Εκδήλωση – Συζήτηση για την ανάγκη εργατικής οργάνωσης και τις αντεργατικές πολιτικές κράτους και κεφαλαίου στον πολιτικό χώρο της Γκαρμπολά 12 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Εκδήλωση και συζήτηση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο έξω από τον πολιτικό χώρο της Γκαρμπολά 12 με αφορμή τους εργατικούς αγώνες που δίνονται σε ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, πετρέλαια Καβάλας και efood και την ανάγκη οργάνωσης και σύγκλισης των εργατικών αγώνων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζουν κράτος και κεφάλαιο. Ο νόμος Χατζηδάκη και η στήριξη της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες-εργοδότες ώστε να προχωρούν σε καταχραστικές και παράνομες πρακτικές με απολύσεις και απειλές, έχουν δημιουργήσει ένα ανυπόφορο και δυσοίωνο τοπίο με την ανάγκη για κλιμάκωση των εργατικών αγώνων να είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Οι εργατικοί αγώνες που δίνονται σε μαζικούς χώρους εργασίας – από το λιμάνι του Πειραιά και την Cosco μέχρι τον Πρίνο και την Energean, κι από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και την Μαλαματίνα μέχρι την Λάρυμνα και την Λάρκο – δημιουργούν τις προϋποθέσεις και δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση. Με το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Χασούρηδες για την στήριξη των οικογενειών απολυμένων και απεργών σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Επόμενες άμεσες δράσεις: 

Δευτέρα 3/10, 24ωρη απεργία στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών πανελλαδικά και συγκέντρωση την πύλη του εργοστασίου της Μαλαματίνα.

Παρασκευή 7/10 συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της ομοσπονδίας τροφίμων – ποτών και πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ. και Ανθή Κ. )



Συνάντηση σωματείων – φορέων και πολιτικών οργανώσεων της πόλης της Θεσσαλονίκης για τις κινήσεις του αγώνα των απεργών της Μαλαματίνα που θα ακολουθήσουν, Ε.Κ.Θ. 29/9.


Εκδήλωση – Συζήτηση: Μόνη μας ελπίδα ο δρόμος, ο αγώνας, η οργάνωση!, Παρασκευή 30/9 στις 17:00 στον πολιτικό χώρο της Γκαρμπολά 12

Μοιραστείτε το άρθρο