Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Δίκη Περάματος στα Δικαστήρια Πειραιά, Δευτέρα 19/9 στις 8:30

Οι φασίστες είναι στη φυλακή. Εμπρός να ξεμπερδεύουμε και με τους τελευταίους στο Πέραμα. Δικαστήρια Πειραιά 19/9, 8.30πμ

Δευτέρα 19/9, 8.30πμ, στα Δικαστήρια Πειραιά – Συγκέντρωση για την καταδίκη των χρυσαυγιτών για την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα 26/5/2018

Συνέχεια του αντιφασιστικού αγώνα απέναντι στην Χ.Α. αποτελούν και οι δύο δίκες του Περάματος για την φασιστική δολοφονική ενέδρα που έστησε στην ΟΡΜΑ τον Μάη του 2018 το χρυσαυγίτικο-εργοδοτικό “σωματείο Άγιος Νικόλαος” της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (ΝΕΖ). Η χρυσαυγίτικη γιάφκα-ορμητήριο αποτέλεσε κέντρο εργοδοτικής τρομοκράτησης των εργαζομένων στην ΝΕΖ και στην ευρύτερη περιοχή όπως και στην Cosco.

Η αθώωση των αντιφασιστών και η οριστική καταδίκη των φασιστών μαζί με το κλείσιμο της γιάφκας τους αποτελεί μάχη για να μην χαριστεί καμία ευκαιρία στην ακροδεξιά κυβέρνηση για ξέπλυμα στις φασιστικές πρακτικές μέσω των δικαστηρίων και να δοθεί άλλο ένα χτύπημα στο ναζιστικό μόρφωμα και τους πρόθυμους συνεργούς της.

Οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες δεν έχουν περιθώρια αθώωσης, οι πρακτικές τους είναι χρόνια γνωστές και θα τιμωρηθούν όπως και έχει συμβεί για τις προηγούμενες υποθέσεις τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι δύο επικεφαλής της φασιστικής ενέδρας, Νίκος Μεγαλοοικονόμου και Νίκος Αποστόλου που αποτελούν τα τσιράκια του καταδικασμένου Λαγού που φυγάδεψε και κάλυψε τα στοιχεία τους στο Α.Τ. Περάματος την ημέρα της επίθεσης. Ο ρόλος του Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός ως απεργοσπάστης-τραμπούκος στο λιμάνι της COSCO με ιστορικό επιθέσεων σε απεργίες από καταγγελία του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ. Ο Αποστόλου είναι στη φυλακή καταδικασμένος σε 7 χρόνια ως μέλος της Χ.Α. στη μεγάλη δίκη, επίσης στις 22/3/2022 καταδικάστηκε πρωτόδικα για την φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών σε εκδήλωση της ΟΡΜΑ και σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας στις 11/12/2017.

Η πολιτική οργάνωση του φασιστικού κινδύνου στην Ελλάδα έχει τελειώσει, για την ώρα τουλάχιστον. Οι μάχες ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τις αντιδραστικές αντιμεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει πρέπει να ενταθούν. Στο μεταξύ κάθε περιθώριο κτυπήματος των μελών της πρώην συμμορίας πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να μην μπορέσουν να συνέλθουν και η μοίρα τους να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για μελλοντική χρήση.

Για τις δίκες που θα πραγματοποιηθούν, στο πλευρό της ΟΡΜΑ έχουν εκδοθεί δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία -συνδικάτα και πολιτικές – κοινωνικές οργανώσεις του ταξικού κινήματος.

Στην δίκη της 19 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια Πειραιά, μάρτυρες υπεράσπισης θα είναι οι Αντώνης Νταλακογεώργος πρόεδρος ΠΕΝΕΝ, ο Σπύρος Μαρκέτος Ιστορικός ΑΠΘ, ο Τάκης Καραγιαννάκης (πρώην Δ. Σύμβουλος Περάματος), δημοτικοί σύμβουλοι από Πειραιά Θ. Διαβολάκης και Κορυδαλλό Σ. Βαλσαμής, ο τέως Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Α. Βασιλόπουλος και ο πρώην Δ. Σύμβουλος Σαλαμίνας Σ. Καρνέσης, συνδικαλιστές εργατικών σωματείων καθώς και από το ΕΕΚ και την ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Στην δίκη του Σεπτεμβρίου ζητάμε και διεκδικούμε:

  • Την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος,
  • Την αθώωση των 6 αντιφασιστών,
  • Το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού «σωματείου» «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Συγκέντρωση την Δευτέρα 19/9, 8.30πμ, στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5).

Για τα δικαστικά έξοδα των δύο δικών του Περάματος 19/9 και 26/10 οργανώνουμε διήμερο εκδηλώσεων 24 & 25 Σεπτεμβρίου στο αυτοδιαχειριζόμενο θεάτρο ΕΜΠΡΟΣ, που περιλαμβάνει συζητήσεις για την αντικαπιταλιστική στρατηγική, για τον αντιφασισμό, παράσταση, ταινία, πάρτυ.

ΟΡ.Μ.Α.

https://ormantifa.org/oi-fasistes-einai-sti-f…

Μοιραστείτε το άρθρο