Για μία ακόμα φορά η εργοδοσία προέβη σε ασύστολα ψεύδη αμφισβητώντας ακόμα και το συνδικαλιστικό ρόλο των σωματείων και προχωρά σε πρακτικές οι οποίες κρίνονται παράνομες, με απολύσεις εν μέσω απεργίας και ταυτόχρονες προσλήψεις απεργοσπαστών. Η απόφαση της εκδίκασης της υπόθεσης θα ανακοινωθεί εντός 48 ωρών.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο Γιάννης Φραγγίδης και ο δικηγόρος προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ο Γιάννης Φραγγίδης μίλησε για την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποδεκατίσει το σωματείο με στόχο την εξαφάνισή του και την προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργηθεί ένα νέο εργοδοτικό σωματείο με προεξέχοντα τον γενικό διευθυντή. Παράλληλα μίλησε για τη συνολική εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η εταιρεία, χρησιμοποιώντας ψεύδη προς όλες τις κατευθύνσεις και έκανε αναφορά στην περίπτωση του ψητοπωλείου ΔΙΛΑΒΟ, όπου ιδιοκτήτης και προσωπικό όταν ενημερώθηκαν για τα ψεύδη της εργοδοσίας της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ακύρωσαν τη συμφωνία και σταμάτησαν να πουλάνε το προϊόν.

Ο δικηγόρος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αμφισβητήσει το συνδικαλιστικό ρόλο των σωματείων, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι τόσο καιρό ζητά από τους απεργούς να σπάσουν την απεργεία του σωματείου και επί 30 χρόνια υπογράφει συλλογική σύμβαση εργασίας με αυτό.  Όσον αφορά το κομμάτι της περικοπής των αποδοχών, η εργοδοσία αναφέρθηκε στην πράξη υπουργικού συμβουλίου 6 του Φεβρουαρίου του 2012 για την μονομερή κρατική επιβολή διακοπής όλων των επιδομάτων, (μία απόφαση για την οποία η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί τη μη χρήση της) ώστε να μειώσουν τις αποδοχές, να βγει μικρότερος μισθός και κατ΄επέκταση μικρότερη αποζημίωση απολύσεων. Η εργοδοτική πλευρά ανίκανη να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, με τις παράνομες βάσει νόμου απολύσεις, δήλωσε ότι προσπαθεί να υπάρξει κερδοφορία ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας με ατομικές συμβάσεις, κακοπληρωμένες και στερούμενες των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά στα βίντεο που ακολουθούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ.)


Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μοιραστείτε το άρθρο