Παπαδίστικος σκοταδισμός στην υπηρεσία της κυβέρνησης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης

Η πρωτοφανής βαρβαρότητα των προκλητικών δηλώσεων του μητροπολίτη Δωδώνης που αθωώνουν τους βιαστές, σε συνδυασμό με τις αντιεπιστημονικές δηλώσεις ότι δεν υπάρχει σύλληψη στον βιασμό, ένα ψέμα που επιστρατεύει για την επιβολή της απαγόρευσης των εκτρώσεων προκαλεί και σοκάρει μια κοινωνία που πονάει από τα πυκνά φαινόμενα σεξιστικής βίας και τις γυναικοκτονίες.

Οι υποκριτικές καταγγελίες της επίσημης εκκλησίας και της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Ο μητροπολίτης παραμένει στη θέση, με τον μισθό και τα προνόμια που του εξασφαλίζει το κράτος. Εξάλλου αυτές τις μέρες μεθοδεύουν την ουσιαστική ακύρωση του δικαιώματος να μην παρακολουθεί ο μαθητής τα θρησκευτικά υποχρεωτικά κόντρα στη συνείδηση του.
Ο μητροπολίτης Δωδώνης λειτουργεί σαν λαγός για την προώθηση της απαγόρευσης των εκτρώσεων αλλά και της μετάθεσης της ευθύνης των βιασμών στα θύματα. Αντανακλά η προκλητική του τοποθέτηση τα σκοτεινά νήματα που συνδέουν την επίσημη Εκκλησία με την ακροδεξιά, η οποία αξιοποιείται στην υπεράσπιση κάθε μορφής κοινωνικής ανισότητας, βίας και εκμετάλλευσης.
Όλα αυτά ταιριάζουν με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση σιγοντάρει μια τέτοιου είδους προπαγάνδα ποτέ με πρωτοβουλίες εναντίον των εκτρώσεων και πότε με την κάλυψη περιπτώσεων σαν αυτή του Λιγνάδη που κυκλοφορεί ελεύθερος αν και καταδικάστηκε για βιασμό.
Αυτό και μόνο μας δείχνει ότι πρέπει να ενταθεί η πάλη για να καταργηθούν τα θρησκευτικά απ το σχολείο, να αποσυνδεθεί πλήρως το κράτος απ την εκκλησία, να δημευτεί η εκκλησιαστική περιουσία..

Το χτύπημα των πλοκαμιών των αντιδραστικών, σκοταδιστικών δυνάμεων είναι το ζητούμενο. Όχι τυπικές “καταδίκες”

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο