Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την επιζώσα Βιρχινία, Τρίτη 13/9 στις 12:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

ΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/9 στις 12, ΣTH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΩΣΑ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΒΙΡΧΙΝΙΑ

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Η μάχη της είναι και δική μας μάχη, ενάντια στην ετεροπατριαρχική έμφυλη βία και καταπίεση!

Για την επιζώσα Βιρχίνια έχουμε πολύ αρνητικές εξελίξεις.

Ο κακοποιητής, εν διαστάσει σύζυγος, σύμφωνα με την τελευταία δικαστική απόφαση, πήρε για 16 μέρες τις κόρες του, για Καλοκαιρινές διακοπές, στη Λάρισα.

Με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του μονομελούς πρωτοδικείου, η αποκλειστική επιμέλεια των ανήλικων κοριτσιών ανατέθηκε στη Βιρχίνια δίνοντας παράλληλα δικαίωμα επικοινωνίας των δυο ανήλικων κοριτσιών με τον πατέρα τους.

Στις 16 Αυγούστου, ο εν διαστάσει σύζυγος υποχρεούτο να επιστρέψει τα δύο ανήλικα κορίτσια από τη Λάρισα στην Αθήνα, πράγμα το οποίο δεν έπραξε, παραβιάζοντας την απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων.

Παράλληλα, διέπραξε και το αδίκημα της αρπαγής ανήλικων, καθώς στερεί από τη Β το νόμιμο δικαίωμα της να ασκεί την επιμέλεια των τέκνων της, που το δικαστήριο της απένειμε αποκλειστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν διαστάσει σύζυγος αρνείται ακόμη και σήμερα καταβάλλει το σύνολο της διατροφής που υποχρεούται, έχοντας ως τώρα καταβάλει ένα αστείο πόσο, ίσο με το 1/10, όσων υποχρεούται να δώσει έως τώρα.

Ο εν διαστάσει σύζυγος, επιχειρηματίας της Λάρισας, θεωρεί ότι είναι υπεράνω όλων και έχει την εξουσία να κάνει ό,τι θέλει.

Η Βιρχίνια υπέβαλλε μήνυση για παραβίαση δικαστικής απόφασης κατ΄ εξακολούθηση, αρπαγή ανηλίκων και πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

O εν διαστάσει σύζυγος, κατέθεσε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών νέα ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από το δικαστήριο να μεταρρυθμίσει (να αλλάξει) την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που έλαβε μόλις στα μέσα Ιουλίου και ζητά να λάβει την αποκλειστική επιμέλεια των κοριτσιών, ή τη συνεπιμέλεια των κοριτσιών, αναγκάζοντας τη Βιρχίνια να επιστρέψει στη Λάρισα, στο σπίτι του κακοποιητή της.

Ο εν διαστάσει σύζυγος, αφού παραβίασε τη δικαστική απόφαση, έκανε νέο αίτημα προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά του. Συνεχίζει ακόμη να μην καταβάλει τη νόμιμη διατροφή, την ίδια στιγμή που έχει αλλάξει τρεις δικηγόρους σε διάστημα τριών μηνών.

Την Τρίτη 13/9/2022 στις 12.00 συζητείται το αίτημα του εν διαστάσει συζύγου για αποκλειστική επιμέλεια και επικουρικά για συνεπιμέλεια των δύο κοριτσιών στη Λάρισα, μαζί με το αίτημα της Βιρχίνιας για περιορισμό της επικοινωνίας του με τα κορίτσια και αφαίρεση από εκείνον της γονικής μέριμνας. Το κτίριο και η αίθουσα που θα συνεκδικαστεί η υπόθεση θα ανακοινωθούν την προηγούμενη μέρα.

ΚΑΝEΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΖOΦΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧH ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠH!

ΒΙΑΣΜΟI, ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ,

ΜΙΑ ΜEΡΑ Η ΙΣOΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ‘ΝΑΙ ΟΥΤΟΠIΑ

Todas abrazadas hasta que caiga el patriarcado!

HERMANA NOSOTRAS TE CREEMOS

Ya nada me callaya todo me sobrasi tocan a una respondemos todas

Alto a la violencia de genero, el sexismo, el patriarcado

Συνέλευση Φεμινιστικής Συλλογικότητας από τα Κάτω: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & Τη Χειραφέτηση

Μοιραστείτε το άρθρο