Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, το νόμο 4777 και την καταστολή, Σάββατο 17/9 στις 19:00 στην Καμάρα

Όλοι/ες/α στην προγραμματισμένη πορεία στις 19:00 στην Καμάρα για την αστυνομοκρατία που έχει επιβάλλει κράτος-κυβέρνηση, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το νόμο 4777. Πορείες και στην Αθήνα και την Πάτρα. Μετά το όργιο βίας και καταστολής το βράδυ της Παρασκευής 16/9 όπου χιλιάδες κόσμος δέχθηκε δακρυγόνα, κρότου λάμψης και τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας στο Α.Π.Θ. και το κέντρο της πόλης, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται απέναντι στον αυταρχισμό και την ανοιχτή επίθεση σε όλα τα μέτωπα από το κράτος. Στο πλευρό της κυβέρνησης τα καθεστωτικά ΜΜΕ και μερικά από τα ΜΜΕ της πόλης που ενώ ήταν μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης της αστυνομίας, προχώρησαν σε δημοσιεύματα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη όσων βίωσαν τη μανία του κρατικού μηχανισμού καταστολής αλλά και όσων μπόρεσαν να δουν από οπτικοακουστικό υλικό το τι έγινε.


Την παρασκευή 16/09/22 το πρωί, μετά την επανεμφάνιση της ΟΠΠΙ στη Σχολή Θετικών Επιστημων, καλέστηκε αντανακλαστική συγκέντρωση από φοιτητικά σχήματα. Η συγκέντρωση των περίπου 100 ατόμων δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ, έγιναν 2 συλλήψεις αλλά συνεχίστηκε παρά την καταστολή. Ως άμεση συνέπεια αυτών των γεγονότων, καλέστηκε εκ νέου πορεία στις 19:00 στην Καμάρα. Η πορεία αριθμούσε γύρω στα 600 άτομα και αφού κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο ΑΠΘ. Εν τέλει, αργά το βράδυ της Παρασκευής, διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση με κρόπου λάμψης και δακρυγόνα στα 5000 περίπου άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα σε συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να τραπεί σε φυγή, με κίνδυνο να ποδοπατηθεί ενώ ασφυκτιούσε από τα χημικά. Ο κόσμος που αποχώρησε από τη συναυλία, περίπου 2000 άτομα, αφού ανασυγκροτήθηκε στην Καμάρα, κινήθηκε ξανά πτος το ΑΠΘ, όπου στην Εγνατία, στο ύψος της πρυτανείας, ξέσπασαν συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια ο όγκος της αυθόρμητης διαδήλωσης, υποχώρησε προς τα δυτικά από την Εγνατία, ακολουθούμενος από ΜΑΤ και μία αύρα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΠΠΙ, ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΛΟΙ /ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες , Σάββατο 17/9, 10:30, Δικαστήρια

Διαδήλωση ενάντια στον νόμο 4777 και την αστυνομία στα πανεπιστήμια, Σάββατο 17/09/22, 19:00 Καμάρα

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΘ


Χθες, Παρασκευή 16/9, βιώσαμε, για μια ακόμη μια φορά, τις δολοφονικές προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με μία απροκάλυπτη επίθεση στην συναυλία του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων. Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο Α.Π.Θ. σε έναν ασφυκτικά γεμάτο χώρο, με πάνω από 5000 άτομα, χωρίς διόδους διαφυγής, ανάμεσα σε άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα. Σε αυτόν τον χώρο, ακριβώς, επέλεξαν να ρίξουν και να τον γεμίσουν με ασφυξιογόνα. Μία επίθεση στην οποία, για ακόμη μια φορά, κατά τύχη δεν είχαμε νεκρά άτομα.

Όμως, πέρα από το συνεχές αίσθημα του φόβου, του ελέγχου, της πειθάρχησης και της καταστολής της εξουσίας και του κράτους, υπάρχει κι αυτό της συλλογικοποίησης και της αδιαμεσολάβητης αντίστασης και αλληλεγγύης.

Το μήνυμα της εξουσίας, εδώ και καιρό, είναι σαφές. Το δόγμα της “μηδενικής ανοχής” σημαίνει αστυνομικούς να είναι κράτος εν κράτει και να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν: βρίζουν, τραμπουκίζουν, χτυπάνε, κατηγορούν ό,τι δεν τους κάθεται καλά στο μάτι.

Το μήνυμα από μεριάς μας, επίσης, πρέπει να γίνει σαφές:
Μπορεί η “τάξη” να κυβερνά αλλά δεν θα την αφήσουμε να βασιλέψει. Να συντρίψουμε τους κρατικούς δολοφόνους.

Κάλεσμα σε αντικατασταλτική πορεία, Σάββατο 17/9 στις 19:00, Καμάρα

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 4ης μέρας
Ως διοργάνωση του 3ου Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων και με βάση το χθεσινό γεγονός της εγκληματικής και δολοφονικής επίθεσης των πραιτοριανών του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ανακοινώνουμε την τροποποίηση του προγράμματος της 4ης και τελευταίας μέρας του φεστιβάλ. Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις, η βιβλιοπαρουσίαση για την εξέγερση στην Παταγονία και η θεατρική παράσταση “Η αλήθεια πέθανε” αναβάλλονται, ώστε η διοργάνωση του φεστιβάλ να συμμετέχει ως τέτοια στην αντικατασταλτική διαδήλωση στην Καμάρα σήμερα στις 19:00 η ώρα. Το προγραμματισμένο live με τα ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ, τους Morphine Social Club και τους Ψύλλους στα Άχυρα παραμένει στον χώρο του parking του Πολυτεχνείου του Α.Π.Θ. Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε ούτε να υποχωρήσουμε μπροστά στο τέρας του αχαλίνωτου αυταρχισμού, της κρατικής βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας. Καλούμε όλο τον κόσμο να υποστηρίξει τη διοργάνωση κι ας αναλάβει την ευθύνη η κυβερνητική χούντα να την απαγορεύσει, όπως έχει όλη την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας εκατοντάδων ανθρώπων, γυναικών, ηλικιωμένων, εγκύων, ανθρώπων με κινητικά προβλήματα σε αναπηρικά αμαξίδια που γλύτωσαν τα χειρότερα χθες εξαιτίας μόνο και μόνο της αλληλεγγύης και της διατήρησης της ψυχραιμίας -δεδομένων των συνθηκών- από την πλευρά του κόσμου και της διοργάνωσης.
* Θα ακολουθήσει πολιτική ανακοίνωση του φεστιβάλ για τα γεγονότα της συναυλίας της 16ης Σεπτεμβρίου


ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ –

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Σάββατο 17/9, 19.00:

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΡΑ: ΠΛ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κυβέρνηση της πείνας, του πολέμου και των παρακολουθήσεων του Μητσοτάκη αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας 5/9 να εγκαταστήσει την ΟΠΠΙ σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, «διαρρέοντας την είδηση» μόλις 2 ώρες πριν. Η ΟΠΠΙ, συνοδευόμενη από διάφορες δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κ.α.), συγκεντρώθηκε έξω από την πύλη Κοκκινοπούλου του ΕΜΠ και Ούλωφ Πάλμε του ΕΚΠΑ. Στο ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε μεγαλύτερη φοιτητική συγκέντρωση και τα ΜΑΤ χτύπησαν συμφοιτητές μας που διαμαρτύρονταν. Και όλα αυτά την στιγμή που οι σχολές βρίσκονται σε εξεταστική περίοδo.

Οι απανωτές αναβολές της ΟΠΠΙ και τα «στραπάτσα» της κυβέρνησης οφείλονταν τόσο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις όσο και στην ευρύτερη απονομιμοποίηση της ΟΠΠΙ στη συνείδηση της νεολαίας και συνολικότερα της κοινωνίας. Παρόλα αυτά, υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής και πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει (εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πείνα, διαρκή σκάνδαλα, παρακολουθήσεις κ.α.), η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί «μια φυγή προς τα εμπρός», επενδύοντας στην πολιτική της έντασης. Αξιοποιώντας το μόνο «χαρτί» που της μένει, αυτό της καταστολής, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα τόσα φλέγοντα ζητήματα που την καίνε!! Με απώτερο στόχο να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να διατηρήσει κάποια ποσοστά στις επερχόμενες εκλογές.

Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως οι πραγματικοί κίνδυνοι για το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, η επιβολή μιας χούντας μέσα στις σχολές μας δεν είναι παραπάνω από υπαρκτοί. Το απέδειξαν άλλωστε και τα πρόσφατα γεγονότα του ΑΠΘ (σχέδιο «Βιβλιοθήκη» με εγκατάσταση ΜΑΤ μέχρι και αύρας εντός του πανεπιστημίου!). Για την ελληνική ελίτ και το αστικό καθεστώς η επιβολή της ΟΠΠΙ αποτελεί άλλωστε μονόδρομο, καθώς:

  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την εφαρμογή των Νόμων Κεραμέως και του νέου Νόμου – Πλαίσιο
  • Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλουν την κατάργηση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και την υποκατάσταση της από την Αγορά της
  • Μόνο έτσι μπορούν να καταστείλουν την κοινωνική έκρηξη που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έρχεται!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ «ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για άλλη μια φορά θα αποτύχουν μόνο μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων του φοιτητικού κινήματος! Η εκλογική καταδίκη της ΔΑΠ και συνολικά των αστικών δυνάμεων στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές πρέπει να μετατραπούν σε αποφασιστική δράση. Μπροστά σε μια τέτοια επίθεση, χρειαζόμαστε άμεσα συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, ενότητα των συλλόγων μέσα από συντονιστικά, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΟΠΠΙ. Κόντρα στη λογική «να μην προκαλούμε, για να μην μας χτυπήσουν», αλλά και στις εκφυλιστικές και απολίτικες αντιπαραθέσεις μέσα στο κίνημα, που μόνο σύγχυση και απομαζικοποίηση μπορούν να φέρουν. Ανοίγοντας το θέμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με άμεσες κινητοποιήσεις σε κάθε κίνηση καταστολής, όχι αδιέξοδες και καθυστερημένες «συμβολικές κινητοποιήσεις». Ο αγώνας ενάντια στην ΟΠΠΙ θα είναι διαρκείας: πρέπει να τον μετατρέψουμε σε μια νεολαιίστικη έκρηξη-εξέγερση. Για να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές, να ανατρέψουμε τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα, να διώξουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο και να πάρουμε επιτέλους τη ζωή μας στα χέρια μας!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ    


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο


ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….
ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "ή με τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ή με τους ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17/9 ΣΤΙΣ 19:00 Kamapa ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ"

Ως εδώ! Συλλαλητήρια καλούν σήμερα 7 μ.μ. φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς κατά του οργίου καταστολής

Αθήνα (Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (Καμάρα) και Πάτρα (πλ. Γεωργίου) στις 7μμ

Με διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαντούν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι στο όργιο αστυνομικής βίας κατά της νεολαίας, που κορυφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με την ολομέτωπη επίθεση των ΜΑΤ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων κατά 5.000 κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο ΑΠΘ για να παρακολουθήσει συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου, του Δ. Μυστακίδη και άλλων!

Το Σάββατο 17/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, πραγματοποιούνται άμεσα συλλαλητήρια των φοιτητικών συλλόγων κατά της κυβερνητικής και κρατικής καταστολής, κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι φοιτητικοί σύλλογοι απευθύνουν κάλεσμα σε όλο το εργατικό, λαϊκό κίνημα να συμπαραταχθεί στον αγώνα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να τσακίσει τις αντιστάσεις για να περάσει η βάρβαρη πολιτική της που σπέρνει φτώχεια, αυταρχισμό, πόλεμο, ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Ήδη εργατικές κινήσεις και σχήματα, τοπικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς κινούνται για την ενίσχυση των συλλαλητρηίων, ως μια πρώτη μορφή απάντησης στο κυβερνητικό κρεσέντο κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

ΝΑΡ

Μοιραστείτε το άρθρο